magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Bocskay FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 19. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.19, 21:12
    Nemzeti—Bocskai 3:1 (1:1)
    A Bocskai nagy csalódást keltett — A Nemzeti sem volt jobb ellenfelénél
    Góllövő: Marosi, Czétényi, Czétényi, Kovács
    Millenáris. 4000 néző Bíró: Klein A.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Török — Hossó, Búza, Belcsik — Kovács, Szenes, Ormos, Odry, Czétényi. Bocskai: Fábián — Fejér dr. Moharos — Villányi, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Marosi.
    A debreceniek kezdik a játékot s támadnak. Kétszer visszaveri a Nemzeti védelme a rohamot, harmadszor pedig Mátéffy fölé lövése a befejezés. A Bocskai jól futballozik, egyelőre sokat ígér. Moharos faultja után jut el a labda Fábiánig, majd Markos begurított labdája akadt el. A 8. percben szép belső adogatás után Vincze lövését fogja Gallina. Török máris kitűnik a Nemzetiből. Előreküldött labdájával elfut a csatársor, Fejér Kovács elé fejel, akinek lövése balra viszi a labdát. Onnan Czétényi bead, Szenes fejel, de Ormos lesben áll. Némileg tüzesedik a játék. Markos elfutása után elakad a labda, Mátéffy ismét fölé küldi. Szenes szereli Moórét, Ormosnak ad, aki a 16-osról magasat lő. Szenes is követi a példát, mikor Kovács lefutása után eléje kerül a labda. Sőt rádupláz a hibájára, amikor Czétényi beadásából is kapu fölé bombáz. Erre ismét a Bocskai lendül előre. Marosi átadását Markos jobbal fogja s ballal a levegőből vágja kapura a labdát, hogy Gallina csak léc fölé tudja ütni. Hamarosan újabb kornert ér el a Bocskai s Török hiába játszik feltűnően jól, a Bocskai-rohamok egyre komolyabbak. A 18. percben meg is van az eredmény.
    Teleki a feléje rohanó három védő között tolja ki a labdát balra. Marosi fogja el, maga elé gurítja s úgy 10 méterről pompás gólt küld a bal felső sarokba. (0:1).
    A remek gól felvillanyozza a debrecenieket s kitűnik, hogy a Nemzeti csatársora nagyon gyenge. Különösen Odry játéka ütközik ki belőle. A 24. perc kellemetlen fordulatot hoz a Bocskaira. Flóra szabarúgással íveli a kapu felé a labdát, amelyre Fábián kifut.
    Ormos is a labdára ront s amint a kapus felugrik s elöklözi a labdát. Fábián lábába talpal ugyanakkor, amikor a kapus másik, lendülő lába az ő derekát találja el. A két játékos elesik, úgy, hogy Ormos van közelebb a kapuhoz, Szenes pedig a hozzákerülő labdát a hálóba emeli. A bíró ofszájdot ítél Ormos miatt. Fábiánt kiviszik s Villányi áll be a helyére, Vincze pedig halfol. Hamarosan sor kerül az új kapusra, aki humorosan öklözi ki a labdát s komoly pillanatokat szorong végig a háló előtt. A 29. percben foglalja el helyét a kapus s a következő pillanatban már Czétényi emeli hálója elé a labdát, de Ormos pár lépésről Fábián ölébe fejel. Erre ismét a Bocskai lendül jobban bele a játékba, melynek ugyan gyenge az irama. Markos rontogat feltűnően, a másik oldalon pedig Szenes, pedig a debreceni védelem ugyancsak ingatag. Kornert is rúg a Nemzeti a 35. percben, amit Buza egyenlít ki messziről Gallina kapuja fölé rúgva a labdát, rengeteg hibával van tele a játék. A 41. perc hoz csak izgalmat. Moharos faultol a 16-osnál.
