magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Budai 11 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 10. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.19, 19:23
    III. ker.—Budai„11” 1:0 (1:0)
    Puhán játszott az óbudai csatársor, nehéz győzelem
    Góllövő: Dömötör
    UTE-pálya, 10.000 néző. Bíró: Kann.
    III. ker.: Fehér — Király, Bíró — Steiner, Lutz II., Magyar — Győry, Zilahy, Kormos, Lengyel, Dömötör.
    Budai „11”: Fábián — Wéber, Ligeti — Czumpf, Kárpáti I., Kovácsi — Sztancsik, Lyka, Sáros, Kárpáti II., Schuster.
    (Meccs előtt a III. ker. öltözőben Mottl elnök buzdítja a csapatot, figyelmükbe ajánlja új társukat, a Nemzetitől átjött Győryt. Senkey tréner ezt köti a fiúk lelkére: — Ha nyerünk,
    2-ikak is lehetünk, ha kikapunk, 6-ikak is. A Budai 11 nyugodtan és bizakodva készült
    A Budai 11 választ széllel hátban s Kormos indít. Lassan melegednek bele a csapatok. Nagyon tapogatózó modorban folyik a játék, a védelmek sokkal frissebbek és határozottabbak, mint a csatársorok. A 8. percben Zilahi szép 20 méteres lövése az első esemény, utána gyors budai akció végén Kovácsi bombáz közvetlen közelről fölé, még vigasztalhatja, hogy Győry előzőleg hendszet csinált. Két perc múlva azonban már megvan a gól is:
    Zilahi passzát Kovácsi elhibázza, Győry fut, jól ad be, a befutó Dömötör testtel elhúzza a labdát a bekkek közt s a 6-osról a léc alá küldi. (1:0).
    A gól után a Budai 11 támad erősen. Sztancsik a külső hálóra lő, azután Bíró csak az utolsó pillanatban ment előre kornerre. Még néhány mozgalmas helyzet adódik az óbudai kapu előtt s utána III. ker.-fölény következik, de a kombinációk nagyon pontatlanok. A Budai 11 védelme könnyedén veri vissza ezeket a támadásokat. A Budai 11 újra jön s most nagyon szorongat.
    A 22. percben Sáros közelről szúrja a labdát magasan az égbe, viszont remek szabadrúgását a 24. percben pompás elvetéssel tolja ki Fehér kornerre. Ebből még egy lesz: ezt már lehúzza a kapus, közben Kárpáti II. megrúgja. Most kezdi megemberelni magát a III. ker. is. Kormos passzával Zilahi szépen kiugrik, de helyezett lövését szépen fogja Fábián. Megint a Budai 11 ostromol, de Schuster fölé, Czumpf mellé lő. A másik oldalon Győry bombáját védi Fábián szép elvetéssel.
    Félórai játék után kezd kibontakozni a III. ker. tologatós stílusa.
    A 16-osig simán gördülnek az akciók, de a kapu előtt kissé lassúak a csatárok. A 37. percben pontos akció után Lengyel 20 méterről remekül lő, de a távoli lövés nem okoz nehézséget Fábiánnak. A 39. percben Bíró kornert vét, ebből Kárpáti I lő és Fehér véd.
    A Budai „11” jobban küzd, a végén is ő van frontban.
    A 44. percben Bíró magasra emelt lábbal ugrik a 16-oson: veszélyes játék, egyszerű szabadrúgás, a játékosok azért úgy állnak fel, mintha szigorú rúgásról lenne szó és Sáros is lövi, arasszal a léc mellé.
    — Ha egy kicsit beljebb megy ... — sóhajt egy tájékozatlan budai drukker.
    — ... akkor sem lett volna gól — folytatja egy tájékozottabb.
    Szünet után Kormos sarok mellé gurulós lövése az első esemény. Óbuda támad, viszont az 5. percben Sáros kiugrása igazibb veszélyt jelent, Biró azonban nyomja a csatárt s nem tudja akcióját befejezni. Az ellentámadás élénk fejleményeket hoz:
    Lengyel a tisztán álló Dömötör felé emeli a labdát, amely Czumpf kezén akad. A bíró rögtön 11-est ad, de ezt Dömötör laposan félre lövi!
    A Budai 11 támad, de rendszertelenül nincs helyzete. A 11. percben Győry jól ad be, Dömötör Fábián kezébe lő. A III. ker. pontosabb játékával fölényben játszik, de általában csak messziről lövöldöz. A 15. percben Dömötörjó beadását Győry a 6-osról lőheti, de a hegyes szögből jött lövés útját jól állja el Fábiáns a kavarodást korner árán menti a budai védelem. A kornert Dömötör mögé rúgja.
    Elég langyos iramban folyik a játék,
    mintha Óbuda az időt húzná. A 24. percben szép Győry—Zilahi akcióból az összekötő jó helyzetben keresztbe lő. Azután megint a Budai 11 erősít. Szép Lyka—Sztancsik akció végén Sáros elől a 6-oson ment Király. A Budai 11-ben egyébként Lyka és Sztancsik helyet cserélt.

    Kárpáti II. jól tör ki, Biró kornerre szerelt, közben kicsit fel is löki a csatárt.
    Hevesen reklamál 11-esért a Budai „11”, de a bíró — a taccsbíró megkérdezése után — kirúgást ítél. A 30. percben Dömötört gáncsolják, de így is átvergődik s a kifutó Fábiánba lő, nagy kavarodás követi ezt, de most is csak korner lesz belőle. A 36. percben
    Kárpáti I. — teljesen egyedül állt pedig — megrándítja a térdét,
    öccse húzódik a helyére, ő pedig rövid pihenő után jobbszélre áll, Lyka pedig átvonul balösszekötőnek. A Budai 11 így visszaesik, de a III. ker. így sem támad elég erélyesen. Sőt még Lykának van egy veszélyes kitörése, amelyet szépen akaszt meg Biró. Az utolsó előtti percben hajszálon múlik az újabb óbudai gól: Győry lapos bombáját Wéber menti a vonalon úgy, hogy róla toronymagas gyertyába pattan a labda. Aztán nincs is több esemény.

    Nemzeti Sport, 1930. december 1.