magyarfutball.hu

Szeged FC - Budai 11 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.13, 20:09
    Budai „11”-Szeged 1:1 (1:0)
    12:0 a szögletrúgások aránya a szegediek javára
    Góllövő: Tőrös, Harmat (11-esből)
    Szeged, Temesvári körút, 2000 néző. Bíró: Himmler.
    A mérkőzés előtt különös izgalmat kelt Nádas Ödön szövetségikapitány megjelenése. Izgalomvan a bíróöltözőben is, ahol Himmler bíró meséli el kalandos utazását. Budapesten lekéste a vonatot, erre autóval utánaeredt, de csak Cegléden tudta elcsípni a gyorsvonatot.
    Kint a pályán már elült a koradélutáni szélvihar. Előjönnek és felállnak a csapatok:
    Budai „11”: Fábián — Vadász, Fekete — Wéber, Burger, Magda — Rökk, Stancsik, Tőrös, Czumpf, Schuszter.
    Szeged FC: Pálinkás — Werner, Raffai — Polgár, Somogyi, Bertók — Korányi II., Gyurcsó, Lukács, Gerle, Harmat.
    Szeged rúgja a szögletrúgásokat, a Budai „11** a gólt
    Már a 2. percben Gerle pompásan tör előre, de Vadász ráesik a labdára, amíg alóla kiszedik, addig oda a helyzet és Harmat mellé lő. Az 5. percben megindul a szögletrugássorozat. A 11. percben a Gerle—Gyurcsó— Korányi II. roham is szögletrugással végződik. A szögletrugásból újabb szögletrugás ...
    — A szögedi áradás vigye el ezt a sok szögletrugást — fakad ki az egyik szegedi szurkoló. — Inkább rúgják már azt a dugót.
    Szeged ottragad a budaiak kapujánál, de csakhamar dolga akad Pálinkásnak is. A 16. percben Tőrös zúgó bombáját kapja mellre. A 17. percben szögletrugás az esemény, a 18. percben kettő is akad s a 24. percben már a hetedik van soron. Majd mezőnyjáték alakul ki. A játék általában nagyon tervszerűtlen. Nincs iram, nagyon hiányzik a felvillanyozó gól. A 30. percben Gerle céloz, de Fábián kornerre véd. A 31. percben Lukács—Gerle—Harmat roham után Fábián lábbal is véd.
    A 33. percben a budaiak is magukhoz térnek: Tőrös szökteti Stancsikot, de az mellé teszi a labdát. Nagy a szegedi nyomás, újabb szögletrugást is hoz, majd a 39. percben rálőtt labda miatt 11-est kíván a nép — de hiába. A 42. percben szabadrugást az élőfalba lőnek, majd a 43. percben gól is akad — de a budaiak részéről, így: Rökk indul el. Négyes szegedi gyűrű veszi körül. Tőrös kapja a szélsőtől a labdát, Raffai próbálja szerelni, de kevés sikerrel.
    Tőrös 11—12 lépésről laposan a jobb sarokba lő. Csőrrel. Kacsázva jut be a labda. 1:0. Szünetben az az esemény,hogy a szegediek Gyurcsót és Korányi II.-t felcserélik,
    Werner nagy lyukat rúg, ezzel indul a második félidő. A 8. percben Szeged újra kezdi a szögletrugásokat. Most sincs sikere. Gerle küldi fölé. A 10. percben újabb szögletrugásnál Korányi II. küldi be a labdát.
    Gyurcsó a kapu szájában várja,
    de rossz a szöge és csőrrel közelről fölé emeli. A 15. percben rövid időre cserél a Szeged: Somogyi lesz a center, Gerle a középfedezet. Rögtön utána Lukács kiugrik, Vadász gáncsolja. 11-es. Harmat áll a labdának. Felső lécre lövi.
    Onnan a labda újra Harmat elé pattan, Harmat érinti is a labdát, ezzel oda a helyzet. Szabadrugás a Szeged ellen. A budaiak erősen védekeznek, Wéber lesántul, jobbszélre megy, míg Schuszter eredeti helyére kerül. A 35. percben végre megérdemelt gólhoz jut a Szeged. Lukács fejese tart a kapura, Fábián már nem tudja védeni,
    de védi Weber, mégpedig kézzel,
    mert különben gólba jutott volna a labda. 11-es.
    Ujra Harmat áll neki. Most már be is teszi. 1:1.
    Az egész nézőtér felugrál. Mindenki kiabál: „leülni”. Hiába. Felbomlott a rend a nézőtéren. De a pályán is van egy kis baj: rendőrtiszt kénytelen akcióba lépni. Aztán vége.

    Nemzeti Sport, 1933. április 3.