magyarfutball.hu

Marcali VSE - Kaposvári Rákóczi FC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 18:12
    Szégyenteljes Rákóczi-vereség
    Industrie FC-Marcali-Kaposvári Rákóczi FC Contimex 2-0 (1-0)
    Marcali
    Akik jelen voltak, egyaránt „csalódottak” lehetnek. A marcali szurkolók azért, mert játékuk alapján fölényesebben is nyerhetett volna együttesük, a Rákóczi-szurkolók pedig csapatuk felettébb gyenge teljesítménye okán.
    A hazaiak kezdtek erőteljesebben, meredek labdákkal vezették támadásaikat. Balajcza kénytelen volt gyakran hátvéd feladatot is ellátni. A kaposváriak középpályás sora - nem tudni miért - indokolatlanul visszahúzódott saját védőik nyakára, így aztán a terület nagy részét átadták a rohamozó marcaliaknak. Ennek ellenére az első negyedórában a pályaválasztók nem tudtak igazi helyzetet kialakítani. Azután felgyorsultak az események, a 24. percben a gólhelyzetbe került Puskás elől Szabó M. az utolsó pillanatban rúgta el a labdát. 2 perccel később megszerezte a vezetést a Marcali. A hazaiak 25 méterről jutottak szabadrúgáshoz, melyet Soós ívelt a hosszúsarok felé, és Puskás 5 méterről a tétovázó védők között biztosan fejelt a bal sarokba (1-0). A 38. percben ismét csak Puskás cselezte le magát az alapvonalig, ezzel nagy helyzetet teremtve Kolaricsnak, ám ő fölébombázott. Az indiszponált Rákóczi már a 40. percben cserélt: Finta helyett Horváth Z. jött a pályára. Ám mégis a hazaiaknak volt két újabb lehetősége. Szünet után a Rákóczi átcsoportosított: Jéger beállításával három támadóval igyekezett rohamozni, ám ez a törekvés sem hozott eredményt. Bár a 62. percben Horváth Z. 18 méteres lövése góllal kecsegtetett - Németh léc fölé tolta a lövést - ám a 66. perc végleg megpecsételte a kaposváriak sorsát. Egy kontraakciónál Varga ívelte a labdát keresztbe, Nagy Zs. visszafejelte a kapu elé, és az elemében levő Puskás közelről nem hibázott (2-0). Ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés sorsa, bár Lépéselőnyben volt a Marcali (fehérben)
    a 71. percben Horváth labdáját Jéger 5 méterről fejelhette kapura, ám az mellészállt, ezzel a Rákóczi is ellőtte puskaporát. A kaposvári csapat idei leggyengébb játékával végül is „mondhatjuk” szégyenteljes vereséget szenvedett.

    Így játszottak:
    Marcali, 1600 néző. Vezette: Harsányi (Szökrény, Varga II. L.).
    Marcali: Németh - Bozsó - Soós, Sallai, Kovácsevics - Varga, Máté, Puskás, Farkas - Nagy Zs, Kolarics. Edző: Menczeles Iván.
    Rákóczi FC: Balajcza - Deme - Finta, Novák, Barna - Tóth G., Nagypál, Tóth B., Szabó M. - Rajczi, Marcsek. Edző: Őze Tibor.
    Csere: Finta helyett Horváth Z. (39. p.), Szabó M. helyett Jéger 46. p. Tóth G. helyett Lassú 68. perc, Farkas helyett Nokta 83. perc, Nagy Zs. helyett Horváth T. (91. perc), Németh helyett Molnár 93. p.
    Sárga lap: Bozsó 6. perc, Horváth Z. 53. perc, Deme 61. perc
    Szögletarány: 2:7 (1:4)
    Jók: Bozsó, Soós, Máté, Puskás, Farkas. A Rákócziban nem volt kiemelkedő teljesítmény.
    Menczeles Iván: - Úgy érzem, a mai napon nem volt kérdéses, hogy melyik csapat volt jobb, bár meg kell mondanom, hogy én a mérkőzés előtt is tudtam, hogy mi nyerünk. Lám a Honvéd játékosok nélkül is számolni kell velünk.
    Őze Tibor: - A marcaliak megérdemelten nyertek, ám az elmúlt hetek jó teljesítménye után meglepő volt számomra, hogy a hazaiak mennyivel motiváltabbak voltak.


    A két gól nem fejezi ki hűen a két csapat közti különbséget. A marcaliak játékban, küzdeni- tudásban egyaránt felülmúlták a számyszegetten vergődő Rákóczit. A hazai szurkolók okkal voltak hálásak csapatuknak. A mérkőzés végén szűnni nem akaró ünneplésben részesítették kedvenceiket, akik ezt gazdagon megszolgálták, hisz a két csapat egymás elleni legutóbbi három mérkőzésén a marcali legénység 7 pontot vett el a „felfelé kacsingató” Rákóczitól, úgy, hogy közben gólt sem kapott.


    A mezőny legjobbja
    A mezőny legjobb játékosának a marcaliak 1(>es számú játékosa, Dragan Puskás bizonyult. Nemcsak 2 góljával érdemelte ezt ki, hanem az egész mérkőzés során nyújtott játékával is. A használható labdák egész sorával szolgálta ki társait, fáradhatatlan volt, igazi vezéregyénisége csapatának.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 2001-06-18