magyarfutball.hu

Budai 11 - Bocskay FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 15. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.30, 19:31
    Budai „11" - Bocskay 3:2 (3:1)
    Szerencsés győzelemmel páratlanul érdekes mérkőzés, amelynek a végén kordont kellett vonni, hogy a közönségne inzultáljja a bírót
    Góllövő: Steiner, Steiner, Molnár (11-esből), Schuszter,
    Debrecen, 4.OOO néző. Bíró: Klug.
    Pompán idő, rekord közönség ... Udvarias taps fogadja a Budai „11"-et, tomboló a Bocskayt.
    A debreceni csapat az új címerrel feszít a mellén. Sorsolnak, Debrecené a szerencse, a Bocskay enyhe széllel a házban áll fel.
    Budai „11”: Lantos — Oláh, Lőwy -- Czumpf, Kárpáti I., Tomecz — Sztancsik, Kárpáti II„ Steiner, Lyka T. Schuszter
    Bocskay: Budai — Fejér dr., Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Szemes. Marosi
    A Bocskay valahogy nehezen lendül bele, a Budai „11” könnyebben. Támadnak a budaiak s a közönség most még víg hangulatban szórakozik! — Tizenkét emberrel játszik a Budai „11”.
    — No ne ..
    — Hát nem látja, a Bocskay kapusa is Budai.
    Schuszter, az újonc nekirugaszkodik, becsületesen lő, de a közönség gúnyolódik: —
    Hol a kaptafa, Schuszter?
    Most már a Bocskay is mutat valamit, Markos tüneményesen megy át a védelmen, de a kapu előtt szerelik. Villányi frontba dobja a csatársort, Löwy Galli Curci-féle gixert csúsztat ki, de Lantos ment. Markos újra két emberen is átmegy, Lantos azonban szépen véd. A 8. percben van az első korner, a 14. percben az első gól.
    Molnár és Fejér között Steiner kiugrik a kapott jó éspattogó labdával s a felső sarokba védhetetlen gólt rúg. 1:0.
    Tavasszal a Bocskay most kapott először gólt. A közönség ajkára fagy a kacaj. Egy percig Létay alelnök emlékének szünetel a játék. Előbb a budaiak, majd a debreceniek támadnak. Szemes és Oláh összefut, az előbbi földön marad és a közönség tüntet Oláh ellen. A Bocskay pár percig tíz emberrel játszik, majd Szemes visszajön, de a meccs végéig balszélen játszik. A 30. perc jelenti a második gólt. Sztancsik Keviczky mellett szépen elfut, pompásan ad be és Steiner hat méterről habozás nélkül rúgja a második gólját. , 2:0.
    A közönség dühös, a bíróban igyekszik hibát találni. A Bocskay lábrakap most és sorra vezeti a támadásait. A budaiak idegeskednek. A 38. percben Vincze kitör s Löwy valamivel a tizenhatoson belül buktatja.,
    11-es Molnár áll neki és nyugodtan góllá értékesíti. 2:1.
    A közönség buzdításba kezd és a Bocskay mindent elsöprően támad. Markos pompás formában három emberen is átmegy, két kornert, is kicsikar, de mindem hiába, mert Lantos kézzel, lábbal, ököllel mindenképpen nagyszerűen véd. A 40. percben aztán megvan az egyenlítés. Izzasztó hangulatban Vincze labdájával Markos Tomeczet és Oláhot is átjátsza, ívelten kapura lő és a labda a hálóban akad meg. 2:2, gondolná az ember, de
    a bíró nem adja meg a gólt,
    mert három debreceni csatár is nyomta Lantost. A közönség szinte bömböl: irtózatos füttykoncert. A Bocskayt ez letöri... Jön a Hari, pardon a „11” ... Mint ilyenkor szokásos, tipikus potyagóllal. A 43. percben Sztancsik „némi” lesállásból startolva indul el. A határbíró int, a bíró azt mondja: Nem! Sztancsik, szalad, bead, de nagyon gyöngén. Budai kiszalad egészen a 16-osig. De meg sem fogja a labdát snem is rúg nagyot bele, csak amolyan kicsit. A labda elcsúszik és Schuszter elé esik.
    — Löjj! — kiált be Faragó Loja. — Üres a kapu!
    Schuszter lő is és a labda ívelten repül az üres kapu felé. Budai utána ered, de a labda a finisben egy méterrel előbb szalad át a gólvonalon. 3:1.
    Potyagól, kapushiba. És vége a félidőnek. A bíró levonulásához a közönség szolgáltatja a füttyindulót.
    A II. félidőt röviden el lehet mondani. Állandó Bocskay-fölény .. korner, korner, korner... Markos itt, Markos ott, Markos jó, nagyszerű, de Lantos sem rosszabb. Folyton a Bocskay támadott, de csak a kornerok számát vitte tucaton felül. Azaz egy gól is volt.
    A 15. percben. Markos kornernek áll neki és érintés nélkül rúgja a labdát a hálóba. A bíró
    egy ideig haboz, aztán gólt ítél. 3:2.
    Gól után még inkább támad a Bocskay, Lantos megsérül, de hamar viszszajön és még jobban vég.

    Nemzeti Sport, 1930. március 10.