magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Bocskay FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 1. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.11, 19:27
    Bocskay—III. ker. FC. 1:1 (1:0)

    Bocskay: Hübner — Fejér, Dettrich — Wampetich, Sípos, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Zemler, Mertin. -- III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey — Steiner, Magyar, Hauser — Mácsay, Lutz III., Konyor, Lengyel, Drössler.

    A Bocskay kezd
    nappal szemben, de Zemler hosszan előrevágott labdáját kenyeres taccsra viszi. Az első percekben nagy rössel mennek labdára a kerületi csatárok, ám a Bocskay-védelem tisztáz.
    A 3-ik percben Senkey félpályán alaposan belelép Telekybe, de a szabadrúgás nem hoz eredményt. Most Markos húz el a jobbszélen, magas centerét Neuhaus a berohanó
    Bocskay-csatárok elől kivágja, majd Zemler hosszú labdáját is védi. Egy perc múlva újra Markosnál a labda, de Neuhaus résen van. A III. ker. nehezen kap lábra, Lengyel ügyesen elhúz Wanspetich mellett, de jól lábra csúsztatott labdáját Konyor mellé vágja. A 8-ik percben majdnem gólt kap a III. ker. Markos Telekyhez tálal, ez elesik és a befutó Mertin fölévágja a labdát. A III. ker. csatárai nem jutnak lövőhelyzetbe, a Bocskay elszántan védekezik. A l5-ik percben végre feljön a Bocskay. Zemler cikáz a késlekedő Kenyeres mellett, de bombalövését a felső kapufa védi. A következő percben Mertin hátraad Keviczkynek, ez élesen hajszállal mellé lő. A Bocskay rohamoz, Sipos Mertinhez küld, ez magasan középre centerez, most, változatosság kedvéért Wampetich lövi mellé a labdát. A Bocskay a III. ker. kapuja előtt tanyázik, de a kerületi védelem jól működik. Teleky végre levegőhöz jut Senkey mellett, de Vincze ügyetlenül keresztez és elpaccolja a jó helyzetet. A III. ker. szóhoz se jut. A'22-ik percben Zmmlert kiugrasztja Telekyt, aki azonban fényes helyzetben mellé lő. A 24-ik percben Mertin pompásan ívelő lövését védi Neuhaus. A 27-ik percben végre is megszületik a régóta a'levegőben lógó gól.
    Markos kornert erőszakol ki. Ugyanő lövi a kornert, a labda Vince és Hauser között érintés nélkül a hálóba megy.
    Konyor lelassít, mert megrándul a lába. A Bocskay a gól után is frontban marad. A 33-ik percben feljön a III. ker., Lengyel 20 méterről hatalmas lövést ereszt meg, de Hübner biztosan fogja. A félidő végéig a III. ker. is szóhoz jut, de csak egy kornert ér el.
    A második félidőben a III. kerületieknek már jobban megy. A 4. p-ben Markos lesántul, kiviszik, de 5 perc múlva visszajön. A 9-ik percben kiegyenlít a III. ker.
    Keviczky faultolja a kitörő Lengyelt, a szabadrúgást Lengyel élesen a kapufának lövi és a befutó Drössler bevágja.
    A 12. percben Markos őrült erővel kapu fölé vág. Zemler Mertint küldi előre, de a jó centerezést Hauser elcsípi. A 14. percben Konyor keresztülverekszi magát a bekkeken, ám lövése Lengyel lábába akad. Lengyel hirtelen lő. Hübner térdre bukva véd. A Bocskay-védelem láthatóan visszaesik. A 20. percben Markos elfut, keresztülmegy a védelmen, lőni azonban nem tud, Mertinhez passzol tehát, ám Neuhaus gyorsabb és a labdát a mezőnybe vágja._ A III. ker. mindjobban lábra kap. Magyar kornerből szépen kapura fejel, de Hübner a helyért van. A 23. percben Fejér nehezen szereli a kitörő Konyort. A 25. percben Keviczky állítólagos hendsze miatt Lengyel a tizenhatosról bombalövést ereszt meg, de Hübner vetődve bravúrosan véd. A 20. percben Teleky előretolt labdájára Neuhaus kifut, ám Markos előbb éri el és a kapuba vágja. A bíró közben a Bocskai kétségbeesett tiltakozása ellenére, hendsz címén lefújja a támadást.
    A 31. p.-ben Fejér csúnyán beleszáll Lengyelbe. A szabadrúgást Senkey lövi. Konyor beleteszi a lábát, Hübner vetődve véd. E közben azonban a bíró offszájdot fúj. Két formás
    Bocskay-támadás után Hauser majdnem öngólt véd. Most egészen a III. ker. diktál. Konyor, majd Drössler veszélyes, válaszul Markos és Mertin próbálkoznak egy-egy támadással. A 43-ik percben Konyor Drössler labdáját hajszállal fölé küldi. Az utolsó percekben csapkodó mezőnyjáték alakul ki.
    Bíró: Kann Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 3.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.03, 19:26
    kép
    III. kerület—Bocskay 1:1 (0:1). Jó sportot nyújtott az újpesti stadionban lefolyt küzdelem, amely az erőviszonyoknak megfelelő döntetlennel végződött

    Tolnai Világlapja, 1928. szeptember 12.