magyarfutball.hu

Phöbus FC - III. Kerület FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.23, 20:19
    Phöbus—III. ker. FC 2:1 (1:0)
    A Kerület tudása sárbafulladt
    Góllövő: Sztrigán, Fenyvesi, Sólyom (11-esből)
    Berlini utca, 2500 néző. Bíró: Solymos Pál.
    A két öltözőben csendben készülnek a játékosok. Pontosan 2 órakor fut ki fehér ingben és kék nadrágban a III. ker. FC csapata, majd nem sokkal később a Phöbus kék-sárga dresszes játékosai is megjelennek.
    Phöbus: Juhász — Szilágyi, Tőrös — Szádovszky, Péter, Komáromy — Báky, Sztrigán, Sólyom, Tombor II., Tárnok.
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Biró — Beretvás, Lucz, Réti —Fenyvesi, Blaskó, Egri, Kármán, Dormos.
    A Phöbus kezd, Sólyom indítja el a labdát, Réti szerel, hosszan előread, de Egri offszájdon áll. Tőrös ad előre Tárnokhoz, az újpesti szélső bead, de itt meg Sólyom áll lesben. A következő Pnöbus-támadás már nagyon meleg. Sólyom szökik, már egyedül áll Dénessel szemben, de kicsit hosszan teszi a labdát maga elé, s az óbudai kapus kifutással ment. A következő percben Fenyvesi közelről mellé lő. Az óbudai játékosok „ragadnak” a salakhoz, az újpestiek viszont feltűnő jól startolnak, nagyon gyorsak s veszélyesek is. Sólyom—Tárnok-akciót az újpesti szélső nagy lövéssel fejez be, de Dénes pompásan veti magát s a labda az övé. A bíró gyors egymásután két hibával véteti észre magát és azzal is, hogy kíméli a - nadrágját.
    A tribün előtti száraz részről alig mozdul el. A 13.percben , Tárnokot kornerre szereli Beretvás, a sarokrugást az újpesti balszélső jól adja középre, nagy a kavarodás a kapunál, de Dénes ököllel tisztáz. Péter, majd Lucz hendszel. Győry „luftja” hozza veszélybe az óbudaiakat, de Biró az utolsó pillanatban szereli Tombort. A következő újpesti akció sikerrel kecsegtet, de Tárnok beadását Tombor egészen közelről arasszal fölé fejeli. Béky jól átjátsza Bírót, de Sztrigán ofszájdon áll és elvész a jó helyzet. Perceken keresztül ostromol a Phöbus, de Dénes pompásan állja a sarat. Előbb Tárnok beadását védi elvetéssel, majd újra Tárnok nagy lövése lesz a zsákmánya. A nagy újpesti nyomásnak a 38. percben érik meg az eredménye.
    Sólyom nagyszerűen átmegy Luczon, majd Bírón, sőt Győry sem jelent számára komolyabb akadályt, remek helyzetben van, de úgy látja, hogy jobb, ha beemeli a labdát. Ezt is teszi s a beadásából Sztrigán védhetetlen gólt fejel az óbudai hálóba. 1:0!
    A gól után is a Phöbus marad frontban, Szilágyi tör előre. Sólyomhoz játszik, a ma feltűnően agilisan és nagy kedvvel játszó center Békyt teszi ki, de a fiatal ujpesti jobbszélső rosszul lő. Most Tőrös összeütközik Egrivel, utána sántikál a Phöbus-hátvéd. Két-háromperces óbudai fölény következik, majd az utolsó percben Győry hendszet vét valamivel a 16-osonkívül. Tombor áll neki a szabadrúgásnak, a felsorakozó óbudai játékosokba lő s a visszapattanó labdát Béky kapu fölé küldi.
    A kerület kezd és mindjárt feljön. Fenyvesi elrohan és beadásából Egri nagyot lő, de Juhász biztosan véd. A kirúgásból Békyt szökteti Péter, de a szélső gyenge lövése Dénesé. A kerület, mintha élénkebb lenne. Két eredménytelen kísérlet után az 5. percben megszületik az egyenlítő gól. Beretvás Fenyvesinek ad, a szélső összekötőjéhez, Blaskóhoz emeli a labdát, Blaskó Komáromy feje fölött fejjel visszajátszik
    Fenyvesihez, a gyors óbudai jobbszélső elhúz a még mindig sántikáló Tőrös mellett, befelé kanyarodik és az 5-ös sarkáról csőrrel jól megszórja a bőrt. Juhász letérdel s úgy akarja védeni a lövést, de a labda nehéz, kiperdül a kezéből és vállát érintve a hálóba kerül. 1:1. Kapus hiba volt!
    A gól után néhány perces budai ostrom következik, közben Fenyvesi megsérül, a mentők veszik ápolás alá. De nem súlyos az eset, mert néhány perc mulva Fenyvesi visszatér. A 11. percben Sólyom óriási helyzetet hagy ki, majd a 13. percben Blaskó követi példáját a másik oldalon. Egy perccel később Fenyvesi beragasztott térddel is jól elfut, de beadását Blaskó mellé teszi. Az ujpesti ellentámadást Biró faulttal akasztja, figyelmeztetést kap érte. Bíró-luft, majd Bíró-fault jelent eseményt, sőt ez vitatkozásra is alkalmat ad a játékosoknak, akik vígan lökdösik egymást, anélkül, hogy a bíró beleavatkozna.
    A 19. percben a Phöbus átcsoportosít. Tőrös előremegy balösszekötőnek, Tombor lesz a balhalf, hátvédnek pedig Komáromy áll. Tőrös elől is hasznos, Tárnokot teszi ki jól, de a szélső gyenge lövése Dénesé. Békyt akasztja meg utána tévesen ofszájd címén a bírófütty. A 24. percben Tőrös lő szépen kapásból, Dénes most is a helyén van. A 26. percben gólt ér el a Phöbus, de Sólyom hendszelt előzőleg. A következő percben Sólyom nagyon jól kiteszi Békyt,
    az újpesti jobbszélső elhúz Biró mellett, az óbudai hátvéd utána iramodik és a nagy helyzetben levő Békyt a 16-oson belül felvágja. 11-es! Sólyom áll neki és nagy lövéssel bevágja a hálóba a labdát. 2:1
    A gól után Fenyvesit Tombor kornerra szereli, a sarokrúgást Fenyvesi jól emeli kapu elé, de Komáromy a mezőnybe vágja a labdát. A 32. percben Békynek van nagy helyzete, pompásan lő is, de Dénes ököllel ment. Változatos játék, Kerületi-korner, majd Phöbus-korner van soron. Egyik sem hoz eredményt. A 41. percben Tárnok beadását Sólyom csőrrel megszúrja, Dénes csak kornerre tud védeni. Tárnok fel ível Tőröshöz, ő kapura fejel, de Győry ment. Az utolsóelőtti percben Szilágyi a 16-ashoz közel hendszet vét. A szabadrúgást Blaskó a sorfalnak lövi s a lepattanó lövést Dormos mellé teszi.

    Nemzeti Sport, 1933. november 13.