magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Bocskay FC 1 : 6

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.22, 19:38
    Bocskai—Nemzeti 6:1 (3:0)
    A debreceniek kitűnő csatárjátéka ellen nem volt ellenszere a bágyadtan játszó Nemzetinek Góllövő: Vincze, Hevesi, Remmer, Gergely, Teleki, Markos, Hevesi
    Millenáris, 2500 néző. Bíró: Antalics.
    Bocskai: Fehér — Vanicsek, Janzsó — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Remmer, Hevesi.
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Buza, Halas, Belcsik — Paczolay, Horváth, Gergely, Bihámy, Szeder.
    A Nemzeti kezd, de a debreceni csapat nagyszerű lendülettel fekszik a játékba. A Nemzeti nehezebben mozog s így a Bocskai csatárok lába előtt igen könnyen bontakoznak ki a sorozatos támadások. Az 5. perc pedig már gólt is hoz. Vincze remekül szökteti Markost, aki villámgyorsan rohan el a labdával. A vonaltól begurító Vermes hiába vetődik, hogy elcsípje a labdát, mert Vincze a kapus elöl a hálóba emeli az első gólt (1:0).
    A Bocskai továbbra is remekül támad, de a hatásossága nem olyan, mint az első percekben. Ezért a Nemzeti is szóhoz jut , az elfutó Szedert Vanicsek csak nehezen szereli kornerre. A párperces Nemzeti-támadást Bihamy fölé küldött labdája fejezi be, majd még a 13. percben Gergely tör át, akit Vanicsek megrúg. A szabadrúgást Gergely kapu fölé lövi. Markos rosszul fejez be egy lefutást, az ellentámadást Janzsó könnyen szereli s máris Hevesi fut. Buza nagyot hibáz, a szélső megugrik tőle a 17. percben. Pillanatok alatt a kapu szájában van , Vermes hiába helyezkedik jól, az éles, félmagas labdát csak úgy tudja megütni, hogy az a hálóba akad (2:0).
    A Bocskai rohamai élénkebbek lesznek erre. Markos kornert szerez, de Vincze löki Vermest s felszabadul a kapu.
    A Nemzeti csapatában Buza és Halas helyet cserél. A 22. percben Teleki fejezi be lövéssel a támadást, de Vermes védi a lövést. Teleki—Vincze—Markos támadás mintaszerű, a vonalhoz került Teleki azonban Vermes kezébe emeli a labdát. A 25. percben Teleki nagy lövését kell védenie Vermesnek, majd meg Vincze húz magára három védőt, hogy közülük váratlanul Remmer elé játszon, az összekötő azonban késik s oda a helyzet. Igen szép kombinációból lesz korner s utána Vincze kapu mellé fejel. A Nemzetinél most Horváth és Bihámy is helyet cserél. 30. p.
    A Nemzeti jobban igyekszik, változatossá is teszi a játékot, sőt a 32. percben Gergelyt nagy ofszájdról engedi el a bíró, a center azonban fölé lő. Keviczky kornerre szerel, majd Vincze messziről küldött lövése után Vermes előtt megugrik a labda s korner lesz a Bocskai kapunál. Ebből semmi sem lesz, de a 38. perc ismét gólt hoz. Teleki viszi a labdát, Szendrőt cselezné, de a bekk elejteti. A szabarúgást Teleki a jobb alsó sarokra irányítja s a vetődő Vermes csak kilökni tudja a labdát. Remmer ott terem, míg a védelem megmerevedve nézi a helyzetet s a debreceni csatár hálóba vágja a földön fekvő kapus felett a gólt (3:0).
    A Bocskai remekel. A közönség újra meg úja megtapsolja a szép támadást. Teleki Vinczét ugratja ki a tizenhatosnál s az összekötőgólt is lő, de közben a bíró már les miatt fütyült. Az ítélet hibás volt! A gól teljesen szabályos körülmények között esett. Teleki reklamál is, de hasztalan. Hevesi szögletrúgása után a Nemzeti is támad, de teljesen tervszerűtlenül. Horváth lő mellé, majd Móré hedsze után Gergely szabadrúgása is kapu mellé viszi a labdát.
