magyarfutball.hu

Soroksár FC - Kispest FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.21, 19:38
    Kispest-Soroksár 2:2 (1:0)
    Soroksár főrészt 10 emberrel játszott
    Góllövő: Serényi, Gruber, Kis (11-esből), Pintér
    Soroksár. Bíró: Gerő. 2500 néző.
    Kispest: Dénes — Szemere, Rozgonyi — Mikes, Szenes, Keresztes — Szabó I., Szabó II., Pintér, Szepes, Serényi.
    Soroksár: Pécsi — Ligeti, Kis — Elblinger, Réti, Turi — Kelemen, Zimonyi, László, Gruber, Schwartz.
    Apró röpcédulák fogadták a közönséget a soroksári pályán: „Szurkolók! Az I. osztályban való bennmaradásnak egy feltétele van, 90 percig ezt kiáltsátok: Hajrá Soroksár!” Az I. félidőben úgy látszott, hogy a biztatásnak nem volt foganatja. Szünet után azonban akcióba léptek a soroksári hangszálak és már-már a győzelem is a soroksári színek felé mosolygott, amikor Kispest egyenlített és a megnyugtatóbb döntetlen eredmény alakult ki.
    Soroksár választ kaput, Kispest kezdi a játékot.
    Ligeti hazaadásából majdnem baj lesz, majd Kis kézzel a labdát, Szabó II. szabadrúgása kapu fölé száll. Soroksár ideges. Az első öt perc elteltével hirtelen megnő az iram, remek küzdelem alakul ki. Fokozatosan kialakul azonban a játék képe is: Kispest oldalán a nagyobb iskolázottság, sőt — ami egyelőre a meglepetés — a kispestiek játszanak nagyobb tűzzel is. Kispest fölénybe kerül. Szepes lövését Pécs fogja. A 16. percben Szabó II. védhetetlennek látszó bombája Kis lábáról visszapattan. Két percre rá Soroksárnak van helyzete. Dénes csak kiüti Schwartz lövését, de Kelemen kapu fölé emeli a labdát. Egy perc múlva Kelemen nagy lövése a túlsó kapuléc mellett suhan ki. Ligeti kap most rúgást, kiáll. Helyére Zimonyi vonul a védelembe. Soroksár tíz emberrel is rohamoz, de ezután újra Kispest veszi át az irányítást. Kispest rúg most egy szögletet, de eredmény nélkül. A 26. percben
    Serényi kiugrik, Soroksár jobboldali védelme bekíséri a kapu közelébe, Serényi a 6-osról laposan lövi hálóba a labdát. 1:0.
    Soroksár szögletrúgással tud csak válaszolni. Ligeti beáll a jobbszélre, de egyszer sem rúg a labdába. Szenes nagy helyzetben üres kapu fölé lő. Dénes szögletre tolja László lövését.
    A 43. percben Serényi beadására Pécsi kifut, a kapu üres, de Szabó II. éles lövése a felső lécről pattan ki. Kelemennek van még egy jó helyzete, de lövése félremegy.
    Szünet után nyomban választ kap a kétkedő néző. A soroksári közönség ütemes buzdításának hanghullámai mintha kicserélnék a soroksári csapatot. Jobb futballt ugyan most sem látunk tőle, de legalább van benne lendület. A 8. percben a soroksári balszárny erőtlen és veszélytelennek látszó támadására nem vet ügyet a kispesti védelem.
    Gruber jó helyzetbe kerül és 20 méteres éles lövése lábon irányt változtat. Dénes balra várta, jobbra csapódik be a hálóba. 1:1.
    A tribün tombolása korbácsolja most már előre a soroksári csapatot. A 13. percben újra a balszárnyon fut a támadás. Schwartz beadása átcsúszik, Kelemen jól megvágja. A labda felső kapufáról visszapattan éppen Szenes elé, aki kétkézzel megfogja a labdát.
    A bíró persze 11-est ítél, amit Kis élesen belő. 1:2.
    Most kemény lesz a játék, sok az összefutás, sok a szabadrúgás. Helyzetek egyformán alakulnak mind a két kapu előtt, a 28. percben a kispesti belsők viszik a labdát, Szabó II.
    Pintér elé tolja, aki a kifutó Pécsi mellett hálóba helyezi a labdát. 2:2.
    Növekszik az izgalom. Szabó I. messzi lövése a túlsó kapufáról pattan vissza. Réti sérül. Utolsó percig tart a küzdelem, de gól már nem esik.

    Nemzeti Sport, 1933. május 8.