magyarfutball.hu

Kispest FC - Szeged FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.19, 23:43
    Szeged-Kispest 2:0 (1:0)
    Tehetséges újonc mutatkozottt besa szegedi színekben
    Góllövő: Bognár, Korányi II.
    Üllői út, 12.000 néző. Bíró: Klug Frigyes.
    — Egy kis meglepetéssel szolgálhatok — mondja a szegedi öltözőben Beck Totyi —, ma délelőtt leszerződtettük a Lágymányosi TE-ből Bognárt!
    A kispestieknél az kelt élénkséget, hogy a csapat a szegediek mezéhez hasonló színű piros ingét nem használhatja. Zöld-fehér inget kapnak a Fraditól s melléje fekete nadrágot húznak fel.
    Szeged: Pálinkás — Werner, Raffay — Gyurcsó, Somogyi, Bertók —
    Korányi II., Harmat, Lukács, Bognár, Havas.
    Kispest: Dénes — Szemere, Rozgonyi — Mikes, Szenes, Purceld — Szabó I., Szabó II., Kormos, Szepes, Serényi.
    Széllel hátban állnak fel a szegediek. Az első támadás azonban a kispestieké. Nagyon tapogatódzó a játék. Az 5. percben a kopaszra nyírt Korányi II. beadása az álmélkodó Dénes mellett lécről csúszik ki. Mezőnyjátékkal telnek a percek... A 13. percben 25 méteres szabadrúgás után Lukács fejese mellé surran. Egy perccel később Bertók megsérül s ki is kell vinni. Kispest igyekszik kihasználni az előnyt, támad, de csak a hátvédsorig jut. A 17. percben azonban Szabó I. és Szabó II. összjátéka után Szenesen keresztül Serényihez kerül a labda. A szélső elég közelről lő, de Pálinkás kiüti a bőrt. Majd szabadrúgás is jelzi a kispestiek enyhe fölényét, de Szeged most már a visszatért Bertókkal együtt védekezik.
    A 22. percben baloldali támadással igyekszenek előre a szegediek, a labdát Bognár kapja, pár lépést kiugrik vele, nyomják ugyan, de lő és a labda a kiszaladni akaró Dénes lába között jut a hálóba. Az ujonc dugója a nyitány: 1:0.
    A 26. percben szögletrúgás is jelzi, hogy most már Szeged van fölényben, majd feljönnek a kispestiek is, de Kormos túlsokáig állítgatja a labdát. Később Serényi lőni is tud, de Pálinkás vetődve szépen véd. A 28. percben
    Lukács gólhelyzet előtt botlik el.
    Tovább is a szegediek támadnak többet, de a paprikainges csatárok egész sereg helyzetet hagynak kiaknázatlanul. Különösen Harmat kelt csalódást.
    A 40. percben Bertók újra megsérül s két percre ismét kiáll.
    Szegedi roham után a II. félidő 3. percében Serényi rossz szögből is jól lő a kapura, de Pálinkás lehúzza a labdát. Sorozatos kispesti támadások következnek, de csupán annyi az eredmény, hogy a 13. percben Szabó II. lövése lécről megy ki.
    A 15. percben a túlsó oldalon Lukács ugrik ki, nagy a fejetlenség, Lukács összefut, bukik s a labdát kornerre vágják. Izgalmas fordulatot vesz most a mérkőzés, fokozódik az iram s a jó helyzetek és akciók egymást követik. A 25. percben Szemere hibáz és elengedi Havast. A szélső lefut, bent Purczeld is hibáz s Lukács a tömegből
    az üresen álló Korányi II.-höz adja ki a labdát. A szélső jól céloz s a labda az ugró Dénes mellett magasan a hálóba esik. 2:0.
    A gól az amúgyis támadásban levő kispestieket felvillanyozza, de a kispesti csatárok bosszantóan rontanak. A 32. percben a jó helyzetbe került Kormos már másodszor téveszt célt. A 37. percben Havas újra faképnél hagyja Szemerét, a beadott labdát az öt lépésnyire üresen álló Lukács kapja, Dénes kifutóban van,
    Lukács lő s a labda kapufáról a kifutó Dénes kezébe pattan vissza.
    A 40. percben már 5:2 a szögletrúgások aránya a szegediek javára, de a korner most sem jár eredménnyel. A 44. percben még egy szögletrúgás jelzi a szegedi fölényt, majd a 46. percben Kispest szögletrúgásával
    6:3-ra alakul a kornerarány.

    Nemzeti Sport, 1933. április 24.