    Markos lefutása és beadása nyitja meg a szünet utáni játékot. A labda elsiklik a kapu előtt s Flóráról perdül kornerre. Hevesi mély rugására Vermes is kifut, a labda Markos elé kerül, aki kapu fölé emeli. Markos egymásután viszi a támadást, a Nemzeti védelme nem tudja feltartani. Vermes is hiába ugrik ki az egyik Markos beadásért, mert a labda Vincze elé kerül, aki fölé lő. Teleki ugrik ki, mellé küldi a labdát. Teleki Vinczét szökteti, az összekötő kapu mellé lő. Egyik Bocskai-támadás szebb, mint a másik s a közönség meleg tapssal tünteti ki a debreceni csapatot. A 7. percben Markos lövését kell védenie Vermesnek s a kirugás után a Nemzeti támadósora is szóhoz jut. Janzsó elengedi az ugró labdát s az majdnem Fehér hálójába hull. Reviczky is hibát követ el. Gergely pompás helyzetbe kerül, de kapu fölé száll a labdája. Változatos játék után a 14. percben Bihámy Paczolayt szökteti. A szélső jól centerez, Gergely pontosan a 11-es ponton fogja a labdát s félmagasan lő. Fehér ugrik a labdáért, de a homok kicsúszott a lába alól s csak érinteni tudja a labdát, mely a hálóba jut. (3:1.)
    A Bocskai lendületesebb támadásokba kezd. A rohanó Markost a 16-nál ejtetik ugyan, de azért Vincze elé játszik, aki gólhelyzetbe kerül, de a bíró a foult miatt szabadrugást ítél. Markos Remmernek passzol, aki kapu mellé emeli a labdát. A Nemzeti most lelkes és igen erélyes. Ezzel fokozza az iramot, amit azonban már a Bocskai diktál. Hiába szereli szépen Belcsik Markost, a 21. percben Teleki újra szökteti a szélsőt, az átfut Szendrőn, bekanyarodik s csaknem a kapufától gurít Teleki elé, aki a hálóba továbbítja a labdát. (4:1.)
    A Nemzeti a kezdéssel nem messze jut. Ujra a Bocskai-csatárok lába előtt a labda. Vincze szabadrugást rúg a 24. percben a védők háta mögé. Markos lefutja a mezőnyt, s míg Telekit fedezik, hogy eléje nem játszhasson, ballal hirtelen kapura lő laposan s a meglepett Vermes már tehetetlen. (5:1.)
    A Nemzeti most komoly támadásokat visz kezdés után. Bihámy fölé lő, majd Gergely mintegy nyolc lépésre a kaputól, nyilvánvaló lesállásban kap labdát. A bíró nem fütyül, a center lő, de Fehér kivédi a nem éppen erős lövést .A 29. percben már Teleki remek fejese viszi támadásba Markost, aki elfut Szendrő mellett. Vermes a szélső elé rohan, aki kapura lő, de a labda elkerüli a hálót. A Bocskai újra remekel. Támadásait szokatlanul hosszú taps kíséri a nézőtérről. A 31. percben Remmer Hevesi elé játszik, akire Flóra és Vermes fut rá. A szélső ügyes csellel fordul ki a két védő közül s az üres kapuba gurítja a labdát. (6:1.)
    A Nemzeti már nem tud küzdeni. A 38. percben a kifutó Vermes megakasztja Telekit, de a labda Remmer elé kerül, aki elgurítja a kapus lába között, majd a hálóba rúgja. Ez is szabályos gól, a játékvezető azonban Teleki állását lesnek minősíti s nem adja meg.
    Az utolsó percekben jól támad a Nemzeti, de az eredményen változtatni nem tud.

