magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Szolnoki MÁV FC-Neusiedler 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.03.24, 09:40
  Megszenvedtek a győzelemért

  11. p. Bujáki a vendégek térfelének közepéről remekül látta meg, hogy a bal szélen felfut Tóth, elé ívelte a labdát, a csabaiak támadója egészen az alapvonalig száguldott el. Innen visszapasszolt és a vele futó Hoffmann ballal a jobb alsó sarokba lőtt laposan az ötösről, 1-0.
  28. p. Hoffmann közel a kezdőkörhöz, fejjel indította Simont, aki hosszú vágta után, 11 méterről, futtából a léc alá lőtt, 2-0.
  34. p. Novák emelt be jobbról Balogh fejére, aki kapura bólintott, a labda túljutott Feketén, majd a kapufáról a gólvonalra esett, végül a védők kivágták a labdát.
  48. p. Novák kavargatott a jobbösszekötő helyén, a 16-os vonalán, majd váratlanul kapura lőtt, a labda pedig a jobb felső sarokban kötött ki, 2-1.
  56. p. A felezővonaltól indították Pellest, aki a 16-osig viharzott a labdával, majd a balösszekötő helyéről a bal sarokba lőtt, 2-2.
  76. p. Tóth a 16-os vonalán végigkígyózott, de nem jutott a védőktől lövéshez. Jól látta meg, hogy Bánföldi lopakodik föl, elégurított, a csabaiak középpályása 21 méterről, nagy erővel kilőtte a jobb sarkot, 3-2.

  Asszisztensek: Kispál Róbert, Török Károly
  Sárga lap: Ivitz (Bánföldi lábát hátulról összeakasztotta)
  Gradinariu (a kapus támadásáért)
  Kotula (nem engedte elvégezni a csabaiak szabadrúgását)
  Szögletarány: 6:2 (4:1)

  A hirtelen jött nagy meleg ellenére frissen kezdtek a csabaiak, míg a vendég szolnokiak szinte az egész félidőben önmagukat keresték. Olyannyira, hogy egyetlen valamirevaló támadást vezettek a Tisza-partiak Fekete kapujára, ami igaz, kapufával végződött. De ekkor már a jelentős csabai fölény már két gólt eredményezett, ami egyébként nem rázta meg a szolnokiakat. Szinte végig a házigazdák fölényében telt el a 45 perc, tetszetős, korszerű akciókat mutattak be, és mindvégig veszélyesek voltak Balázsy kapujára.
  Könnyen zavarba hozható volt a szolnoki védelem, így aztán mélységből és a széleken vezetett támadások során is gyakran veszélyeztettek a lila-fehérek. Különösen Hoffmann volt elemében, aki nem csak gólt szerzett, hanem egy gólpasszal is észrevétette magát.

  A fordulás után némi meglepetésre teljesen leült a békéscsabai csapat. Azt nehéz lenne megfejteni, hogy túlságosan elégedettek lettek volna a kétgólos előnyükkel, az viszont tény, hogy mindezt a szolnokiak észrevették, és önmagukat meghazudtoló, óriási iramban vetették magukat küzdelembe. Meg is lett ennek az eredménye, hiszen mindössze nyolc perc alatt kiegyenlítettek.
  Még ezt követően sem ocsúdott a hazai gárda, további negyedórának kellett eltelnie, míg ismét mezőnyfölényt harcoltak ki, ám már nem volt akkora tűz a játékukban mint az első félidőben.
  Ettől függetlenül Bánföldi remek helyzetfelismerésének köszönhetően ismét bedaráltak egy gólt a csabaiak, megmentve a nagyon fontos három pontot.

  Jó: Balog, Fehér, Bánföldi, Hoffmann, ill. Novák, Pelles, Kotula.

  Pásztor József: - Gólarány-javítás helyett nagyon meg kellett szenvednünk a győzelemért.
  Vágó Attila: - A második félidőben nagyon feljavultunk és kiegyenlítetté tettük a mérkőzést. Akkor kaptuk a gólt, amikor jobban játszottunk ellenfelünknél.

  1. Békéscsaba 29 18 5 6 62-35 59
  ...
  3. Szolnok 29 12 9 8 52-36 45

  Békés Megyei Hírlap 2002. május 6.