magyarfutball.hu

Bástya FC - Kispest FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.02, 22:09
    Kispest-Bástya 2:0 (1:0)
    Kispest jobban játszott, főleg jobban lőtt, megérdemelten kerülte el az osztályozót — „repülőgép nélkül**
    Góllövő: Csendes, Csendes
    Szeged, 3500 néző. Bíró: Himmler.
    Kispest: Dénes — Gecsey, Rozgonyi — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner.
    Bástya: Benedek — Sirály, Emődi — Tóth, Kurunczy, Raffai — Koszta, Körösi, Wahl, Korányi II., Harmat.
    Kispest vezeti az első támadásokat s a 4. percben Kormos lövése kapu mellé kerül. Közben a center összeütközött Tóth-tal és sérülten fekve marad.
    Kiújult régi rándulása, de így is, bicegve végigküzdi a mérkőzést.
    A Bástya-balszárny támadása után Harmat labdája a sarkot kerülgeti, azután Paczolay veszélyes, mert a szegedi védelem megáll, de Tóth feje ment. Kormos most Emődivel csap össze, még jobban kezd sántikálni.
    Paczolay szabadrúgása alig csúszik a léc fölé. Kemény a játék, sok a szabálytalanság, az iram az óriási hőség dacára is nagy. Változatos játék során Kispest kornert ér el, erre Wahl jó fejese a válasz, amelyet Dénes szépen fog. A játék állandóan hullámzik. A 27. percben az egész Bástya-csatársor tisztán állva várja Koszta beadását, de a szélső labdája kispesti lábon akad meg. Enyhet adó felhő húzódik most a nap elé, rögtön kellemesebb lesz az idő és még fokozódik az iram. Koszta lábáról perdül le a labda jó helyzetében, amire viszont hibátlan kispesti akció jön: a 36. percben Kormos Sirály előtt
    Csendesnek tolja a labdát, a balösszekötő ballábra igazítja és a
    16-osról úgy megvágja, hogy villanásszerűen zúg be a jobb felső sarokba. Remek lövés volt. (1:0).
    A Bástya csak kornerig viszi. Hiába támad többet a honi csapat, Kispest a veszélyesebb. Steinerlövése alig megy a sarok mellé.
    A II. félidőre már felhők mögé bújt a nap. A felfrissült időben a felfrissült Bástya fergeteges ostromot indít, de a szívós kispesti védelem jól tömörül s nem sikerül a frontáttörés. Sőt a 3. percben megpecsételődik a szegediek sorsa.
    A védelem kornert vét s Paczolay pontos sarokrugását Csendes élesen befejeli. (2:0).
    A Bástya válasza: átcsoportosítás. Tóth és Kurunczy cserél. Úgy látszik, hogy a csere nem rossz, mert azonnal ragyogó támadást vezet a Bástya, Wahl mesteri trükkel
    tisztára játszó Körösit, aki teljesen szabadon állva hatalmas bombát zúdít a kapura, de Dénes valami reflex-szerű mozdulattal belenyúl a lövésbe és kornerre tolja. A kornerből Wahl fejelt a kapulécre.
    Most állandóan támad a Bástya, de hiába van egymásután három kornere, egyiket sem tudja értékesíteni. A szegedi bekkek a félvonalon állnak. Steiner lesből indul s bár a bíró fütyül, nem áll meg, hanem lefut a kapuig. A szegediek időhúzási szándékot szimatolnak, a két bekk neki is megy a kispesti szélsőnek, a bíró simítja el az ügyet. A 17. percben Koszta jó beadását Körösi kapásból akarja lőni, jó a helyzet, de rossz a találat. Steiner futtából eresztett lövését Benedek elvetéssel védi. A 24. percben újabb csere a Bástyában: Korányi II. és Harmat között. Dénes öklöz, röviden, a kapu üres, Körösi lövése az üres kapu mellé megy. Raixot figyelmezteti a bíró erélyes beszállásáért. A 31. percben Paczolay centerét Steiner pompásan hálóba fejeli, de a bíró közben már fütyült s a gól érvénytelen.
    Sirály kap figyelmeztetést, mert Kormost löki. Most Kispest játszik frontban, de a bicegő Kormosnak a lövése is döcögő. Kispest most már nyugodtan küldi olykor-olykor taccsra a labdát. Gyakran jó ideig tart, amíg a környező kertekből visszakerül a labda. A bíró jelzi is, hogy hosszabbítani fog. A végén a Bástya támad, van megint egy csomó kornere, de Dénes kapuját alig fenyegeti komoly veszély.

    Nemzeti Sport, 1931. június 1.