magyarfutball.hu

Szegedi Bástya FC - Budai 33 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 12. forduló
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.12, 21:08
    Budai 33-as—Bástya 2:2 (2: 2)

    Budai 33-as: Gallovich — László, Lőwy — Beller, Steiner,Eichbaum — Schmiedt, Kaltenecker,
    Nagy dr„ Kovácsy, Ticska. — Bástya: Acht — Weiglhoffer, Kronenberger — Ludwig, Tóth, Simoka — Ábrahám, Beck, Varga. Höss, Solti.

    Bíró: Hajós József.

    Szeles, hideg időben, szitáló eső közepette, közel háromezer főnyi közönség verődött össze a Bástya első bajnoki mérkőzésére.
    Még talán meg sem állapíthatta a közönség, hogy milyen felállításban is játszanak a csapatok, amikor az első percben Schmiedt lerohan, centerét Kaltenecker kapufára lövi, a visszapattanó labdát a nagyszerűen helyezkedő Nagy dr. elfogja és védhetetlenül a hálóba küldi. (1:0).
    A gól szemmel láthatóan leverőleg hat a helyi csapatra, ezt jól kihasználja a budai együttes, támadást támadásra intéz, majd a 11-ik percben Ticska offszájdizű helyzetben megszökik és anélkül, hogy bárki is kisérné, megszerzi csapatának a második gólt. (2:0).
    A Bástya teljesen fejvesztetten játszik tovább, a budaiak döntő fölénybe kerülnek már-már a harmadik gól is bent van Acht kapujában, amikor a 21-ik percben ,Ábrahámnak sikerül a gyűrűből kikerülni, lefut, ideális beadását Varga bombalövéssel góllá értékesíti. (2:1).
    A gól után Simoka és Ludwig helyet cserélnek. A váratlan gól sem tudja a szegedieket felvillanyozni. Továbbra is vendégcsapat a támadó fél, de szerencse most teljesen a Bástya mellé pártol. A 30-ik percben
    Beck—Höss—Solti összjátékából utóbbinak sikerül a kiegyenlítést megszerezni. (2:2).
    A félidő utolsó negyedórája is a budaiaké. Acht kapuja állandóan ostrom alatt áll, azonban minden hiába, eredményt már nem tudnak elérni.
    A második félidőben tovább tart a idaiak fölénye, de ekkor már többízben szóhoz jutnak a szegediek is. Már az első percekben tiszta helyzetbe kerül Beck, de 2 méterről hibáz. Erre Ticska bombalövéssel válaszol, azonban Acht véd. Schmidt, majd ismét Ticska veszélyeztetnek, amikor ismét Varga lövése jelzi, hogy a szegedi csatársor sem alszik — tulságosan mélyen.
    mélyen. A 17. percben Schmiedt lefut, beadását Kaltenecker a kapuvonalon túlviszi. A bíró azonban nem fütyül és így Kaltenecker a megálló szegedi védelem mellett a labdát belövi. A bíró csak hosszas reklamálás és a tacsbíró meghalgatása után vonja vissza ítéletét azután már mind a két csapat igyekszik az eredményt tartani és így az eredmény nem is változik.

    Sporthirlap, 1928. február 20.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.07, 19:47 (szerk.: 2018.12.08, 11:01)
    Szeged, Temesvári-korút. 2800 néző. Bíró: Hajós.

    Bástya: Acht — Weigelhoffer, Kronenberger — Ludwig (Simóka), Tóth, Simóka (Ludwig) — Ábrahám, Beck, Varga, Höss, Solti.
    Budai 33-as: Gallowich — László, Lőwi — Beller, Steiner, Eichbaum — Schmidt, Kaltenecker, dr. Nagy, Kovácsi, Ticska.

    0:1 dr. Nagy (1 p.)
    0:2 Ticska (11 p.)
    1:2 Varga (26 p.)
    2:2 Solti (30 p.)

    Nemzeti Sport, 1928.02.20.