magyarfutball.hu

Bocskay FC - III. Kerület FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 8. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.02, 22:10
    III. ker. FC—Bocskai 1:1 (1:1)
    Nem vált be a Bocskai új centerhalfja
    Góllövő: Kármán, Markos
    Debrecen, 3000 néző. Bíró: Biró Sándor.
    III. ker. FC: Gallina — Király, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Blaskó, Kármán, Győri, Dömötör.
    Bocskai: Varga — Vágó, Janzsó — Palotás, Tatár, Keviczky — Markos, Teleki, Zilahi, Vincze, Hevesi.
    A mérkőzés kezdetére az eső elállt, az égbolt kiderült.
    Kerületi támadásokkal indul a a játék. Keviczky faultja miatt veszélyes helyzet alakul ki Varga kapuja előtt, Győri alig fejel a kapu mellé. Varga hatalmas kirúgásai élénkítik a játékot. Blaskó lövését Varga védi, majd kerületi támadás következik, amiből Fenyvesi lő kapu fölé. Vincze lövése a kapu mellé kerül. Zilahi gáncsolja Lutzot, nagy elcsodálkozás a nézőtéren! Dömötör beadását Varga kiöklözi. Kármán jó helyzetben hendszel, Markost kornerre szerelik. Zilahi kiugratja Telekit, az első komoly helyzet, de a debreceni csatár lövése gyenge, Gallina könnyen fogja. A 15. percben Király Hevesivel összeütközik, megsérül és előremegy a csatársorba, ahonnan Győri megy hátra bekkelni. Biró Sándor egy-egy tévedése hozza izgalomba a tribünt, amely kifütyüli a bírót. Biró Sándor a tribün elé áll és megmagyarázza, hogy a bíró is ember és tévedhet. A bíró nyert, mert a tömeg hirtelen huj-huj-hajrázásba csap át. Most a kerület támad. Keviczky elengedi Fenyvesit, aki jól ad be. Belül kavarodás támad az ötös vonalon, Varga kifut, a bekkekel összeütközik,
    Kármán a legügyesebb a tömegben és bekotorja a labdát a hálóba.
    A 24. percben a III. ker. vezet 1:0-ra. A Bocskai most fellángol. A 26. percben Teleki kiadásával
    Markos szélsebesen elfut, behúz és nehéz szögből leadott gyilkos erejű bombája védhetetlenül vágódik a kapuba. 1:1.
    Ezután Kármán fejesét védik kornerre, majd Zilahi bombája kerül hajszálnyira Gallina kapuja mellé. A bíró néhány ítélete jelent még izgalmat, végül Markos szabadrugásából Vincze kapufát fejel, utána Gallina kornerre ment. A kornerből is meleg a helyzet, de gól nem esik.
    Szünet után Markos bombája a bevezetés, de Gallina remekül véd. Az első percekben a Bocskai támad, de Gallina helyén van. Majd az óbudaiak kerülnek frontba, még a sánta Király is kapura lő. A Bocskai csatársora nem kap labdát a halfoktól. Tatár gyengesége most már kirívó. Ki is fütyülik. Egy Bocskai-támadásnál Gallina kifut, az üres kapuba tartó labdát Bíró akasztja el. Biró túl keményen szereli Markost. Dömötör 40 méteres lövése a kapufát találja el. Az eső is rákezd, a játék teljesen ellaposodik. A csatársorok tehetetlenek, nem alakul egy helyzet sem a kapuk előtt. Az utolsó percben még a Bocskai rohamoz, jó labda suhan el a kapu előtt, de a belsők nincsenek sehol.

    Nemzeti Sport, 1932. október 17.