magyarfutball.hu

Nagykanizsa FC - Pécsi Mecsek FC 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B Nyugati Csoport 2000/2001, 7. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 08:20 (szerk.: 2017.09.29, 08:55)
    Nagykanizsa FC - Pécsi Mecsek FC 2-0 (1-0)
    Nagykanizsa: Gelencsér -Popovics -Zahorecz, Toleski (Mikler 83p) -Gyulai (Pongrácz 77p), Szabó B., Farkas, Ruppert -Bognár, Lukács Z., Kocsis (Gordian 65p) Edző: Szlobodan Kusztudics
    PMFC: Herbert -Kutas, Lantos, Dienes, Sípos -Kulcsár (Király 67p), Horváth S. (Gálffy 56p), Szekeres (Závoda 76p), Márton -Sitku, Horváth Gy. Edző: Toma Árpád
    Szögletarány: 3-5 (2-1).
    27. p.: Sitku ugratta ki jó ütemben a „kanizsaiak Gyuláját”, Horváthot, aki 6 méterről jobbról a hosszú sarok mellé lőtt.
    39. p.: Bognár vezette a labdát az egyedül behátráló Dienesre, majd jókor passzolt Kocsishoz, aki 14 méterről kissé balról a jobb felső sarokba bombázott (1-0).
    49. p.: Sitku tüzelt kapásból 16 méterről, a kiváló lövést Gelencsér szögletre ütötte.
    57. p.: Ruppert 50 méteres hajszálpontos keresztlabdáját Lantos elnézte, Lukács ordító helyzetben, 11 méterről a kifutó Herbert felett fél méterrel a kapu fölé perdített.
    65. p.: Lantos fejelte ki rossz helyre a labdát, Gyulai rádőlt, majd jobbal pattogós lövést kül76. p.: Óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki a PMFC. Horváth Gy. centerezett jobbról, Sitku 8 méterről a keresztlécet találta telibe. Ismét nem volt szerencséje a pécsi csatárnak.
    81. p.: A változatosság kedvéért Horváth Gy. került hatalmas gólhelyzetbe, közeli lövését Gelencsér bravúrral hárította.
    82. p.: Eldőlt a mérkőzés. Sípostól vette el a labdát a színes bőrű Gordián, majd Lukácshoz passzolt, aki biztosan helyezett 10 méterről Herbert mellett a hálóba (2-0).
    A PMFC ugyanabban a felállásban kezdte a mérkőzést, mint a múlt hétvégén a Cell- dömölk ellen. Egyedül kapusposzton történt változás, a sérült Matus helyett Herbert állt a gólvonalra. A PMFC színeiben először lépett pályára volt csapata ellen Horváth Gyula, és a hazai szurkolóktól kapott hideget, meleget is a pécsi csatár.
    Támadó szellemben lépett fel mindkét csapat, a hazaiak mestere, Szlobodan Kusztu- dics három csatárt jelölt a kezdőbe. Ennek ellenére az első kapura lövésre majd 20 percet kellett várniuk az unatkozó szurkolóknak. Lukács próbálkozása megadta a jelet, a két gárda felébredt, elkezdett futballozni, de ezzel elkezdődött a pécsi csatárok vesz- szőfutása is. Már az első játékrészben is kimaradt egy két vendég ziccer, a kanizsaiak viszont egyetlen lehetőségüket kihasználták.
    A második félidőben folytatódott a pécsi gólhelyzetek bőkezű elherdálása. Horváth Gyula és Sitku szinte sportot űztek abból, ki tudja kihagyni a nagyobb lehetőséget. Márton irányításával, Kutas és Sipos felfutásaival pedig nem volt gond a támadásszövéssel, a játékot szinte végig Dienesék irányították, az igazi csattanó, a gól azonban sehogy sem akart összejönni. Pontosabban mégis összejött csak a hazai oldalon: a nézők által kórusban kritizált Lukács beállította a 2-0- lás végeredményt.
    Torna Árpád együttesének azonban sikerült lekopíroznia a Celldömölk elleni forgatókönyvet, hiába küzdöttek, robotoltak, dolgoztak ki fél tucat ziccert, amíg a csatárokkal csak kacérkodó labda nem jut a hálóba, nem számíthatnak győzelemre a pécsi piros-feketék.
    Szlobodan Kusztudics: - Valódi bajnoki meccs volt sok helyzettel mindkét oldalon. Győzelmünk ellenére játékunkkal még nem vagyok elégedett.
    Torna Árpád: - Nehéz megmagyarázni a gólképtelenségünket, hihetetlen hogy ennyi helyzetet képesek voltak kihagyni csatáraink.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 2001-03-19

    Megjegyzés: A nézőszámról nem volt információ a tudósításban