    Hossó jól emeli be a labdát, de Odry rosszul találja el s az befelé perdül közép felé. Szenesnek jól jön lábra s a hálóba vágja. A bíró, általános csodálkozásra lesállást látott s nem adja meg a szabályos gólt.
    A közönség hangosan tiltakozik, a játékosok izgatottan követelik az ítélet megváltoztatását, de Klein nem tágít. Moharos rúgja a szabadrúgást s alig jut előre a labda, máris Kovács fut vele.
    Szenest ugratja ki, aki elé Fábián szalad. A csatár azonban a kapus előtt balra emeli a labdát s a rárontó Czétényi a hálóba fejeli. (1:1)
    42. p. — Kijött az igazság, — hangzik a nézőtérről. Bocskai-támadások fejezik be a félidőt.
    Szenes és Odry helyet cserél a Nemzeti csatársorában. A Bocskai biztatóan kezdi a játékot. A Nemzeti ellentámadásai az 55. percben kornerben végződnek. Fábián öklözi el a kapu elől a labdát, de újra jön vissza s a kapufáról pattan Szenes eié, aki ügyetlenül háló fölé vágja. Ez volt-e a meccslabda? Markos a 8. percben zavart csinál Belesik és Gallina hibájából, de nem lesz belőle semmi. Kovács nyargal el a másik oldalon, de a belsők nem találhatók a kapu közelében Éppen így kárbavész Teleki okos irányítása is az ellenkező oldalon. A játék változatos. Mátéffy lövését Gallina, Szenes 30 méterről küldött bombáját Fábián teszi ártalmatlanná. Egészben véve azonban nagyon gyatra a játék. Néhány fault kér csak izgalmat. Marosi beadását Vincze kapásból mellé küldi, majd Vinczét lefújja a bíró, de meggondolja s feldobja a labdát. A Bocskai ólomlábon jár s egyre komolyabb a Nemzeti szerepe. A 28. percben Szenes lesállása miatt kimarad a jó helyzet, de a 31. perc már meghozza a sikert a fekete-fehéreknek Magas labdát emelnek a kapu elé.
    Fábián röviden öklözi ki s a földre esik utána. Körötte rumli következik, Keviczky a gólvonalon ment, de a labda Czétényihez jut, aki a kapuba vágja. (2:1).
    Fejér megkísérelte kifejelni, de a labda magasabban repült be a jobb oldalra mellett. Fábiánt leviszik a pályáról. Két ember támogatja s a kapus biceg közöttük. Villányi áll be a helyére, Vincze pedig hátrahúzódik halfolni. Hosszú labda száll Marosi elé, Gallina kirohan, de rosszkor s a szélre rúgása nyomán az üres kapu mellé esik a labda. A Nemzeti azonban most már úr a pályán a tíz emberrel szemben. Villányi magas labdát fog, majd Czétényi bombája süvít el a kapu fölé. A 38. perc azonban meghozza a harmadik gólt. Moórét szerelik,
    jobbra játszanak a lesgyanús Kovács elé, aki háborítatlanul küldi laposan a túlsó sarokba a labdát. (3:1).
    A Nemzeti tovább szorongatja ellenfelét, de Moóré és Teleki messziről küldött lövése enyhíti a nyomást. A Bocskai azonban egészben véve már nem is küzd , Kovács akár még egy gólt szerezhetne.
    Holics Ödön, a Nemzeti trénere: Nagyon rossz volt mind a két csapat. Nálunk a két összekötő különösen gyengén szerepelt. A csapat pedig általában nem küzdött azzal a lendülettel, amit várhatnánk tőle.
    Rauchmaul, a Bocskai trénere: Vincze és Villányi egész héten betegeskedett, ez, valamint Fábián sérülése sok volt. Nem bírhatta el a csapat ezt a hendikepet, amihez még a Nemzeti túlkemény, szinte durva játéka is hozzájárult.

    Nemzeti Sport, 1931. április 26.