magyarfutball.hu

Szeged FC - Hungária FC 0 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2024.07.09, 18:38
  Hungária—Szeged
  2:0 (1:0)
  Szeged a mezőnyben egyenrangú volt, a kapu előtt azonban nem oly határozott, mint a Hungária Góllövő: Cseh, Cseh
  Szeged, 4000 néző. Bíró: Gerő
  Hungária: Ujvári — Mándi, Biró — Egri, Turay, Dudás — Sas, Cseh, Gergely, Titkos, Szabó III. Szeged: Pálinkás — Sirály, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Bertók — Korányi II., Gerle, Mester, Bognár, Szojka,
  A Hungária, kezd, szél ellen, de nappal hátban. Mindjárt Korányihoz kerül a labda, veszélyesen szökik is, Biró azonban eléri. Szép akció volt, jól kezdődik, — állapítják meg a tribünön. Szeged jól folytatja tovább is és frontban marad. Gergely kezel, Bertók és Cseh összeakaszkodik, általában kezd sok lenni a fault. A szegediek erőteljes fellépése nyomán a Hungária fedezetsora kezdi elveszteni a nyugalmát. Az 5. percben Gyurcsó 30 méterről nagy szabadrúgást ereszt meg, Ujvári kiejti a lapos labdát és hatalmas tumultus keletkezik a kék-fehérek kapuja előtt. Végre mégis felszabadul a kapu. A szegedi balszárny megy el sokat ígérően, azéles beadását Mester öt lépésre állva a kaputól elluftolja. Biró csak a „luft” révén tudja megszerezni a labdát.
  Mindenki biztosra vette mára gólt!
  A szegedi ostrom nem hagy alább. Végre Cseh tud átmenni a szegedi fedezetsoron, keresztlabdájába Szabó III. belefut, de nem éri el és a labda elszalad a kapufák mellett .Cseh újabb szép labdáját Titkos vágja meg élesen és Pálinkás nehezen tudja kitolni a bőrt. Rögtön utána Szabó III. húz el és Pálinkás csak kivetődve tudja szerelni. A szegedi Mester válaszol, majd ugyanő ront, utána ugyanezt cselekszi Korányi
  Bertók ivelt labdáját Korányi felvetéssel élesen zudítja kapura. Ujvári azonban a helyén van. Gerle és Gerő vitatkozik hevesen. A Hungária hét emberrel védekezik.
  A 20. percben Cseh faultolja Bertókot. Szojka keresztpassza, Korányinak lecsúszik. A 23. percben Egri ártatlan faultja nyomán parázs hangulat keletkezik.
  Még jobban izgatja a szegedi kedélyeket, amikor a következő percben Korányi lövését sokan gólnak látják.A 28. percben Ujvári előrevetéssel véd Korányi elöl és közben
  keze meg is sérül.
  A 30. percben felszabadulnak a kék-fehérek. A szegediek lelkesedése alábbhagy, úgy látszik ellőtték puskaporukat. A 31. percben esik a gól: Dudástól indul ki az akció, Szabó 111. elhúz halfja mellett, közben kisodródik egészen a kornervonalig, onnan azonban szépen húzza vissza a labdát, Cseh ballábbal megvágja, a labda, a felső kapufát érineti és onnan lepattan, Pálinkás rögtön elcsípi és fut vele kifelé, közben azonban már Gerő fütyült és a középre mutat...
  Hihetetlen izgalom robban ki mind a nézőtéren, mind a játéktéren. A szegedi játékosok mind Gerő köré futnak, rendőrök, rendezők, civilek töltik be a játékteret.
  Gerő azonban hajthatatlan. Egy-két pofon is elcsattan, így tisztán látni a tribünről, hogy Bíró nyakonvágja Gerlét. A rend sehogyan sem akar helyreállni, a szegedi játékosokkal nem lehet bírni. Brüll Afréd is lemegy a tribünről a pályára és ő is csitítani kezd.
  Jó hárompercnyi izgalom után végre újra megindul a játék.
