magyarfutball.hu

Budai 11 - Hungária FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 11. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.17, 19:38
    Hungária-Budai„11“ 1:0 (0:0)
    A budaiak hét kornert rúgtak, a Hungária csak kettőt, de az egyikből esett a gól
    Góllövő : Vörös
    Üllői út, Bíró Antalics, 5000 néző.
    Hungária: Szabó I. — Mándi, Kocsis — Sebes, Gergely, Szaniszló — Ottávi, Cseh, Barátky, Vörös, Titkos.
    Budai „11”: Hóri — Wéber, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuszter — Rökk, Sztancsik, Polgár, Magda, Tárnok.
    A Hungária választ, a Budai „11” kezd széllel hátban. Az első támadás a budaiaké. Sztancsik lövése gyenge, de erősen kapu mellé megy. Már a 2. percben sarokrúgáshoz jutnak a budaiak, mert Mándi túl rövidre fogott labdáját Polgár lövi és az Kocsisról kornerre pattan. Tárnok kapu mögé íveli a labdát. Veszélyes budai támadás után Cseh hendszel, majd Sebes átadását Vörös kapu mellé fejeli. Most újabb kornerhez jut a Budai „11”, Tárnok rúgja, a labda keresztben kimegy. Cseh jó labdáját Titkos kapu mögé centerezi. Az első nagy helyzet Hóri kapuja előtt alakul ki Wéber gikszere révén, de Cseh Hóri kezébe küldi a labdát. Szaniszló adja le 25 méterről az első nagy lövést, de ez persze nem nagy feladat Hóri számára.
    A Budai „11” szebben kombinál. Tárnok beadása óriási helyzetet teremt, de Magda lövése Mándiról kornerre pattan. Ezt Szabó lehúzza. Tárnok, Kárpáti II., majd Magda lövése következik. Ottávi ellentámadását befejező beadást Hóri vérfagyasztó nyugalommal lábbal továbbítja a mezőnybe. Rökk—Sztancsik helycserével keresztülvitt szép támadás után Magda újra nagy helyzetbe kerül, de kapu fölé lövi a labdát. Most a Budai „11” sorozatosan támad, újabb kornert is elér, de többet nem. A Hungária akciói során Barátky lövése emberbe vágódik, Szaniszló veszélyes labdája a kapufa mellett suhan ki. A félidő vége felé alábbhagy az iram. Rökk kivisz egy labdát, Magda lövését Szabó kiejti, majd újra megfogja. Nagyon szép akció, amint Sztancsik elszedi Szaniszlótól a labdát, beadását azonban Szabó szépen lehúzza. Jó labdáról Titkos lekésik. A Hungária-csatársor tehetlensége jegyében ér véget a félidő.
    Schuster faultja miatt megítélt szabadrúgás a II. félidő első akciója. Barátky bombáját Hóri vetődve védi. Tárnok lövésébe Sebes beteszi a lábát — jókor! — korner lesz. Ezt Polgár csak centikkel fejeli a kapu fölé. Cseh jó helyzetben kézzel stoppol. Szép Hungária-kombináció gördül Cseh—Barátky—Vörös lábán, de elporlik a kapu előtt. Kemény a küzdelem. Kárpáti II. szabadrúgása után Sztancsik jó helyzetben kapja a labdát, de nem fejel és így elvész a helyzet. A 10. percben a Hungária jobbszárnyának támadása kornert eredményez. Ottávi irányítja a sarokrúgást, úgy látszik, hogy Barátkyé lesz a labda.
    Hóri ki is fut, a labda azonban Vöröshöz siklik, aki az üres hálóba fejeli. 1:0.
    Villámgyors gól volt. A következő támadást Titkos félrelövi. Magda jó passzával Rökk jó helyzetbe kerül, de ront. A 14. percben Titkos beadására Hóri és Barátky egyszerre ugrik, a labda lepattan, Barátky elterül a földön és Cseh lövése a kapufa sarkáról vágódik vissza. Barátky sérül, csak két perc múlva áll újra be. Közben a Hungária Titkos-Cseh támadás révén jut újabb kornerhez. A sarokrúgáshoz már Barátky is bejön, de lövése kapu mellé megy. Most a Hungária erősen rohamoz, Gergely nagyon szépen viszi a labdát, de a lövés már Hórié. Sztancsik remek lövése csak éppen hogy a kapufa mellett suhan ki. Most, hogy a Hungária erősen támad,
    a Budai védelme néha túl erélyesen védekezik.
    A 23. percben Wéber csúnyán megy Vörösbe, figyelmezteti is a bíró. Ki is állíthatta volna. Barátky szabadrúgása a sorfalról pattan vissza. Tárnok labdájára Szabó messze kifut a 16-oson kívül, de nagy szerencséje van. Tárnok belevágja a labdát. Titkos lövését Hóri kiüti, Kocsis kornert vét. Szabó nehéz labdát öklöz ki, majd Tárnok beadása után estében csak véletlenül üti ki a veszélyes labdát. Polgár remekül tör most ki, fault után is övé marad a labda. Szabó már kifut, az üres kapu elől Kocsis az utolsó pillanatban téríti kornerre a labdát. Korner után Polgár lövését Szabó remekül tolja taccsra. Schuster lövése kapu fölé kerül. Most Tárnok előtt alakul ki a mérkőzés legnagyobb helyzete, de a lövés keresztbe elsuhan a kapu előtt. Titkosnak van egy ilyen átmenő beadása most a másik oldalon. A Budai újra erősen frontban van. Rökk beadását Mándi fejeli, Kárpáti II. visszaküldi és Polgár kapásból küldi hajszálnyira a léc mellé.A 40. percben egy fault után Ottávi és Kárpáti I. összekap, a bíró mind a kettőt kiállítja. Most már csak elkeseredett támadások élénkítik az utolsó perceket.

    Nemzeti Sport, 1932. november 21.