magyarfutball.hu

Phöbus FC - Somogy FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 4. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.07, 21:37
    Phöbus—Somogy 2:0 (2:0)
    Biztosan győz a jobb csatársorral rendelkéző hazai csapat
    Góllövő: Tombor II., Sólyom
    Berlini utca, 1500 néző. Bíró: Klug F.
    Jó futballidőben, nagyszerű pályán, zászlócsere után, Klug sípjelére az alábbi összeállításban indul a mérkőzés:
    Phöbus: Juhász — Szilágyi, Tőrös — Szádovszky, Péter, Komáromi — Béky, Sztrigán, Sólyom,
    Tombor II., Tárnok.
    Somogy: Váli — Velez, Joós — Győrffy I., Boros, Foór— Mészáros, Berecz, Győrffy II., Csizy, Kocsis.
    Somogy kezdi a játékot s Tőrös tétovázása hamarosan nagy izgalmat okoz a tribünön. A 3. percben Tárnok centerét Béky alig teszi valamivel mellé. Utána Joós összeütközik Péterrel, rövid szünet következik, majd néhány perces Somogy-fölény. Boros lövése ad dolgot Juhásznak, majd Berecz lő fölé, később Mészáros centere jut kapu mögé. Újabb Mészáros—Berecz akciót Kocsis fejez be fölélövéssel. A 15. percben végre a Phöbus felszabadul. Tárnok beadását Sólyom fejeli rosszul. Egy perccel később Péter lövését védi Váli - jól. A 20. percben Kocsis szép centerét pompás helyzetből Berecz mellé fejeli. Innen kezdve mind erőteljesebb a Phöbus csapata, nagyszerű támadások szaladnak a pályán, főleg Béky jó játéka tűnik ki.
    A 31. percben Sólyom ofszájdgyanus helyzetből szökteti Tombor II.-t, aki Váli mellett 10 lépésről gólt lő. 1:0!
    A gól után újabb Phöbus-korner veszélyeztet, de ez a kapu mögé kerül. Állandóan a Somogy térfelén folyik a játék.
    A 40. perc után meghozza az ujpestiek második dugóját. Sólyom egyedül tör a kaposvári kapu felé, néhány ügyes driblivel a 16-os közepéig verekszi magát előre s körülbelül 18 méterről hatalmas lövést küld a kapura s a labda a bal felső sarokban köt ki.
    Az utolsó percekben a Somogy kerekedik felül, de a Phöbus-védelem simán hárítja el az erőtlen kaposvári támadásokat.
    Szünet után Joós hendszel, ez az első esemény, majd Béky önzősködik s oda egy jó alkalom. Az 5. perc kornert hoz a Phöbus ellen. Utána
    Tombor II. nagy lövését kell Válinak vetődve védeni.
    A 7. perc újabb kornert hoz a Phöbus ellen, de ez is kihasználatlan marad. Egy perccel később Tőrös miatt rúg szögletről a kaposvári csapat, de ebből sem esik eredmény.
    Sokat, nagyon sokat támad a Somogy,
    de csak a 16-osig,ott a Phöbus-védelem könnyen szerel. A 12. percben Mészáros szép fejese ígér eredményt, de alig jut valamivel mellé. A 15. percben Tőrös ment nehéz helyzetben, majd Szilágyi hazaadását Györffy II. elől csak rávetéssel tudta menteni Juhász. A Somogy még mindig sokat támad, de a csatársor belső triója szánalmasan gyenge. A 30. percben Komáromy szerel, majd Tombor felvágja Györffy I-et. A 35. percben szép Phöbus-akciót látunk: Tárnok— Tombor II. összjáték után az ujpesti összekötő lő, de Váli szögletre ment.
    A Somogy most már visszaesik,
    a közönség erősen biztatja a Phöbus-játékosokat. A 40. percben Tőrös kap tapsot elegáns szereléséért, egy perc mulva Sólyom lő fölé Béky beadásából. A 43. percben nagy az izgalom, Berecz 20 méterről megeresztett lövése a hálóba jut.
    Klug bíró gólt ítél, de a határbírók megkérdezése után, akik jelentik, hogy a labda az oldalhálón keresztül jutotta kapuba, az ítéletét kapukirúgásra változtatja. Erős szürkületben ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 25.