    Nemzeti Sport, 1932. október 2
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.12.22, 19:05
    Bocskai Attila 4:0 (2:0)
    A Bocskai kitűnő csatárjátékával szemben tehetetlen volt a gyengélkedő Attila
    Góllövő: Orth, Teleki, Teleki, Orth
    Debrecen, 2000 néző. Bíró: Nürnberger.
    A mérkőzés előtt két körülmény keltett feltűnést és bizonyos zavart. Az egyik az volt, hogy az Attila csak tíz emberrel érkezett meg Debrecenbe. A miskolci vezetőség csak úgy tudta megoldani a helyzetet, hogy az utolsó percben villámigazolással igazolta az egykori Bocskai játékost, Villányit, akit azután csatársorába áhított. A másik eset az volt, hogy két bíró érkezett meg a mérkőzésre. A szolnoki Nürnberger és a szegedi Vezér. Az adminisztrációs tévedést a két érdekelt fél úgy döntötte el, hogy szolnoki Nürnberget kérte fel a mérkőzés levezetésére, amelyre a két csapat így állott fel:
    Bocskai: Fehér — Vágó, Janzsó — Remmer, Moóré, Keviczky — Markos, Teleki, Orth, Vincze, Hevesi.
    Attila: Szemző — Bán, Sziklai — Virág, Sós, Buzássy — Hernády, Simonyi, Villányi, Rudas, Magyar.
    A pályára lépő Orthot a közönség vastapsa fogadja, ő meg azzal felel, hogy azonnal kitűnően szökteti Markost, de a szélső elszeleskedi a jó labdáját. Fehérnek Magyar labdája ad dolgot, majd Orth Teleki elé tálal, de az összekötő késik. A 13. perc azonban már eredményes. Moórés Vinczetámadás után Orth kiugrik s lapos lövése nyomán gólba jut a labda(1:0).Nagy taps jutalmazza a sikert. A Bocskai további támadásai két kornert hoznak, de azok eredménytelenek, mindössze Moóré lő fölé az egyik után. Hernády lefutása után Simonyi lő nagyszerűen kapura, hogy Fehérnek bravúros védésre nyílik alkalma. Amott Teleki lövését védi Szemző, majd megint Rudas labdáját Fehér fogja, így hullámzik a játék a 40. percig, amikor a Bocskai kornert ér el. Hevesi küldi kapu elé a labdát a szögletről, Vincze kapura fejel, de mielőtt behullana a labda, Teleki bevágja (2:0).A félidő hátralevő percei már nem hoznak semmi eseményt.
    Szünet után Markos lefutása az első jó támadás, de Teleki mellé lövi a beadott labdát. Ekkor repülőgép jelenik meg a pálya felett. Néhány kört ír le a gép pilótája, Varga, a
    DTE játékosa, virágcsokrot dob le Orthnak.
    A virág kapu mögé száll s közben az Attila támad. Vágó biztos lábbal küldi azonban vissza a labdát, mellyel Orth megugrik s nagy bombát küld a kapura. Szemző kitünően védi azonban. Ujra Orth kerül labdához s futtából olyan lövést ereszt meg, amilyet Debrecenben még nem igen láttak. Zúg is a taps utána, Szemzőnek is, aki kornerre tolta a labdát. A Bocskai egyre támad, a 27. percben Vinczét Bán csak ejtéssel tudja feltartani a 16-oson belül. A büntetőt Teleki laposan a hálóba küldi(3:0).A Bocskai fölénye egyre nyilvánvalóbb. A csatársor igen szépen játszik, remek támadásokat visz s a közönség sokat tapsol kedvenceinek. Az utolsó gólt a 44. perc hozza, amikor Vincze Hevesi elé játszik. A szélső elfut, laposan középre játszik s a jó lendülettel érkező Orth laposan továbbítja a labdát a hálóba (4:0).

    Nemzeti Sport, 1932. október 2.