magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Soroksár FC 8 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 8. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.16, 22:16
    Nemzeti—Soroksár 8:1 (3:0)
    A „kiesőderbi" két csapata közt két klasszis különbség mutatkozott
    Góllövő : Szeder, Bihámy, Bihámy, Bihámy, Bihámy,Odry, Bihámy, Zwick, Bihámy
    Millenáris* 1000 néző. Bíró: Csárdás,
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Vadas, Buza, Belcsik — Paczolay, Odry, Bihámy, Szecsei, Szeder, ű
    Soroksár: Apgusztinovics —, Lichtner, Schmidt - Elblinger, Kompóti, Turi — Izsépy, Mélykúti, Kautzky, Zwick, Kohut II.
    A Nemzetiről hamar meg lehet állapítani, hogy ő tud jobban futballozni.. A 4. percben már meg is van a gól: Szeder a határvonalról elindulva — bár nyomják - a 6-os sarkáig fut és onnan a hálóba bombáz (1:0). A Soroksár — széltől támogatva — jól induló támadásokat kezd, de gyenge ez a csatársor a szilárd Nemzeti-védelemhez képest. A soroksári védelemről viszont nem lehet elmondani, hogy szilárd volna: a 10. percben Lichtner röviden fejel haza, Augusztinovics fel akarja venni a labdát, de Bihámy megzavarja, kirúgja a kezéből s döcögve bár, de bent van a második gól is (2:0). A Nemzeti most visszaesik, a Soroksár hevesen támad, Zwick és Kautzky jó lövéseit vetődve kell védeni Vermesnek, de többre nem telik a lila-fehér kvintettől. Viszont a szórványos Nemzeti-támadásokból a 33.percben Bihámy 20 méterről újabb gólt szerez (3:0). Aztán egy szép Vadas-lövésen kívül nem is történik más a félidőben.
    Gyatra játékkal indul a II. félidő. A 13. percben Bihámy gólba nyom egy jó Paczolay-beadást. Utána ismét gyenge futball. Főleg a soroksári csatársor próbálkozásai siralmasak. A 32. percben szép Paczolay—Bihámy akcióból a center sorrendben, negyedik gólját lövi (5:0).
    A 35. percben azután fellángol a Nemzeti-csatársor harcikedve és most le a kalappal előtte! Bihámy lő, kapufa, Szecsei újráz, kapufa, most Odry van soron, ő most már — alig a léc alatt —hálóba talál (6:0). Most már van hanguált és van játék is. Egy perc sem telik bele és újra kapufát lő Stefanovics, a lepattant labdát Paczolay letolja Bihámynak és itt a hetedik: 7:0! A Nemzeti-közönség alig hisz a szemének. A Nemzeti most egykapura játszik, de már túl fölénye s a végén, baj lesz belőle, mert a 42. percben Elblinger, aki helyet cserélt Mélykútival, kapufát lő, majd Zwick hálóba kotorja a labdát (7:1). Még nincs vége: a 45. percben Szecsei passzát Bihámy kapásból bombázza hálóba. Nagy gól! (8:1),

    Nemzeti Sport, 1932. november 14.