magyarfutball.hu

Soroksár FC - III. Kerület FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.07, 19:33
    III.ker. FC-Soroksár 2:1 (l: 1)
    A soroksáriak tavaszi csapata egyenrangú ellenfele volt a kerületieknek
    Góllövő: Budai II., László, Kármán
    Soroksár, 1000 néző. Bíró: Barna.
    A két csapat a következőképpen állott fel, miután Lutz választott kaput Turival szemben.
    III. ker: FC: Budai — Győry, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Budai Il,Kármán, Horváth, Lakner.
    Soroksár: Pécsi — Schweier, Ligeti — Elblinger, Réti, Turi — Farkas, Zwick, László, Schmidt, Schwartz.
    A cérnahangú soroksári gyerekek hiába huj, huj, hajráznak, a kerület lendül először támadásba. A 3. percben azonban már nehéz pillanatok játszódnak le Budai kapuja előtt. De jó támadást visz Fenyvesi, Budai II. elé tolja a labdát, aki a kapu mellé továbbítja. Elblinger fejese szögletrúgást hoz, s változatosan, de tűz nélkül megy a játék. A 6. percben Fenyvesi és Schweier összecsap s szélső nehezen áll lábra, biceg utána. Az öszszecsapásból eredt kornert Pécsi öklözi s Horváth háló fölé küldi a labdát.
    A kerületiek támadnak többet, de semmi, komoly eredménye nincs ezeknek a támadásoknak.
    A 15.percben Komjádi Béla emlékét idézi a percnyi szünet s mindenki feszesen áll a pályán, nézőtéren. A játék továbbra is eseménytelen s dühösen kiált be valaki:
    — Gólt lőni!
    Nincs foganatja a dolognak, bár Fenyvesi két rohama veszélyes. A 26. percben Schweier belefut Kármánba, a hátvéd térde sérül, ki kell állania. Schmidt megy a helyére s ez okozza a 29. percben a bajt. Ligeti rosszul fejelt labdáját Pécsi elfogná, de Schmidt belerohan, elsodorja a labdát. Éppen
    Budai II. elé, aki az üres kapuba gurít, míg Pécsi kint fekszik a hatos táján. (1:0).
    Igen gyatra, balszerencse, szülte dugó! Schweier a 32. percben tér vissza s lassan a Soroksár lendül inkább a játékba. Schwartz kornert rúg, majd Farkas a lesre futó László felé játszik, de a labda Bíró lábáról pattan a lesben levő csatár elé. A bíró már a rúgás pillanatában fütyült, László hiába lövi hálóba a labdát. De a 44. percben egyenlít Soroksár. Schwarz elfut a labdával, Beretvás hendsze nem sikerül s
    a szélső beadása a nagy lendülettel jövő László elé viszi a labdát, aki közelről a hálóba vágja. (1:1).
    A kerületieknél nagy divat a sportszerűtlen hendsz (Biró, Beretvás) , ez teszi vontatottá a játékot, melyet kerületi támadások töltenek ki szünetig.
    Soroksár az élénkebb csapat kezdés után. Farkas már az első percben kornert rúg, rosszul. Soroksár, egyre veszélyesebben támad, de Schwartz kornere is rossz. Farkas vezet jó támadásokat, egyik végén mellé lő, amott meg Lakner labdája száll a kapu fölé. A 8. percben Budai kifut Schwartz elé, de Schmidté a labda, aki azonban üres kapu fölé küldi. Schweier remekül szerel, Farkas lefutja Bírót, jó beadását Schmidt rontja. A 12. percben Biró csak elvágni tudja Farkast, a szabadrúgás elakad s máris Fenyvesi kornere jelzi a kerületi roham sikerét. Győry, Réti, Kármán hendszel, majd elfut Fenyvesi, beadása kézbe vágódik a kapu előtt, Horváth lövése pedig kornerre pattan. Bírónak a gyenge Magyar mögött egyre nehezebb a dolga s egyre keményebb is. A 21. percben Kármán jó helyzetben hibáz, majd Lakner kornerét hárítja a hazai védelem, mely halfsorával együtt — kissé fáradtnak látszik már. Fenyvesi beadását Pécsi fogja szépen, a kirúgás után meg Farkas rohan s hatalmas, remek lövését Budai kiejti, de még jókor javít. A 30. percben Fenyvesi beadása után
    holtbiztos helyzetből lő kapufát Kármán
    s a kerület most szorongat. Lutz egészen ráviszi a labdát csatáraira, magára húzza az ellenfelet s
    Kármán — a nézőtérről tisztán látszik — lesre futott már, mikor a centerhalf eléje tálalja a labdát. Nincs fütty, a centerre hiába fut rá Pécsi, mert mellette hálóba jut a labda. (2:1).
    32. perc:
    Soroksár tiltakozni próbál, de hasztalan. Kezdés után tehát nagy iramba kezd s támad. A 36. percben Biró kíméletlenül csap össze Elblingerrel, aki négy percre kiáll. Fenyvesi lefut, jól ad az üres belsők elé, menthetetlen a gól, de a biró úgy látta, hogy a labda már túl volt a vonalon a centerezés előtt s fütyült. Kemény harcban telnek el az utolsó percek.

    Nemzeti Sport, 1933. március 13.