magyarfutball.hu

Bocskay FC - Budai 33 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 8. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500
  2. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.29, 19:30
    A támadó erőben megerősödött Bocskay megérdemelten győzte le a Budai 33-asok tartalékokkal szereplő csapatát

    Bocskay—Budai 33-asok 4:1 (2:0)

    Bocskay: Farkas — Baik, Molnár — Keviczky, Sipos, Varga — Markos Vincze, Vampetics, Seiden, Mertin. — Budai 33-asok: Gallovich — László, Löwy — Beller, Király, Eichbaum — Kramer, Czumpft, Steiner, Schlosser, Ticska.

    Hatalmas érdeklődés előzte meg a Budai 33-asok debreceni vendégjátékát. A szokatlan érdeklődés összefüggésben volt a hangulattal, amit a Sabaria—Bocskay mérkőzést követő események a debreceni közönségből kiváltottak. A mérkőzést nagy előkészületek előzték meg, hogy a rend biztosítva legyen. A rendőrség megerősített létszámmal vonult fel a pályára és a meccs előtt kihirdették a mintegy 3000 főnyi közönségnek, hogy a rendőrség a legcsekélyebb rendzavarásért is kivezeti a féktelenkedő nézőket, sőt szükség esetén az egész nézőteret kiüríti. A közönség meg is szívlelte a rendezőség és rendőrség intelmeit, rendzavarás nem történt, de annál hangosabb volt a tüntetés a meccs előtt és utána a játékvezető Biró Sándor és az ugyancsak budapesti Fülöp Béla határbíró mellett. Mondanunk sem kell, hogy ez a szokatlan demonstráció afféle ellentüntetés volt a Sabaria—Bocskay mérkőzés bírójával szemben.
    Bocskay kezd
    erősen tűző nappal szemben és azonnal támad. Lendületes rohamok veszélyeztetik Gallowich kapuját. Már az első percekben több nagyszerű gólhelyzet adódik a debrecenieknek. Markos átadását Mertin Vampetichhez juttatja, akinek éles lövését Gallowich éppen hogy kornerre tudja tolni. A kornerből Vampetich kapura fejel, Gallowich nem éri el a labdát, amely hajszálra a kapu mellé jut. Majd Seiden—Mertin—Markos akcióból Markos szédületes lövést küld a kapura, de Gallowich elfogja a bombát. Mintegy negyedóráig tart a Bocskay fölénye, ekkor lábrakap a 33-asok csatársora is, Schlosser tűzbe küldi Czumpftot, aki azonban jó helyzetből a kapu fölé lő. Most ismét debreceni attakok következnek, több bomba is elrobban, de gól nem esik. Majd Schlosser szabadrúgásából ismét Czumpft kerül tiszta helyzetbe, ám a kifutó Farkas mellett az üres kapu mellé gurítja a labdát. Schlosser újabb három gólalkalmat teremt partnereinek, de azok sorra hibáznak. A játék kezd lanyhulni mindkét részről, jó ideig mezőnyjáték folyik, amelyet a 38. percben váratlanul megszakít a debreceniek első eredményes támadása.
    Vampetich félpályáról egyedül indul, átdriblizi a 33-as halfsort, átbukdácsol a bekkeken, a 16-os vonalról élesen lövi a labdát, amely Gallovich kezét érintve a hálóba jut. (1:0).
    A 33-asok élénk támadásokkal felelnek a gólra, lövőképességük hiánya miatt eredményt nem tudnak elérni. Ezzel szemben a Bocskay rajtaütése a 43. percben ismét sikerül
    Vincze hosszú passzal szökteti Markost, aki kicselezi Löwyt és befelé kanyarodva éles lövéssel védhetetlenül küldi a labdát az ellenkező sarokba. (2:0).
    A második félidő lanyha játékkal kezdődik. A 33-asok kapnak előbb lábra és néhány sokat ígérő, de a kapu előtt tehetetlenségbe vesző támadást vezetnek. Már-már úgy látszik, hogy a budaiaknak sikerül behozni ellenfelük előnyét, amikor
    a 7. percben Markos közeli beadása László kezét éri, a bíró 11-est ítél, amelyet Molnár védhetetlenül belő. (3:0).
    Schlosser agilitása frontba dobja a budaiak csatársorát is, a mezőnyben szép akciók alakulnak, ára a kapu előtt most is ellaposodik a játék. A Bocskay egyik rohamánál László megsérül, kiviszik, de hamarosan visszatér a pályára. A 28. percben Molnár kornert vét. A sarokrúgás veszélytelennek látszik. Varga széttárt karokkal elfejeli a kaputól a labdát, amely közben a kezet érinti. A bíró 11-est ad, amelyet Steiner góllá értékesít. (3:1).
    A gólt újabb heves budai támadások követik, Baik könnyelműsége folytán Schlosser egérutat nyer, már 5 méterre áll a kaputól, de lövése a kifutó Farkasról kornerre pattan. A Bocskay most erősít és
    a 35. percben Vampetich 20 méteres hatalmas lövéssel, amely a léc alatt csúszik a hálóba, bebiztosítja a győzelmet.
    A Budai 33-asok finiselni próbálnak, Schlosser a kapu mellé, majd Ticska fölé lő. A Bocskay eredménytelen kornere fejezi be a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1927. október 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.04, 08:47 (szerk.: 2018.12.04, 11:18)
    Debrecen, 2500 néző. Bíró: Bíró Sándor.

    Bocskay: Farkas — Baik, Molnár —- Varga, Sípos, Reviczky — Markos, Vincze, Wampetics, Seiden, Mertin.
    Budai 33: Gallowich — László, Lőwy — Beller, Király, Eichbaum — Krámer, Czumpft, Steiner, Schlosser, Ticska.

    1:0 Wampetics (? p.)
    2:0 Markos (43 p.)
    3:0 Molnár (11-esből) (51 p.)
    3:1 Steiner (11-esből)(72 p.)
    4:1 Wampetics (82 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.10.31.