magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Bocskay FC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 17. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.18, 21:47
    (Szerdán, délután bajnoki meccs volt. Ez: Bocskai—III.ker. FC 3:3' (0:0).)
    Igen sokan siettek Óbudára, hogy tanúi legyenek a Kerület és a Bocskai mérkőzésének. A szűk kapukon ömlött a nézősereg, eléggé megtelt a tribün, állóhely egyaránt. Voltak, vagy kétezren, amikor Boronkay bíráskodása mellett a két csapat játékba kezdett. .....
    Bocskai: Varga - Kovács III, Jadzsó - Palotás, Moóré, Keviczky — Magyar, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    III. ker. FC: Gallina — Beretvás, Bíró — Steiner, Lutz, Magyar— Fenyvesi, Budai, Kármán, Horváth, Dömötör.
    A játék köznapinak indult. Fáradtság, idegesség látszott a játékosokon. A debrecenieknél abban jelentkezett ez, hogy különösen Teleki, meg Eőry mozgása, határozottsága elégtelennek bizonyult a döntő pillanatokban. A kerület azzal vétette észre, hogy sok baja volt a játékvezetővel, s mindenen felfortyant. Kissé a közönség is segített az idegeskedésben. Közel ül a néző, közel áll a játéktérhez, minden szó, minden hang ott dobol a játékos dobhártyáján. Ez pedig nem jó, nem szolgálja a játékos nyugalmát.
    Akadt néhány jó támadás. Az óbudaiak egy-két rohama komoly volt, a debrecenieknek volt néhányhelyzetük. Teleki, Eőry, Vincze lábáról gól is eshetett volna. Az óbudaiak viszont Kovács miatt tizenegyest követeltek, majd abban vigasztalódtak, hogy Fenyvesi fejése tulajdonképpen gól volt. A labda a kapuvonal előtt gurult végig s a kornervonalon folytatta útját. Nem lehetett túl a kapuvonalon teljes terjedelemmel!
    A kerület idegességét nem csitította le a félidő. Ez volt az oka, hogy a Bocskai támadott, hogy Magyar földhöz vágta a tizenhatoson belül Eőryt. A büntetőből Teleki gólt lőtt (1:0).
    9. p. A Bocskai-halfsor egyszerre fölényt harcol ki. A 14. percben Magyar centerét Teleki élesen befejeli (2:0). S most már kényelmes a Bocskai. A kerület meg rájön, hogy nem a bíróval, hanem a labdával kell törődni. Nagy iramba vág, S a 20 percben éles lövés éri Kovács kezét, a bíró fütyül, mielőtt Dömötör hálóba vágja a labdát. 11-es, Fenyvesi pontosan rug (2:1). Most a Bocskai hökken meg. Védekezésre szorítja az ellenfél. S ez nem megy neki. A 23. percben ott táncol a labda a kapu közelében s Horváth lövése nyomán megtalálja az utat a hálóba (2:2). Eőry és Magyar helyet cserél s remek a mérkőzés. A hazai csapatnak szárnyat ad a gyors siker és a buzdítás. A 29. percben Fenyvesi centerez, Horváth elé kerül a labda, aki az ellenkező sarokba vágja (2:3). A Bocskai csüggedtnek látszik. De a kerület sem bírja az iramot. Szívesen húzza az időt. A 37. perc hozza az utolsó gólt. Steiner elesik, Magyar Hevesi elé játszik, aki igen szerencsés rugással íveli a labdát kapura. Gallina feje fölött a legmagasabb, a labda útjánk íve, mögötte a bal felső saroknál ütődik a kapufának s onnan a hálóba (3:3).

    Nemzeti Sport, 1933. május 19.