magyarfutball.hu

Vasas SC - Budai 33 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 10. forduló
játékvezető : Viczenik Ede
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 23:00
    Budai 33-as—Vasas 2:1 (1:1)

    Budai 33-as: Gallovich — László, Löwy — Czumpft, Kaltenecker, Eichbaum — Kramer, Kovácsi,
    Nagy dr., Steiner, Ticska — Vasas: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Burger, Krajovits — Brunecker, Grüníeld, Jellinek, Bader, Himmer

    A Vasasok kezdenek
    és a 33-asok két szép támadása után az előrehúzódott védelem miatt Himmer veszélyes helyzetet teremt, de Eichbaum idejében közbelép. Változatos játék után a 8-ik percben
    Bader elveszi a labdát Czumpftől, Himmerhez passzolja, akinek beadását Jellinek néhány lépésről a hálóba továbbítja. (0:1).
    A gól után a Vasasok erős ostromot indítanak és kornerhez jutnak, ám Himmer a labdát a kapu mögé centerezi. Burger szabadrúgása a kapuléc mellett süvít el, majd Czumpft szabadrúgásából Ticska lövését Nyerges védi. A 24-ik percben Steiner előreadott passzából Kaltenecker magasan ívelt lövéssel a kapu felső jobb sarkában kiegyenlít. (1:1).
    A 36-ik percben Kovácsy lövése foglalkoztatja Nyergest, míg a túlsó oldalon Himmer jó helyzetben elveszti a labdát. Az utolsó öt percben a Vasasok kapuja előtt folyik a játék és Nyerges egymásután háromszor védi a budaiak lövéseit. A 40-ik percben Kővágó 11-es ízűén faultolja Ticskát, de a bíró nem állítja meg a játékot.
    A második félidőt a budaiak támadása vezeti be, amit Krajovics hendsszel állít meg. László szabadrúgása a kapu mellé jut. A Vasasok ezután felnyomulnak és Bader lövését Gallowich védi.
    A 26-ik percben Nyerges a 16-os vonalon kívül Kramer elől elvetéssel véd. A hendsz miatt megítélt szabadrúgásból Nagy dr. lövése a kapuléc fölött jut ki a mezőnyből. Ezután László megsérül és néhány percre kiáll. A 32-ik percben a Klein hendsze miatt megítélt szabadrúgásból Kaltenecker lövését Nyerges védi, majd Klein és Remmer megsérülnek s mialatt a játéktéren kívül vannak, a 34-ik percben Czumpft a labdát Kramerhez passzolja, akinek lövésszerű beadásából Kaltenecker Nyerges felett fejessel megszerzi a győztes gólt. (2:1).
    A 43-ik percben Löwy Grünfeldet hátulról szereli és közben Grünfeld elesik. A közönség egy része zajosan 11-est reklamál és a bíró emiatt két percre felfüggeszti a játékot. A budaiak csak két őrszemet hagynak elől, míg a többiek taccsra játszanak. A 46-ik percben a szoros ostromgyűrűből Ticska lefutása szabadítja ki a 33-asokat, de a 47-ik percben már Gallowichnak nyílik alkalma a győzelem megmentésére.
    Bíró: Viczenik Ede.

    Sporthirlap, 1927. november 28.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.05, 16:11
    Lóversenytér. —1500 nézö— Bíró: Viczenik.

    Budai 33-asok: Gallowich — László, Löwy — Czumpft, Kaltenecker, Eichbaum — Krámer, Kovácsi, Nagy dr., Steiner, Ticska.
    Vasasok: Nyerges - Kővágó, Klein — Remmer, Burger, Krajcsovics — Brunecker, Jellinek, Grünfeid, Báder, Himmer.

    1:0 Jellinek (8 p.)
    1:1 Kaltenecker (24 p.)
    1:2 Kaltenecker (80 p.)
    Nemzeti Sport, 1927.11.28.