magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Nemzeti SC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.30, 20:00
    Nemzeti—III. ker. FC 2:1 (1:1)
    Szerencsés győzelmet aratott a Nemzeti a sokkal többet támadó és jobb óbudaiak felett
    Góllövő: Vadas, Győri II., Vadas
    Nagyszombat utca, 1500 néző. Bíró: Boronkay.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Török — Hossó, Búza, Belcsik — Kovács, Vadas, Ormos, Bihámi, Czétényi.
    III. ker. FC: Szulik — Werner, Biró — Steiner, Lutz II., Magyar — Fenyvesi, Borbély, Zilahy, Győri II., Dömötör.
    A Nemzeti kezd szél ellen, de mindjárt az óbudaiak lendülnek támadásba, az 5. és 7. percben egymásután két kornert érnek el. A Nemzeti csak szórványosan támad és jórészt csak a bekkekig jut el. A 10. percben váratlanul nagy védelmi hibából mégis megszerzi a vezetést. Kovács kicselezi Magyart, gyenge centerébe Vadas beteszi a lábát, a falsot kapó és kapu előtt felpattanó gyenge labdáról
    Szulik azt hiszi, hogy kapu mellé megy, csak későn nyul utána és a labda a kezei közül perdül a bal léc mellett a hálóba. 1:0! Kiáltó kapushiba!
    A III. kerület elkeseredetten támad, de Gallina elemében van. A 25. percben Zilahinak a balsarokra irányított védhetetlennek látszó bombáját csodás elvetéssel, parádésan védi a válogatott kapus. Utána Dömötör erőszakol ki kornert, ezt Gallina újból kornerra menti. A 28. percben Fenyvesi túlviszi a labdát a kornervonalon, centerez s Zilahi közvetlen közelről a hálóba fejel, de a bíró füttye előbb jelezte, hogy a vonalon túl volt a labda. Az óbudaiak ostromának a 31. percben végre megvan az eredménye, Borbély mintegy harminc méterről ívelten, élesen lő a jobb sarokra, Győri nagy lendülettel beledobja magát a lövésbe és
    fejéről a labda, mielőtt Gallina elérhetné, élesen az ellenkező bal sarokba vágódik. 1:1
    A szél viharrá erősödik és hatalmas porfergeteggel a hátában szinte ostromol most az óbudai gárda. Gallina azonban önmagát felülmúlva, mindent véd. A 43. percben végre egy szép Nemzeti támadás a kapu elé fut, de Werner kornerre ment Bihémi elöl.
    Óbudai támadássorozattal kezdődik a második félidő is, Borbély elől Gallina kifutva, lábbal véd és Török kornerre ment. A sarokrúgást Gallina kiboxolja, Győri kapásból kapura lő, de Flóra a gólvonalon állva kiperdíti alabdát és Gallina vetődve elcsípi.A 7. percben Borbély centerét Gallina kiugorva kiboxolja, majd Zilahi lövését védi bravúrosan. A 14. percben Dömötör holtbiztos helyzetben hajszálnyira léc fölé lő. Újabb III. kerületi korner után a 19. percben a Nemzeti is támad, Vadas előreadott labdájával Ormos ugrik ki, de a 16-osig kifutó Szulik által megzavarva az üres kapu mellé fejel. A következő percben Fenyvesi centerét Gallina ragyogóan boxolja ki. Újabb III. kerületi korner után Gallina önfeláldozó belevetéssel ment. A 27. percben Magyar szabadrúgása nagy kavarodást okoz, de Gallina ismét ott van és elboxolja a labdát a támadók feje elől. A 34. percben Török kornerre ment, ebből Győri II. lő fölé.
    Az utolsó öt percben lanyhul a 111.kerület irama, a Nemzeti is feljön,
    a 40. percben Werner kornert vét, de ez még nem hoz eredményt, a 43.. percben azonban az óbudai védelem pillanatnyi bizonytalanságát kihasználva, Buza szépen kitolja a labdát Czétényinek, aki lefut, pontosan centerez, Vadas kapásból, de nem túl erősen lő és a labda a vetődő Szulik keze közül ismét beperdül a hálóba. 2:1!
    Amit még egy perccel azelőtt senkisem akart volna elhinni, megtörtént, a Nemzeti győzött.

    Nemzeti Sport, 1931. május 18.