magyarfutball.hu

Budai 33 - Vasas SC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.02, 22:28
    Vasas--Budai 33-ok 3:1 (2:1)

    Vasas: Szulik — Klein, Fleischmann — Remmer, Burger, Wilhelm I. — Báder, Molnár, Jeszmás, Jellinek, Himmer. — Budai 33-ok: Zsák — László, Lővy — Beller, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Kovácsy, Steiner, Ticska,

    A
    Vasasok
    csapatában a sérült Kővágó helyett a Bak-tól átvett Fleischmann bekkelt, Szentmiklóssy helyett pedig Jellinek játszott balösszekötőt. Fleischmann amíg meg nem sérült, elég megbízhatóan dolgozott, sérülése után azonban csak statisztált a balszélen.
    A mérkőzés elején a Vasas elfogódottan mozog. A 3-ik percben Steiner jó labdát ad Czumpftnak, aki tisztán állva, Szulik kezébe lő. Jeszmás egymásután két jó helyzetben bosszantóan ront.
    A Vasas halfsor jól ad labdát, de a csatárok ügyetlenkednek. A 6-ik percben
    Burger szökteti Jellineket, ez előrevágja a labdát, amelyet a jól startoló Jeszmás elcsíp és Zsák mellett a balsarokba küld.
    A 9-ik percben Schmidt megrúgja Fleischmannt, akit kivisznek. A következő percben Ticska jó helyzetből a leállt Vasas-védelem között fölévágja a labdát. A játék élénkül. A 11-sk percben Fleischmann viszszajött Czumpft remek keresztpasszával Ticska elfut, de beadását Kovácsi mellé fejeli (13. perc). A Vasas mindjobban belejön. A háromméteres offszájdon álló Báder Molnár labdájával elfut, de hajszállal fölé lő.
    A következő percben Löwy csak erős beszállással tudja a jól mozgó Bádert szerelni. Most a 33-as is feljön. Kovácsi beletalpal a bizonytalan Kleinbe, a labda nála marad, Ticskához tolja, ám ennek jó beadását a tisztán álló Czumpft Szulik kezeibe tálalja. A játék elég változatos. A 24-ik percben Eichbaum szép beadását Czumpft elügyetlenkedi, Báder éles lövésébe viszont Beller beleteszi a fejét s így a labda autra megy. Remmer erős lövését Zsák fogja. A 29-ik percben
    Kaltenecker faultolja Molnárt, a szabadrúgást Remmer balra küldi, Jellinek stoppol, kitolja a labdát Himmernek, akinek nagyszerű centerét. Molnár fejjel a balsarokba teszi.
    A Vasas-kapu előtt Klein faultja miatt veszélyes a helyzet, de Kaltenecker fölé lő. A 34-ik percben Zsák kirúg, a labda Burgerről Steiner elé esik, aki
    a két bekktől kísérve tíz métert fut a labdával és kényelmesen beakasztja a balsarokba.
    A 44-ik percben Fleischmann újra lesántul, úgyhogy kiviszik.
    A második félidőben mind a két csapat megváltozott összeállításban jön ki. A Vasasban a sántikáló Fleischmann balszélső, Wilhelm centerhalf, Burger balbekk. A 33-asoknál László előbb bal-- majd jobböszekötő . Steiner jobbhalf, Beller pedig jobbhátvéd.
    László azonnal kitör, de: Szulik tisztázza a veszélyes szituációt. A 4-ik percben László ismét kiugrik a tétovázó Klein mellett, menthetettlennek látszó bombája a felső kapufának megy. A 9-ik percben
    Remmer hosszú labdáját Báder a kornervonalon túl fogja. A bíró nem fúj, Báder bekanyarodik, magasan középre adja a labdát, Jellinek fejjel élesen a bal felső sarokba küldi.
    A 33-as feljön, de Ticska, majd , Czumpft és Schmidt leejtik a labdát — kapu mellé. Klein félpályáról küldött hatalmas bombáját Zsák alig kap ja el a befutó Jellinek elől (23 p.). Egy perc múlva Zsák beledobja magát Jellinek lövésébe, a labda Jeszmás elé pattan, aki beteszi. A gólt azonban érvényteleníti a bíró -~ hendsz címén. Most Kaltenecker megy a centerbe, Beller és Steiner pedig ismét a helyzetbe kerülnek. A 36-ik percben Schmidt beadását Kaltenecker beteszi, de a bíró közben reá offszájdot fúj. A 42. percben Steiner tiszta helyzetben mellélő. A 44-ik percben László luftot rúg, de a jó helyzetbe kerülő Jellinek elől Löwy elcsípi a labdát. Az utolsó percben Steiner hatalmas helyzetben fölévágja a labdát.

    Sporthirlap, 1928. június 11.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 20:51
    UTE-pálya, 3500 néző. Bíró: Széll.

    Vasas: Szulik — Klein, Fleischmann — Remmer, Burger, Wilhelm I. — Báder, Molnár, Jeszmás, Jellinek, Himmer.
    Budai 33-as: Zsák — László, Lőwy — Beller, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Kovácsy, Steiner, Ticska.

    0:1 Jeszmás (6 p.)
    0:2 Molnár (29 p.)
    1:2 Steiner (34 p.)
    1:3 Jellinek (49 p.)
    Nemzeti Sport, 1928.06.11.