magyarfutball.hu

Oroszlányi Bányász SK - Videoton SC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.06, 12:26
    Nagyszerű mérkőzés volt
    Oroszlány — Videoton 2:1 (1:0)
    Lám, Oroszlányon sem kell külön cégér a várható jó mérkőzéseknek: a kitűnő labdarúgó időben mintegy 3200 néző vonult ki a Bányász pályájára, a városból, a környékről — s egész autókaraván Székesfehérvárról. Nagy hangorkán köszöntötte a pályára lépő csapatokat Bircsák sípjelére a hazai együttes így állt fel: Fekete — Milchramm, Frikker, Köteles, Kovács, Máthé, Csinos, Papp, Sallói, Tóth, Egyed.
    A vendégek vezették az első támadást, de a hazaiak is hamarosan válaszoltak erre s némi fölénybe kerültek. Az 5. percben Papp bombája suhant el a léc felett. A 9. percben Köteles ívelt mintegy 25 méterről szabadrúgást Csinoshoz, aki Papphoz továbbított, ő pedig Sallói elé tálalta a labdát s a középcsatár nem hibázott: 12 méterről lőtt védhetetlenül a hálóba. 1:0.
    Ezután is inkább a Videoton kapuja előtt adódtak meleg helyzetek. Bégen játszott ilyen jó formában az Oroszlány. Sallói, majd Tóth lövését védte Horváth. A 15. percben Pappnak még arra is volt ideje, hogy a kifutó Horváth felett megnézze a sarkot, ahova a labdát rúgja: ám az a kapufáról pattant ki. Ezután erősített a Videoton, de a hazai védelem, Feketével az élén, jól állta a sarat. Az oroszlányi kapus a 22. percben merész vetődéssel kaparintotta meg a labdát A másik oldalon viszont Egyed lövése surrant el a kapufa mellett. Változatos volt a mérkőzés. A 38. percben Fekete nagyszerű vetődéssel hárított egy erős szabadrúgást.
    A népes fehérvári vendégtábor szünet után nagy ovációval biztatta csapatát az egyenlítésre. Mégis, csaknem az Oroszlány ért el gólt, da Horváth pörgetett labdája az üres kapu mellé gurult. Az 59. percben egyenlített a Videoton: egy szögletrúgásnál Volek fejelt a bal sarokba. 1:1. A gól után Galgóczi edző Csinos helyett Molnárt küldte a pályára. Nem sokkal később Egyed megsérült, némi orvosi ápolás után végképp levonult, s helyét Pusztai töltötte be. A játék bővelkedett az izgalmakban. A 78. percben Papp fejelt a léc fölé, majd Molnár szögletrúgását tisztázták a Videoton védői. Az utolsó öt percben is lankadatlan erővel folyt a harc, s a győzelmet jelentő gólt az Oroszlány szerezte meg. A fehérvári védők csak szabálytalanságok árán tudták Molnárt szerelni, a szabadrúgás után Papp elé került a labda, akinek lövése védhetetlenül vágódott a hálóba. 2:1. Óriási öröm a játéktéren és a lelátón — másra már nem is jutott idő, mert Bircsák a mérkőzés végét jelezte.
    Eléggé túlfűtött légkörben, hallatlanul nagyiramú, változatos és izgalmas mérkőzést vívott a két kitűnő erőben lévő csapat. A mérkőzés nagyobb részében az oroszlányiak kezdeményeztek, az egyenlítés után is volt még erejük az újításra, győzelmük feltétlenül megérdemelt, s a helyzeteket tekintve még nagyobb arányú is lehetett volna. Az együttesből főképp Fekete, Köteles, Kovács, Máthé és Sallói jeleskedett. A Videoton igazolta NB I-es múltját, ellene győzni szép fegyvertény volt.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1969-05-13