magyarfutball.hu

Vasas Ikarus SK - Oroszlányi Bányász SK 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.02, 11:31 (szerk.: 2017.10.02, 11:42)
    BUDAPESTI IKARUS —OROSZLÁNYI BÁNYÁSZ 3-1 (1:0)
    Mátyásföld, 200 néző, vezette: Kincses Tibor.
    OBSK: Simon — Verő, Kláris, Knapik, Gárdony (Filep), — Zsidó, Hegyi, Halász — Papp, György (Kishonti), Tamás. Edző: Monostori Tivadar.
    Az Oroszlány lépett fel támadólag, a hazai csapat pedig védekezésre rendezkedett be. Az első percekben 2 szöglet is jelezte a vendégfölényt, az első hazai támadás azonban gólt eredményezett. Egy szöglet utáni felszabadító rúgás, a leshatáron tartózkodó hazai csatárt találta el, aki elfutott és megszerezte a hazai csapatnak a vezetést. 1:0. A folytatásban György, majd Halász lövését fogta a hazaiak kapusa, később Zsidó nagy lövését kiejtette, de a közelben nem volt oroszlányi csatár. A 41. percben Knapik-szóló után Zsidó elé gurított, akinek éles lapos lövése a kapu mellé vágódott. Aztán Papp lövése kerülte el centikkel a kaput.
    A 2. félidő elején percekre beszorult a hazai csapat. Előbb Verő beadását György csúsztatta mellé, majd Zsidó lövése kerülte el a kaput. A 60. percben a 16-os vonalán Tamást csak felrúgni tudták, Hegyi szabadrúgása a felső lécről a gólvonalra, onnan pedig a mezőnybe pattant, a 68. percben Simon kapus a labdát, először kiütötte, majd a labda megszerzésében akadályozták, a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra, így Hideg a hálóba pofozta a labdát. 2:0. A bányászcsapat szépítő gólja később érkezett. A 85. percben Papp szép befordulás után szerzett gólt. 2:1. Az utolsó percben a teljesen kitámadó oroszlányi védelem mellett lesgyanús helyzetben a hazaiak ismét gólt szereztek. 3:1.
    A mezőnyben jól játszó Oroszlány szinte végig egykapura játszott, de ezúttal balszerencsés vereséget szenvedett. Játékukból hiányzott a kapu előtti határozottság, ami megkönnyítette, a teljes csapattal védekező hazaiak dolgát. Az OBSK-bó] Verő. Knapik és Hegyi játék át lehet kiemelni.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1985-09-10