magyarfutball.hu

Pécs-Baranya FC - Bocskay FC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 8. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.13, 23:02
    Bocskai—Pécs-Baranya 3:2 (1:1)
    A Bocskai győzelmének oka: csatársora és — Jandala
    Góllövő: Ardai, Vincze, Horváth, Teleki, Halas
    Pécs. 3000 néző. Bíró: Himler.
    Bocskai: Budai — Fejér dr., Molnár — Villányi, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Horváth.
    Pécs-Baranya:Jandala — Réder, Kővári — Palkó, Somogyi, Foór — Kovács, Ardai, Kautzky, Halas, Kocsis.
    A Pécs-Baranya kezd és Fejér dr. akasztja meg az első pécsi támadást. Kautzky pompásan szökteti Kocsist, akinek bombaszerű lövése a felső kapufát súrolva zúg autra. Az első öt percben a Pécs-Baranya halfsorának jó játéka révén irányítja a játékot. Az 5. percben történik az első Bocskai-támadás: Markos úgy megy el Foór mellett, ahogy akar, de centerét Réder menti. Kautzky pompásan irányít. Kováccsal játszik össze, szépen közelítik meg a kaput s a végén Kautzky nagy lövését Budai elvetéssel üti ki. Markos nagyszerűen mozog, de minden akcióját agyondriblizi.
    A 11. percben Somogyi mintegy a félpályáról szökteti Kocsist, aki Halas elé fejel, Halas kiugrasztja Ardait, aki viszont befut és közelről behelyezi a labdát. 0:1.
    A pécsi közönség boldog és nem számít arra, hogy ebből az 1:0-ból 0:1 lesz majd. Foór kétszer is faulttal állítja meg Markost, majd Teleki fejel mellé egy kornerból. A 15. percben nagy helyzete van a Bocskainak: Teleki kiszökik, Somogyi csak úgy tudja szerelni, hogy a labda Mátéffy elé pattan, akinek azonban leperdül a lábáról. Nagyon változatos most a játék, egyszer az egyik, másszor a másik kapu előtt cikázik a labda. A 21. percben egyenlít a Bocskai:
    Horváth ívelt beadását Jandala ki akarja öklözni, de melléüt és a résen álló Vincze begurítja a hálóba. Réder már hiába fut utána. 1:1.
    Gól után két szép támadást ront el Ardai lassúsága. Vincze—Markos— Teleki akció után Teleki nagy lövése alig megy mellé. A játék továbbra is változatos, a pécsieknek általában több a helyzetük, de nem tudják értékesíteni. Esemény még az utolsó percben: Ardai lapos beadásából Molnár óriási gyertyát rúg, de végül is Budai ökle ment.
    Oly lendületes Bocskai-támadással indul a második félidő, hogy a pécsiek ereiben megfagy a vér. Pláne, hogy a pécsi kornerzászló táján Palkó taccsot dob és Jandalának akarja bedobni, aki azonban rosszul megy a dobás elé, a labda átrepül a feje fölött s Kővári csak a legnagyobb bajjal tud menteni Teleki elöl. Az ötödik percben Vincze 20 méteres lövését Jandala kornerre menti s a korner váratlan gólt hoz:
    Horváth nagyszerűen ível, a labda kanyarodik befelé, Jandala későn kap észbe s mire ugrik, arra már a labda érintés nélkül jut túl a gólvonalon s Jandala felugorva már csak beljebb segíti. 2:1.
    A 9. percben a Bocskai újabb gólját Teleki szabálytalansága semmisíti meg, Teleki ugyanis kézzel löki Rédert, miközben Mátéffy bevágja a labdát. A bíró persze annullálja. A 16. percben
    Vincze nagyszerűen szökteti Markost, a szélső elfut, átjátsza Foórt, majd Teleki elé passzol, aki a labdát szabályszerűen a hálóba ragasztja. 3:1.
    Továbbra is a Bocskai támad, Markos nagyon veszélyes. A 24. percben nagy helyzete van ismét a Bocskainak, Teleki tisztára játsza Mátéffyt, aki azonban a kifutó Jandala mellett az üres kapu mellé lő. A 31. percben esik a meccs utolsó gólja: Kautzky Kocsist szökteti, aki a 16-oson belül a kapunak háttal álló Halas elé tolja a labdát,
    Budai kifut s ezalatt Halas ugyancsak háttal állva a kapura húz s a labda Budai feje fölött jut a hálóba. 3:2.
    A Bocskait nagyon megzavarja a gól és helytelenül védelembe vonul és az időt húzza. Sorozatos taccsrajátszásokkal operál, közben Kővári megsérül és előremegy balösszekötőnek, helyébe Foór megy hátra, míg Halas balhalf lesz. A Pécs-Baranya sokszor szorongatja a Bocskait s kis szerencsével kiegyenlíthetett volna. A 43. percben nagy kavarodás a Bocskai kapuja előtt, Budai kiejti a labdát, Kővári az üres kapura lő, de Fejér dr. az utolsó pillanatban még jókor közbelép.A Bocskai térfelén játszanak, mikor a bíró a meccs végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1930. november 17.