magyarfutball.hu

Rákóczi FC-Contimex - Csepel-Auto Trader 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Kvalifikációs NBI/B, Nyugati A-csoport 2000, 5. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.400
  2. Somogyi Hírlap: 2.400

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 16:40
    Rákóczi-rohamokkal 3-1 (2-0)
    A Csepel ellen gyorsan feledtette vasárnapi kisiklását a tegnap jubileumot ülő kaposvári csapat. Méltóan az elődökhöz, akik éppen huszonöt évvel ezelőtt játszották Kaposváron első élvonalbeli mérkőzésüket, időnként pompás játékkal és szép gólokkal bizonyították, hogy méltóak a régi sikerkovácsokhoz.
    Rákóczi rohamok vezették be a mérkőzést, s a gól sem sokáig váratott magára. A 10. percben Horváth Z. szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a két védő közé becsúszó Barna közelről a hálóba talpalta a labdát. 1-0. A 43. percben Tóth B. jobboldali beadását Horváth Z. öt méterről fejjel küldte a hálóba. 2-0. A 71. percben Szabó M. remek negyvenméteres keresztlabdájával Tóth G. elszáguldott és a jobbösszekötő helyéről a kifutó kapus mellett hosszú sarokba gurított. 3-0. A 89. percben szépítettek a vendégek, Mbemba ártatlan ívelését Filó hat méterről fejelte a kapuba. 3-1. A Rákóczi végig irányította a játékot, sok helyzetet dolgozott ki és akár több góllal is nyerhetett volna.
    így játszottak
    Kaposvár, 2400 néző. Vezette: Szabó R. (Mező, Solymosi)
    Rákóczi FC: Balajcza-Deme-Novák, Barna- Finta, Tóth G., Tóth B., Horváth Z., Szabó M., - Neubauer, Marcsek. Edző: Bőzsöny János.
    Csepel: Lipták-Hegedűs-Kovács N., Rajnay- Nagy, Véber, Mbemba, Balázs, Gubán-Sitku, Márkus. Edző: Schróth Lajos.
    Csere: Nagy Zs. helyett Fischer (22. p.), Gubán helyett Filó (46. p.), Véber helyett Bodor (66. p.), Neubauer helyett Jéger (72. p.).
    Sárga lap: Marcsek (40. p.), Hegedűs (64. p.), Balázs (67. p.), Rajnay (83. p.).
    Szögletarány: 4:3 (2:2)
    Jók: Barna, Finta, Tóth G., Horváth Z., illetve Hegedűs, Mbemba, Fischer.

    Nyilatkozatok
    Bőzsöny János, a Rákóczi edzője: Három nap alatt csapatom megtalálta régi önmagát. Ismét szervezetten, lelkesen és ami a legfontosabb, eredményesen játszottunk. Győzelmünk jogosságához nem fér kétség.
    Schróth Lajos, a Csepel edzője: Sajnos, ma csak a töredékét tudtuk nyújtani annak, ami a csapatunkban van. Elöl pontatlanul játszottunk, hátul szellősen védekeztünk.
    Kiss Imre, a MOB alelnöke: Bár a Csepelhez régi szálak fűznek, a vereség ellenére nekem kifejezetten tetszett a játék, s mint tapasztaltam, a szurkolóknak is. Igazán akkor lennék elégedett, ha a Csepel is gólratörőbben focizott volna.
    Szilvási József, a Rákóczi elnöke: A győzelmünk mellett nekem - mint volt játékvezetőnek- nagyon tetszett Szabó Róbert bíráskodása. Manapság ritkaság, hogy egy bíró ilyen tudatosan és jól alkalmazza az előnyszabályt, s ezáltal nem tördelte szét a játékot.

    Finta Zoltán bizonyított
    A sikerben döntő érdemeket szerzett Finta Zoltán a Rákóczi 21 éves labdarúgója. Teljesítménye értékét növeli, hogy hosszú idő után kapott helyet ismét együttesében, ám ez nem látszott meg teljesítményén, egyike volt csapata legjobbjainak. így látta saját teljesítményét.
    - Még az előző bajnokságban a Videoton ellen szerepeltem utoljára az első csapatban és bár akkor is jól ment a játék, ám ennek ellenére kimaradtam. Aztán jött a nagy veretlenségi sorozat, s tudtam, hogy nehéz lesz visszajutnom, Kellett hozzá a marcali vereség. Nem tagadom, volt bennem egy kis izgalom, ráadásul Sitku személyében egy kipróbált volt élvonalbeli játékost kellett fognom. Az első jó közbelépések után azonban megnyugodtam, s szerencsémre egy jól játszó csapatba kerültem vissza, így aztán egyre inkább mertem én is játszani. Hogy hányas osztályzatot adnék magamnak? Ne kérdezze, a bírálat szerencsére nem az én feladatom, de azért remélem nem kell majd szégyenkeznem miatta.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 2000-08-31