magyarfutball.hu

Bocskay FC - Budai 11 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.26, 18:49
    Betegség és sérülés tizedeltemeg a Bocskai csapatát
    Budai „11"—Bocskai 2:0 (0:0)
    Ez ellen a Bocskai ellen győznie kellett a jól játszó Budai „11"-nek
    Góllövő: Polgár, Polgár
    Debreczen, 2500 néző. Bíró: Majorszky.
    Budai „11”: Hóri — Wéber, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuszter — Polgár, Sztancsik, Rökk, Czumft, Tárnok.
    Bocskai: Fehér — Vágó, Janzsó — Palotás, Zilahy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Remmer, Hevesi.
    Már a rajtnál elveszítete a mérkőzést a Bocskai. Moorét furunkulusok támadták meg, képtelen volt játszani. Vincze meghült, 39 fokos lázával ágyba kellett feküdnie, de hősiesen kiállt, hogy ne hozza még nagyobb hátrányba csapatát. De ezen felül Teleki, Markos és Palotás sem volt egészen itt. El kell ismerni azonban, hogy a Budai „11” jó futballt játszott és gólerősebb belsői révén megérdemelten vitte el a két pontot Debrecenből. A Bocskai az első a pályán s a közönség nem nagy örömmel fogadja a rossz híreket. A Budai „11”-et udvarias taps köszönti. A honi csapatnak kedvez a szerencse a választásnál, enyhe széllel hátban kezd a Bocskai.
    A bevezető akciónál Vincze faultol, a szabadrugás a budaiakat dobja frontba, Sztancsik támadását Fehér az utolsó pillanatban tudja csak ártalmatlanná tenni. Most Markos fut le, beadásáról a belsők lekésnek. Zökkenőkkel megy a játék a budaiaknak is. Faragó Lajos hamar észreveszi a bajt és Polgárt rendeli centerbe, Rökk kivonul a csatársor jobbszélére. Most már másként megy a játék. Fehér csak nehezen védi Polgár lövését. Hevesinek van most több jó beadása, de a belsők rendre rontanak. Az egészséges Vincze már két gólt lőtt volna!
    Most izgalmas, jó a játék. Palotás nyíltszíni tapsot kap remek szereléséért. Ezután Remmer lő kapu fölé jó helyzetben. Hevesi jó labdáját is ellövi Remmer. Sztancsik jól ugratja ki most Polgárt, aki hajszállal a kapu fölé küldi a labdát. A Budai most sarokrugáshoz jut, ezt Fehér jól lehúzza.
    Teleki—Remmer akció végződik a kapu fölött. Zilahi is belemelegszik lassan, nyomja előre a csatársort. Hevesi beadását Teleki továbbítja, Vincze elkésik a labdáról. Vincze most futtában küld hatalmas lövést alig a kapu fölé. Polgár is kapu fölé lő. Ujabb budai sarokrúgás után hirtelen a Bocskai megy át támadásba, de Vincze labdája ismét eltéveszti a célt. Változatos támadások közben ér véget a félidő.
    A II. félidőt
    a Bocskai támadásai vezetik be. Telekit a 16-oson buktatják, a szabadrúgást Hóri bravúrosan védi. Aztán a Bocskai jut kornerhez, ami eredménytelen. Bocsai-támadások közben
    Teleki hirtelen kiugrik, lövése a felső kapufáról pattan le.
    Janzsó hibájából Tárnok kerül most kedvező helyzetbe, de kapu fölé lő. Budai-korner a kapu mögé kerül, a Bocskai kornere sem hoz eredményt. Rökknek van most szép akciója, a kifutó Fehér csak az utolsó pillanatban tud menteni.Egy gomolyagban hever a labdán Rökk, Fehér és Keviczky, szerencsére nincs baj egyiknél sem. Sztancsik lövését védi Fehér, majd a Bocskai ötperces erős ostroma következik, de két sarokrúgáson kívül nincs más eredménye. Hóri pompásan húzza le Markos ívelt labdáit. A Bocskai ellőtte puskaporát, most a budaiak lépnek akcióba. Ennek azonban már van eredménye. A 30. percben Kárpáti II. jó labdájával kiugrik Polgár és a tétovázó védelem között védhetetlen, lapos lövéssel küldi hálóba a labdát. 1:0.
    A Bocskai elkeseredett támadásokkal felel. Hevesi centerezget, de a belsők nincsenek sehol. Bocskai korner eredménytelen. A 37. percben Fekete hosszú felszabadító rúgása jut Polgárhoz, a Bocskai-védelem lesállást reklamál,
    Polgár azonban nem habozik, jól megvágja a labdát és hosszú lövése hálót ér. A bíró egy pillanatra habozik, majd megkérdi a határbírót és akkor gólt ítél. 2:0.
    A Bocskai változtat az összeállításon. Zilahi lesz balösszekötő, Keviczky centerhalf és Remmer balhalf. Valamivel jobban megy most a játék, de már késő, mert a budaiak jól védekeznek.

    Nemzeti Sport, 1932. október 10.