magyarfutball.hu

Sabaria FC - Pécs-Baranya FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 11. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.20, 18:53
    Sabaria—Pécs-Baranya 3:1 (1:0)
    A Sabaria feljavult csatársora kezében tartotta a meccset
    Góllövő: Hollós, Borbély, Kovács 11., Halas
    Szombathely, 1500 néző. Bíró: Bíró Sándor.
    Sabaria: Vermes — Janzsó, Prém Sárközi, Vámos, Bass — Boda, Borbély, Kovács II., Hollós, Belkó. Pécs-Baranya: Biri - Iványi, Kővári — Palkó, Somogyi, Foór — Kovács, Halas, Kautzky, Kocsis, Erdélyi,
    Kautzky labdájával Halas akar akciót kezdeni, de szerelik s máris a Sabaria lendül támadásba. A 7. percgólt hoz:
    Vámos Kovácshoz passzol, ez Hollóshoz. A balösszekötő Berkét indítja útnak. A szélső
    visszajátszik partneréhez, aki kapásból mintaszerű gólt lő a felső sarokba. 1:0.
    Belkó mellélövése után Borbély faultol. A szabadrúgásból Kocsishoz jut a labda, ez Erdélyit küldi támadásra. A szélső azonban lövés helyett a kényelmesebb beadást választja s a beadás Kocsisnál elakad. A Sabaria irányítja a játékot. A csatársor elemében van, pompás akciókat vezet, azonban a pécsiek védelme is jól működik.
    A 20. percben nagyszerű gólhelyzet kínálkozik a helyi csapat számára: Kovács átemeli a labdát Kővárin, egyedül tart a kapu felé, Biri kétségbeesetten kifut eléje, a csatár ötletesen elmegy mellette és hatalmas kapufát rúg! Szinte ki sem lehetett hagyni, olyan biztos helyzet volt!
    Pár perc múlva Janzsó szereli Erdélyit, hatalmas felszabadító rúgása éppen Biri előtt esik le. A kapus fogja , a labdát, de kiejti a kezéből. Belkó rohan a gazdátlan labdára, előbb is éri el, mint a kapus, kicselezi, de az üres kapu előtt nagyot akar rúgni s a bőr lecsúszik a lábáról. Boda éppen mozgásban van, jól fut a labdára, elfogja, de addig igazgatja a még mindig üres kapu szájában, hogy lövésébe a berohanó Iványi már beleléphet. A labda taccsra pattan! Már a második nagy helyzet!
    Erdélyi kerül most a Sabaria-kapu elé, de kézzel ér az ugráló labdához s a bíró megállítja a játékot. A 29. percben a Pécs-Baranya mintaszerű támadást vezet: Kautzky labdájával Kovács megfut, Halashoz játszik, ez tisztán áll, biztos gólt vár a közönség, de a csatár gyengén rúgja meg a labdát, mely a kapusé lesz. A 41. percben Kovács II. lövését Biri kornerre üti, a sarokrúgásból újabb kornert csinál, de aztán felszabadul a kapu.. Vége is a félidőnek.
    Helycsere után Kocsist Prém csak nagynehezen teszi ártalmatlanná. Boda pompás beadását a belsők lekésik. Gyors a játék. Az 5. percben Vámok—Hollós—Belkó a labda útja. A szélső lefut, hatalmasat lő, Biri csak kiütni tudja a labdát,
    Borbély ott terem és meg van a második gól, 2:0.
    Belkó újabb lefutásánál Biri kornerre üti a labdát. A sarokrúgást Palkó hárítja el. A Sabaria sokat enged az iramból, a Pécs-Baranya támadásba lendül.Bass elengedi Halast s az üldözés helyett reklamál, a csatár a kapu elé kerül, de lövése mellé megy. Kovács fut most el Bass mellett, bead, Kautzky azonban luftol a nagyszerű helyzetben! A 18. percben Janzsó felszabadít, labdájával Boda fut el, de önzően lő kapu mellé. Belkó gyors lefutása után bead, a jobbszárny azonban messze elmarad s így a labda elgurul előtte. Két perc múlva megismétlődik ez a helyzet, nem kis mérgére a hazai közönségnek. A 30. percben Hollós szökteti Bodát, ez azonban megint lő, most változatosság kedvéért a kapu fölé. Két perc mulva Vámos szökteti Bodát, ez elhúz, Foór a 16-oson belül elgáncsolja,
    vitathatatlan 11-es, melyet Kovács II. a sarokba küld, 3:0.
    Egy perc sem telik el, máris újabb gól esik: Kautzky labdájával Halas szökteti Kovácsot, ez lefut, mintaszerűen bead,
    Halas Vermes kezei közt a balsarokba fejeli a labdát, 3:1.
    A Sabaria a közönség lelkes biztatása mellett rákapcsol, pompás támadássorozatot indít. A pécsiek most a védekezésre vetik a fősúlyt s így újabb eredmény nem adódik. A 42. percben Kovács I. remekül kitör a két bekk közt, 10 méterről lő, azonban nincs szerencséje, mert a lövés kapu fölé kerül. Egy perccel a befejezés előtt Boda kicselezi a bekkeket, de ő is fölé lő.

    Nemzeti Sport, 1930. október 27.