magyarfutball.hu

Budai 33 - Bocskay FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 20. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.01, 18:43
    Budai 33-asok - Bocskay 1:0 (0:0)

    Budai „33“: Zsák — Beller, Lőwy — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Nagy dr„ Kovácsy, Ticska. — Bocskay: Hübner - Fejér, Dettrich — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleky, Seiden, Zember.

    A mérkőzés.
    A debreceniek heves támadásaival indul, az első igazi gólhelyzet azonban a Bocskay kapuja előtt adódik, de Nagy dr. közvetlen közelről hibáz. A 7. percben" Markos önmagát szökteti, kritikus helyzetbe hozza a 33-asok védelmét és Zsák csak rávetéssel tudja a veszélyt elhárítani. Ticska nagyszerű támadó akcióját a belsők rontják el. A 16. percben Seiden lövését Zsák hősies rávetéssel menti. A 23. perctől kezdve heves debreceni rohamok keltenek izgalmat, de Zsák ébersége tisztázza a helyzetet. A 23. percben Schmidt kornere Kovácsy fejéről jut ki a mezőnyből. A 31. percben Teleky meglepetésszerű, éles lövése hajszálnyira, húz el Zsák kapuja felett. A 33. percben Zemler kiszökik, ideális beadását Teleky élesen küldi a kapu fölé. Schmidt kitűnő akciói a debreceniek védőjátékán szenvednek hajótörést.
    A második félidő elején Schmidt kitűnő taktikai érzékkel keresztül vitt támadó akcióját Czumpft elrontja. A 3. percben Ticska kornere Schmidt közvetítésével Nagy dr.hoz jut, akinek közeli lövését Hübner bravurral menti. A 33-asok támadásai egyre élénkülnek, Hübner előbb Kovácsy, majd Nagy dr. és Czumft lövéseit kénytelen védeni A 7. percben
    Schmidt lefut, remek centerére Czumpft ráfut és a pillanatnyi kavarodásban közeli lövéssel megszerzi a győzelmet jelentő gólt.
    A gól után a 33-asok hevesen támadnak. Az egyik közelharcban Ticska összeütközik Dettrich-hel, aki elterül a földön és néhány percre kiviszik a pályáról. Keviczky szabadrúgása a Bocskayt hozza frontba, Markos bombája azonban a kapu fölé megy. A 18. percben Ticska éles lövése a kapu mellett süvít el. A Markos által előkészített erőteljes debreceni támadást Lőwy hárítja el, Lőwy meg is sérül de tovább játszik. A 25. percben Vincze ballábas éles bombalövése csak hajszálnyira kerüli el a kaput. Schmidt beadása nagyszerű gólhelyzetet teremt, de Dettrich hidegvérrel „hazajátszik”. Schmidt pompás kornere kavarodást teremt a debreceni kapu előtt, de a labdát a védelem az utolsó pillanatban kornerre szereli. Lőwy és Markos öszszecsapása mindkét játékos kiállítását vonja maga után. A Bocskay sorozatosan támad, de az óvatos 33-as védelem résen van és Zsák kapuját Schmidt lefutásai csak pillanatokra tudják felszabadítani.
    Bíró: Klug Frigyes.

    Sporthirlap, 1928. május 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 19:51 (szerk.: 2018.12.13, 20:18)
    Üllöi-út. 10.000 néző. Bíró: Klug.

    33-asok: Zsák — Beller, Lőwy — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Nagy dr., Kovácsy, Ticska.
    Bocskay: Hübner — Fejér, Dettrich — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleky, Seiden, Zemler.

    1:0 Czumpft (49 p.)
    Kiállítva: Markos és Lőwy (86 p.)

    33-asok trénere: Nagy Lóránt dr.

    Nemzeti Sport, 1928.05.14.