magyarfutball.hu

Pécs-Baranya FC - Hungária FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 15. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.22, 22:11
    Pécs-Baranya—Hungária 2:2 (2:0)
    A hazai csapat pompás első félidejével megérdemelte az értékes pontot Góllövő: Teszler. Kocsis, Bihámy, Híres
    Pécs. 5200 néZő. Bíró: Auspitz.
    Pécs-Baranya: Szulik - Iványi, Krebsz — Palkó, Halas, László - Kovács, Teszler, Kautzky, Darvas, Kocsis.
    Hungária:Németh — Nagy, Kocsis — Remmer, Kompóti, Sebes — Titkos, Baráthy, Hauer, Bihámy, Híres.
    Iványí választ kaput, a 'Hungária kezdi a játékot s a közönség azonnal zúgni kezdi: Tempó Baranya! A pécsi csatársor szótfogad. Nagy fejese hátra csúszik.Teszler jobbra ad és Kovács mellé lő. Hungária előre dolgozza magát, s támad, de a pécsi védelem biztosan dolgozik. A hátra kerülő labdákat a két Hungária-bekk a szépen küldözi előre. A 9. percben Kompóti összeütközik a félvonalnál Kováccsal és kiáll, bokáját tapogatva. Barátky húzódik hátra a helyére.
    Még kint van Kompóti, amikor a 11. percben Halas előreadott labdáját Teszler kapásból jobbra küldi, Kovács fejjel teszi maga elé, a ráfutó Kocsis előtt visszajátszik Teszlernek, aki a 16-osról még egyet-kettőt lép s előírásszerűen lövi a túlsó sarokba a Baranya vezetőgólját. (1:0).
    Csak most tér vissza Kompóti. A Hungária támad, de Hauer jó helyzetben ügyetlenkedik, majd Bihamy lövi gyengén Híres jó beadását. A Hungária-kapu előtt is akad esemény. A pécsi Kocsis lövését Németh felüti s Nagy tisztázza fejjel a helyzetet. Nem nagy az iram s a színvonal sem túl magas. Az hoz némi élénkséget, hogy a bíró elnéz néhány faultot s a közönség tüntet. Híres összecsap Krebszszel, könnyebben megsérül, a pécsiek csatársorában Darvas és Kocsis helyet cserél. Pécs hosszú labdákkal játszik s a szélsők lendületes lefutásokkal törnek a Hungária kapujára. A Hungária belső akciókkal próbálkozik, de Haueren minden elakad s Barátkynak sem megy jól. Krebsz nagyszerűen rombolja szét ezeket a próbálkozásokat. Palkó kornert vét, de a Hungária ezt sem tudja hasznosítani. Halassal az élén most a pécsi halfsor is nagyszerűen tartja sakkban nagy ellenfelét. Viszont Darvast is csak kornerre tudja szerelni Nagy. Változatos játékra következik a 33. percben a pécsiek második gólja.
    Jobbról félmagas labda száll a közép felé, Nagy fut rá, de Kautzky megzavarja s a két ember között akadálytalanul csúszik tovább a labda balra, ahol a pécsi balszárny teljes rohamban fut rá. Németh is kijön a kapuból, de a pécsi Kocsis előbb éri s lövése Németh kezét érintve a hálóba pereg. (2:0).
    Kovács a gól után kiáll. Szúrása van. A Hungária erősen küzd. Híres lövését Szulik kornerre üti, utána újabb korner következik, de a pécsi védelem mindent tisztáz. A 38. percben Kovács visszajön, viszont Németh hagyja ott kapuját s áll ki, mert egyik védésénél kificamodott az ujja. Aj ó helyzetbe került Kautzkyt Barátky kifutva szereli. A Hungária hiába támad, a pécsi védelemben mindenkinek nagyszerűen megy. A 40. percben Titkos küld mesés lövést a kapura, de Szulik ezt is lehúzza. Hungária-korner jön, majd Teszler lő élesen fölé s vége az első félidőnek.
    Szünet után hevesebb az iram. Pécs-Baranya támad, Nagy és Kocsis keményen dolgozik. A 3. percben baloldali pécsi támadás végén Darvas lő, Németh véd. Közben Teszler Kocsissal összecsapva megsérült és sántikálva kiáll. Változatos a játék, de némi Hungária-fölény kezd kialakulni.
    Helyzet ellenben nem akad. A 8. percben tér vissza a sántikáló Teszler. Csupa magas labda röpköd a pályán s ennek a Pécs-Baranya örül. Hiába szorítja be a Hungária, a magasban a hazai csapat az otthonosabb. A 13. percben Barátky fölé lő. Kocsis és Darvas visszacsinálja az eredeti felállást. Rögtön tisztára is játszák Darvast társai, noha közben faultolt a védelem. Mikor már tisztán áll a csatár, akkor fúj a bíró. Szabadrúgás a Pécs-Baranya javára, de nincs benne köszönet. Szulik fogja Kompóti lövését. A 15. percben a Hungária is átcsoportosít.
    Hauer és Titkos helyet cserél. Nagy és Darvas közt bikaviadal. Szabadrúgás a Hungária ellen, Kocsis csúnyán félrelövi. A Pécs-Baranya támadásban marad s a 19. percben kornerhez jut. A Hungária nem bír stílusos lenni. Ő is magas labdákat vagdos, mint a pécsiek. A Hungária akaratereje a 22. percben végre eredményt hoz.
    Híres lerohan, Bihámynak ad be, aki pár lépésről a jobb alsó sarokba lő. (2:1).
    A Baranyán érezhető a fáradás, de a pécsi csapat szerencséjére a Hungária is lankad. A 26. percben kornerhez jut a pécsi csapat, de mögé rúgják Titkos és Teszler összecsap, kis vita támad. Szulik szabadrúgást fog, majd Híres éles, félmagas bombáját is elcsípi nagyszerűen. A Hungária erőlködik s a játék egyre izgalmasabb s a 30. percben megszületik a kiegyenlítés, amelyért a Hungária alaposan megdolgozott. Megint a baloldalon indul az akció, Hírest nem bírják megakasztani, túlverekszi magát a 16-oson, Jő s a labda Szulikot érintve gólba megy. (2:2).
    A pécsi halfsor most már nagyon elkészült erejével. Hírest csak kornerre bírják szerelni.
    következik a kritikus tíz perc.
    A Hungária hevesen küzd, de nem megy a játék neki sem. A pécsi védelem minden erejét beleadva állja a csatát. Híres küzd a Hungária élén. A 42. percben a jobboldalról küld lövést a kapura, de a lövés a lécen csúszik el. Szulik taccsra rúg már. Azután Kompóti keményen beleszáll Kovácsba. Baranya mellé küldi a szabadrúgást. A Hungária vezeti az utolsó akciót, de Hauer kapu mögé centerez. Kirúgás. Vége.

    Nemzeti Sport, 1930. március 10.