magyarfutball.hu

Budai 33 - Szegedi Bástya FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 7. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.29, 22:54
    A Bástya stílusosabban játszott, a Budai „33“ több gólhelyzetet teremtett, de a kapu előtt egyformán tehetetlen volt a két csapat

    Budai 33-asok—Bástya 0:0

    Budai „33“: Zsák - Löwy, Vogl - Czumpft, Steiaer, Eichbaum — Sckmidt, Kaltenecker, László, Schlosser, Ticska. — Bástya: Acht — Beck, Weigelhoffer — Steiner, Wéber, Tóth — Wahl, Varga, Höss, Busch, Ábrahám

    Bíró: Kann Ferenc.

    A mérkőzés
    első félidejének legnagyobb részét a Bástya jól kieszelt, formás támadásai töltik ki, amelyeknek sorát csak időnként szakítja meg egy-egy ötletszerű 33-as támadás. Az első eredménytelen kornert a budaiak érik el, de rögtön ezután kezdődnek el a szegediek rohamai. Vogl gikszere folytán Höss lövőhelyzetbe jut, de Löwy közbelép. Most Schmidt indít támadást, ám beadását László nehéz helyzetből a kapu mellé gurítja. A következő veszélyes akció ismét a budai kapu előtt történik, Wahl beadását Höss kapásból élesen lövi, de Zsák rávetéssel elfogja a labdát.
    A 30. percben ismét nagy gólesélye van Szegednek. Szép középtámadásból Höss lő, az éles labdát Zsák bravúrosan a léc fölé tolja és a következő, pillanatban a kornert is nagyszerűen parírozza, majd Wahl beadását is kiüti. Néhány perccel utóbb Szeged kapuja előtt van izgalom. Ticska beadását László átlépi, Kaltenecker lő, labdája emberről László elé pattan, aki mintegy 10 lépésről a kapu mellé helyezi.
    A félidő végén a Busch által szöktetett Ábrahámot Löwy nagy önfeláldozással kapcsolja, közben rúgást kap a jobb térdére és kiviszik a pályáról.
    A második félidőt a budaiak Löwy nélkül kezdik, majd Löwy beáll a jobb szélre, azután átmegy a bal szélre és a csatársor Schmidt, Kaltenecker, Ticska, Schlosser, Löwy összeállításban játszik, míg Löwy helyett László bekkel. Már a 2. percben gólalkalom adódik a nagy lendülettel felnyomuló 33-asoknak, Schlosser szökteti Ticskát, Acht kifut elébe, lábbal véd, a labda Ticskáról a bal kapulécre pattan és végre a szegedi védelem tisztázza a kritikus helyzetet.
    A Bástya a 15. percben kap ismét lábra, de Ábrahám jó beadását Wahl hajszálnyira a kapu fölé rúgja. Majd szabadrúgáshoz jut a Bástya, a labdát Zsák kiüti, Höss újra lövi, de fölé. A szegedi center egy perc múlva még az előbbinél is jobb helyzetből a kapu fölé lő.
    A 34. percben a 16-osról szabadrúgás Szeged ellen, László lövése a szegedi falanxról visszapattan Lászlóhoz, akinek fejesét ártalmatlanná,teszik. Kalteneckernek és Ticskának messziről a kapu mellé küldött lövései fejezik be a meddő küzdelmet.

    Sporthirlap, 1927. november 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.04, 10:39 (szerk.: 2018.12.04, 11:29)
    Lágymányos. 2000 néző. Bíró: Kann F.

    Budai 33: Zsák — Vogl, Lőwy — Czumpft, Steiner, Eichbaum — Schmiedt, Kaltenecker, László, Schlosser, Ticska.
    Bástya: Acht — Beck, Weiglhoffer — Steiner, Wéber, Tóth — Wahl, Varga, Höss, Busch, Ábrahám.

    Nemzeti Sport, 1927.11.07.