magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Budai 11 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 18. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.10, 22:27 (szerk.: 2023.06.11, 11:58)
    Budai „11" - III.ker: FC 1:1 (1:0)

    Az irreális talajú gályán a III. ker, a mérkőzés nagy részében nagy fölényben vett, a szívósan küzdó Budai „11\"-nek mégis sikerült egy pontot hazavinni

    Góllövő: Stancsik, Lengyel
    Nagyszombat utcai pálya, 1000 néző. Bíró: Ritter.

    Budai 11: Lantos — Oláh, Lőwy — Czumpft, Kárpáti I., Steiner — Wéber, Stancsik, Kárpáti II., Lyka. I., Schuszter.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Biró — Steiner, Lutz II. Magyar — Drössler, Schiller, Fröhlich, Lengyel, Köves.

    A budaiak kezdenek, mindkét csapat bizonytalanul mozog a nagy sárban. A budai jobbszárny végre kornert forszíroz ki a 4. percben, de ez nem hoz eredményt. Válaszul Lengyelnek a
    16-osról küldött bombáját kell Lantosnak védeni. Sok nagy derültséget keltő jelenet, a játékosok kezdenek négerekké átváltozni. A 8. percben Wéber nehéz, szép lövését Fehér bravúrosan védi. Rögtön rá, a 9. percben nagy a kavarodás az óbudai kapu előtt, a fürge budai csatárok erősen ostromolnak, Királyról visszapattan a labda, Bíró Kárpátiba lövi és miközben az óbudai védelem pillanatra meginog és habozik, Lyka a váratlanul eléje perdülő labdát a balösszekötő posztján előretörő Stancsik elé kotorja, aki kiugrik és közelről védhetetlen gólt lő. 1:0.

    Rögtön újabb kornerral veszélyeztet a budai jobbszárny, de ez nem hoz eredményt. A budaiak kezdeti lendülete után végre a III. ker. is belefekszik, megtalálja a helyes játékmodort és lehetőleg emelt labdákkal dolgozik. Lengyel szép egyéni akció végén kiugrasztja Fröhlichet, aki azonban mellé lő. Drössler szabadrúgása a 17. percben nagy kavarodást okoz, Lengyel fejesét azonban Lantos fogja. Rögtön rá Drössler forszíroz ki kornert, amit Lantos kibokszol.

    A III. kerület fölénye most állandósul, a budaiak mind ritkábban veszélyeztetnek.
    A 25. percben Drössler remek centerét Lengyel élesen a sarokra fejeli, Lantos vetődve kiüti a labdát és a ráfutó Lengyel elől ismét kibokszolja. A 32. percben a budaiak veszélyeztetnek, Schuszter veszélyes centerét azonban Kárpáti II. hibázza, úgy hogy Fehérnek még ideje van közbelépni. A következő percben Schuszter remek magas lövését Fehér csodás biztonsággal fogja. A 35. percben Drössler fut le, ideális centerét Lengyel ritkán látott remek fejessel továbbítja a kapura és Lantos elnyúlva éppen hogy kornerra tudja felütni. Ezt újabb kornerra bokszolja a budaiak kapusa. A III. kerület most ostromol. Egymásután három kornert ér el. Ezek egyikénél Fröhlich fejese majd hogy becsúszik a kapuba, de Lantos ezt is védi.

    Szünet után nagy energiával kezd a III. kerület. Király fél pályáról előreadott labdáját Lutz II.
    Lengyel elé emeli, aki fordulásból jobblábbal a jobb sarokba csodaszép gólt 1ő. 1:1.
    (1. perc.)

    Rögtön rá újabb kornert forszíroz ki az óbudai jobbszárny, de ez sem hoz eredményt.
    A meccs most mind keményebb lesz és mind emberre menőbb. Az eddig hibátlanul bíráskodó Ritter most többször téved, ami csak növeli az izgalmat a tribünön, pályán egyaránt.
    A budaiak az első 10 percben el sem jutnak a 16-osig, azután is csak három-négyszer veszélyeztetnek az egész félidő alatt. Köves szabadrúgását a 11. percben Drössler mellé fejeli, majd ugyancsak Drössler forszíroz ki kornert.
    A hangulat mind izgatottabb. A bíró a közönség közt is leigazoltat valakit. Hiába támad Óbuda, a budaiak szívósan védekeznek. Végre a 25. percben nekik is van nagy helyzetük, de a teljesen szabadon álló Schuszter elhirtelenkedve a dolgot, a 16-osról túl korán és messze mellé lő. A 29. percben Czumpft alaposan belelép Lengyelbe, aki pár percre kiáll, Czumpft pedig bírói figyelmeztetést kap. Király rögtön rá szintén bírói figyelmeztetésben részesül kétlábas beugrásáért. A visszatérő Lengyel egyéni akcióval újabb kornert forszíroz ki, de ez nem hoz eredményt, épp úgy a 38. percben a Drössler—Schiller kettős szép akciója sem. Mind több a fault, mind csúnyább a küzdelem, mind kevesebb a valamire való akció, úgy hogy mindenki örül, amikor végre megszólal a bírónak a mérkőzés végét jelző sípja.

    Nemzeti Sport, 1930. április 7.