magyarfutball.hu

Budai 11 - Szeged FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 7. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.19, 21:10
    Bíró: Glück Jenő
     
  2. avatar: seamandarin
    2024.01.21, 19:26
    Budai „11\"—Szeged 4:1 (1:0)
    Nem ment jól a szegedi csatársornak, de a bírónak sem
    Góllövő : Sztancsik, Tárnok, Polgár, Havas, Polgár
    Sport utca, 1000 néző. Bíró: Glück J.
    Budai „11”: Hóri — Wéber, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I. Magda — Rökk, Sztancsik, Polgár, Czumpf, Tárnok.
    Szeged: Pálinkás — Gerle, Raffai — Polgár, Somogyi, Bertók — Korányi II., Gyurcsó, Lukács, Harmat, Havas.
    A vendégek kezdik s övék az veszélyes támadás, — Havas fejel és Hóri csak szögletre tudja tolni az éles labdát. Változatosa játék, de Szeged valamivel élénkebb. Havast a 9. percben kézzel húzzák vissza a budai védők a büntető területen, a bíró azonban nem lát szabálytalanságot, bár tőle pár lépésre történt az eset. A budaiak inkább lefutásokkal jutnak szóhoz, de ezek veszélyesebbek, mint a lassú és hibát hibára halmozó szegedi kombinációk. Rökk a legélénkebb budai csatár, de neki sem „jön ki”. Polgárt nagy lesállásból engedi el a bíró, de a lövés így sem sikerül. A 17. percben Lukács fejese Kárpáti II. kezét érinti, a szegedi közönség hevesen reklamálja a 11-est, de most nem volt szó szándékosságról.
    A közönség fegyelmezetlenebb része most „hülyézi” a bírót, aki k s szünetet tart. A szegedi kapu előtt is van egy kavarodás, többen hemperegnek a földön, most a budaiak követelik a büntetőt, szintén alaptalanul. „Meg nem adott 11-esek aránya: 2:1”, állapítják meg a szegediek tárgyilagosan. „Ébred Buda!” bíztat a hazai közönség az első félóra végén, de az első valamire való lövést a szegedi Havas ereszti. Egyébként már látszik, hogy a csatársorok gyengébbek mint a szembenálló védelmek. Némi Szeged-fölény érezhető végig, de gólt az élelmesebb budai csatárok szereznek : a 12. percben a gyors Rökk megugrik, a kapu elé tolja a labdát s a lesállás határán a labdára futó Sztancsik a túlsó sarokba gurít. Pálinkás későn eszmél (1:0).
    A budaiakon jobban meglátszik a szünetben kapott fejmosás hatása. Most is a budai térfélben folyik a játék nagy része, de Buda jobban kihasználja az alkalmat. A 4. percben a szegedi Polgár és Gerle addig piszmog a labdával, amíg Tárnok elszedi tőlük s Pálinkás már hiába jön elé, a labda a kapus lábáról a léc alá perdül (2:0).
    Szeged támad most is, de csatársora kínosan tehetetlen. S ez a vergődés lassan átragad a védelemre is. A 18. percben Somogyi kézzel húzza vissza Kárpáti I-et, a szabadrúgást Sztancsik Polgár elé továbbítja s a center a sarokba bombáz (3:0).
    Most a Szeged egészen visszaesik s csak a 26. percben kerül előre, de akkor az egészen középre cselező Havas 20 méteres magas lövése a lécről a felnyuló Hóri hátára s onnan a budai kapuba pattan (3:1).
    A szerencsés gól felrázza Szegedet. Havas megint átmegy, bár lökik, labdája emberről újra visszapattan hozzá s kezét éri, mire a bíró fúj. Az ítélet ellen tiltakozó Havas sorsa: kiállítás. A közönség szegedi része hevesen tüntet a bíró ellen, aki újabb „hülyézési” szünetet tart. Hóri elejti a labdát s mikor újra felveszi, a ráfutó Lukács megrugja, Lukács kap a hasába egy horgot: gyerünk tovább! Azután Kárpáti II. kap rugást Gyurcsótól, Wéber fizet érte, tovább ! A 35. percben a budai Polgár kiugrik az előrehúzódott és ügyetlenkedő szegedi hátvédek között, Pálinkáson is átvergődik s kényelmes gólt szerez (4:1).
    Szeged most már egészen visszaesik, pláne amikor a 37. percben Lukácsot is kiállítja a bíró, mert hátulról a labdáért nyúlva, de minden durvaság nélkül gáncsolta Kárpáti I.-et. Ez az ítélet sehogy sem volt összhangban a korábbi „aprító” jelenetek elbírálásával. Szeged ezután már teljesen veszélytelen s nincs is több esemény, néhány „csontzenés” jelenettől eltekintve.

    Nemzeti Sport, 1932. december 12.