magyarfutball.hu

Bástya FC - III. Kerület FC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.18, 18:21
    III. ker. FC—Bástya 3:2 (1:2)
    Nemcsak a Ferencvárostól lehet kikapni 0:2-ről
    Góllövő: Varga, Stemler, Lengyel, Drössler, Köves
    Szeged, 2500 néző. Bíró: Klein.
    Alig fúj egy kis szél a kezdésnél, de a jó csapatkapitány azért mindenre ügyel és Emődi a hátszelet választja, így állanak föl a csapatok.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Biró — Steiner, Lutz II., Kormos — Drössler, Schiller, Frőhlich, Lengyel, Köves.
    Bástya: Bácsay — Korányi, Emődi — Wahl, Péter, Simóka — Varga, Stemler, Possák, Körösi, Schwarz.
    A negyedik percben érdemes először használni a ceruzát: Possák szép 20 méteres lövését Fehér nagy stílusban fogja. Egy röpke perc... Péter kivágja a labdát Vargának, a szélső ugrik kettőt, fordul egyet s éles szögből Kohut-szerű bombát ereszt meg az ellenkező sarokba. 0:1.
    A gól a csapatokat egyáltalán nem rázza föl. Olyan szép, kényelmes oldbojtempóban játszanak, mintha nem is két pontért, hanem tizenegy ezüstéremért menne a meccs.
    Possák elengedi Varga ugrálós centerét, Körösi vág mellé kavarodásból. Most mintha a Bástya támadna többet. Feljön a kerület is, de a szegedi védelem kifogástalanul működik, a védőjáték minden trükkjét fölvonultatják, szerelés, fölszabadító rúgás, fejes, hazajátszás ... a kerület most nem tud veszélyes lenni.
    Stemler próbálja kiugrasztani Possákot, de a szálló labdát Király nagy kapusstílusban ölbefogja.
    Huszonkettedik perc
    — Possák fejjel emel át Stemlernek, az újonc kapásból vág bele s az erős, közeli lövés Fehér kezét is érinti, de egyenesen zúg a hálóba. 0:2.
    Tovább folyik az álmos, csendesiramú játék. A közönség is álmos, a meccset biztosnak érzik, de a 38. percben kissé felborzolódnak a kedélyek. Wahl hendszet vét, Lengyel áll neki a szabadrúgásnak, zúg a labda a sorfalat álló Bástya-játékosok feje fölött pontosan a jobb felső sarokba. Nagy lövés volt, 1:2.
    Bácsay nem védhette a gyors, éles lövést , amellett még a falanksztól sem látott.
    Schiller fejese Bácsayé s az unalmas félidő véget ér.
    A második félidő elején még egy helyzete lenne a Bástyának. Nagy kavarodás az óbudai kapu előtt, Fehér kifut, a kapu üres, Schwarznál a labda, de mire becenterez, Fehért már helyén találja Stemlernek különben jó fejese. Lengyel rúg megint húsz méterről szabadrúgást, a helyzet veszedelmesen hasonlít a kerület első góljához, de a lövés ezúttal hajszálnyira elkerüli a bal felső sarkot.
    Fokozódik a tempó, de a Bástyát hiába bíztatják, Óbuda, támad. Steiner, a volt szegedi, nagyon jó az óbudai halsorban, míg a szegedi halfok kínosan gyengék.
    Király és Körösi kollidál, Körösi megsérül és helyet cserél Schwarzcal. A közönség előtt megszűnik Király szimpátiája, nem nevetnek rajta, szidják.
    A 12. percben egy lanyha Bástya-támadás közben Frőhlich hátulról kapja a labdát, stoppol, hosszan kivágja Kövesnek, a kis Köves laposan, lövésszerűen centerez, Bácsay ott van, de Drössler nem zavartatja magát és könnyen plasziroz a jobbsarokba. 2:2.
    Gól után is jobb a kerület, Frőhlich kitör, Bácsaynak lábravetéssel kell menteni, de legalább nagy tapsot kap. Possák elől viszont Fehér lábbal ment. Majd később a bíró kap nagy tapsot. Drösslert küldi el ugyanis egy elrúgott labda után, melyet a szélső egy szabadrúgást rúgni akaró szegedi elől rúgott el. A 38. percben Péter hátraad egy labdát, igen szerencsétlenül, Frőhlich elcsípi és Kövesnek adja. Köves átverekszi magát a védőkön s éles szögből lőtt lövése az ellenkező sarokban köt ki. 3:2.
    a pályán már semmi nem történhetik, a kerület biztosan tartja az eredményt, a Lézengő Bástya komolytalan támadásait még a sántikáló Körösi balösszekötőbe való visszatérése sem teszi veszélyessé.

    Nemzeti Sport, 1930. március 17.