  A gól érvényes. 1:0.
  A szegedi játékosok közül Korányi teljesen elveszti a fejét. A szegedi közönség állandóan elképzelhetetlen módon zajong és Gerő minden ítéletét tiltakozva fogadja.
  Szeged van frontban, közben egyre forróbb a hangulat a nézőtéren. A rendőrök is felvonulnak s nehezen bár, de lecsendesítik a közönséget. A 44. percben komoly helyzet adódik a Szeged-kapu előtt: Cseh kitör, a kifutó Pálinkásba lövi a labdát, amely a kapusról Szabó III. elé pattan, ő pompásan lő, de Pálinkás az utolsó pillanatban kornerre tudja tolni a lövést. Ezzel vége az első félidőnek is...
  A II. félidőt is szegedi támadások vezetik be. Az 1. percben Szojka rohan le, nagyon jó helyzetbe kerül, de túlfut a vonalon a labdával. Utána újra a szegedi csatársor rohamoz, de a lövések sorra célt tévesztenek. Az 5. percben Ujvárynak háromszor is közbe kell lépnie, amíg végre tisztáz. Az ellentámadást Turny indítja el, nagyszerűen szökteti Szabót, akinek íveit lövése Pálinkás zsákmánya. Majd szegedi támadásokat rombol szét Biró sikerrel. A 17.percben esik a Hungária második gólja:
  Turay magasan ível Sas elé, a szélső kicselezi Raffait, bead Gergelynek, ez Cseh elé ovábbít. A ma feltűnően friss kék-fehér jobbösszekötő kicselezi az egész védelmet, sőt a kifutó Pálinkást is ésaz üres kapuba gurítja alabdát (2:0).
  A határbíró lesállást jelzett, de a bíró a jelzést nem veszi figyelembe.
  A gól után Szojka fut el Mándi mellett, Mesterhez játszik, ez Gerléhez ível, akinek fejesét Ujváry kornerre védi. Most a szólózó Szojka lövése ad munkát Ujvárynak. A 24. percben Bíró löki Korányi II-t,
  mire a szegedi jobbszélső pofonüti a Hungária-hátvédet.
  A bíró kiállítja Korányit, a közönség hangosan tüntet a játékos mellett. Ujra a rendőröknek kell közbelépniük.
  A Szeged erősen támad, de a csatárok alig jutnak lövéshez. Most perceken keresztül a Hungária térfelében folyik a játék. Sas kivételével az egész kék-fehér csapat hátra vonul védekezni. Szabót leteríti Gyurcs, a szabadrúgás felhozza a Hungáriát, de csak a hátvédekig, 28. percben újabb — de kisebb — botrány tör ki. A határbíró odahalad Gerőhöz és jelenti, hogy valaki kövel dobta meg.
  Nagy tanácskozás folyik a pályán, a rendőrök megint közbelépnek. Három perc szünet...
  Utána a Hungária szép támadásából Gergely lő nagyon jól, Pálinkás belevetődve kornerre védi a lövést. A Szeged mintha beletörődne az eredménybe s most már mindinkább a Hungária van frontban. Titkos, Sas, Cseh, majd újra Titkos bombáját védi Pálinkás. A 37. percben Biró túlerélyesen szereli Mestert, a nyakába ugrik, mire a bíró a Hungária-hátvédet a Hungária-hátvédet is kiállítja.
  Szeged közönsége lázongva tüntet,
  mert az akció közben Bognár tiszta gólhelyzetben állt és a fütty őt is megállította. Biró helyére Turay megy hátra, az övére pedig Cseh. A Szeged támad, a Hungária most már csak az eredmény tartására törekszik, védelembe vonul az egész csapat, csak Sas marad elől. A 42. percben Mester ívelt lövését Ujváry felüti, a labda a kapulécről a befutó Bognár mögé esik. A Hungária térfelében folyik a játék, amikor a bíró a mérkőzés végét jelzi.

  Nemzeti Sport, 1934. szeptember 17,