magyarfutball.hu

III. Kerületi TVAC - Budai 33 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 18. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.07, 17:42
    III. ker. TVAC-Budai „33“ 3:0 (2:0)
    III. ker. TVAC: Neuhaus — Kenyeres, Mayherr — Werner, Magyar, Hauser —. Mácsai, Horváth, Konyor, Schüller, Dröszler.— Budai 33: Halmos — Oláh, Löwy — Beller, Eichbaum, Király — Schmidt, Czumpf, Kaltenecker, Steiner, Titska

    Bíró: Bíró Sándor

    Az első támadásokat az ujlakiak vezetik s csakhamar két kornert érnek el majd a 33-asok nagyobb rössel játszó csapata kerül támadásba és sikerül egy kornert kierőszakolni. A III. ker, lassan lábrakap és ekkor már kidomborodik fölénye is. A 20. percben Werner és Lőwy öszszecsapásából utóbbi sérülten kerül ki, de azonnal tovább játszik.
    A 22. percben Werner szabadrugását Halmos kiöklözi, a labdát Dröszler fogja el, beadását Horváth fejeli a kapura s a labda Oláh melléről Halmos kezét érintve a hálóba jut (1:0).
    Egy erélytelen 33-as támadásnál Neuhaus kifut a labdára, összeütközik Kalteneckerrel s Neuhausnak megrándul a lába. Közvetlenül ezután Schmidt veszélyes lefutását parírozza Neuhaus.
    A 40. percben a kiszökő Schmidtet Kenyeres elgáncsolja, a bíró tizenegyest ítél, amelyet Eichbaum gyengén gurít a kapura, úgy, hogy Neuhaus elvetéssel könnyen véd. A 44. percben Kenyeres kornert vét, de a jól irányzott labdát Neuhaus lehúzza A bíró egy perccel meghosszabbítja a félidőt s ekkor esik a második gól. Dröszler beadását Schüller ívelten lövi a kapura, a labda a rosszul helyezkedő Halmos mögött a hálóba esik (2:0).
    Ujrakezdés után a III. ker. támadásai veszélyesek, ám a 33-asok védelme pompásan működik. A 16. percben Mácsai beadását Horváth stoppolja és éles, magas lövéssel a mérkőzés legszebb gólját rugja (3:0).
    A következő húsz percben a 33-asok védelme alig jut lélegzethez az állandó ujlaki ostrom miatt. Végre a 36. percben Schmidt lefutása góllal kecsegtet, de ballábbal a kapu mellé lövi a labdát. A következő percben ismét Schmidt van gólhelyzetben, de a kiugró Neuhausnak lövi a labdát, amely kornerra pattan.
    A kornernél nagy kavarodás támad. Neuhans elájul, felmossák és kiviszik a pályáról. Nem is tér többet vissza. A kapuba Mayherr áll. Werner hátravonul bekknek, Konyor pedig halfot játszik. A hátralévő időben még Steinernek, Schmidtnek és Kalteneckernek van jó gólhelyzete, amelyet mindegyik elhibáz. A 3 perccel meghosszabbított félidő mezőnyjátékkal telik el.

    Sporthirlap, 1927. május 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 16:41 (szerk.: 2018.11.29, 17:24)
    Határ-utca. 3000 néző. Bíró: Bíró S.

    III. ker. Neuhaus — Kenyeres, Mayherr — Verner, Magyar, Hauser — Mácsay, Horváth, Konyor, Schiller, Drössler.
    Budai 33-as: Halmos — Oláh, Lőwy — Beller, Eichbaum, Király Tivadar — Schmidt, Czumpft, Kaltenecker. Steiner, Ticska.

    1:0 Oláh (öngól) (22 p.)
    2:0 Schiller (45+1 p.)
    3:0 Horváth (61 p.)

    III. ker. térnere: Hegyi Mátyás

    Nemzeti Sport, 1927.05.30.