magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Rákospalotai EAC 2 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B Keleti Csoport 2001/2002, 23. forduló
játékvezető : Kassai Viktor
nézőszámok:
  1. Békés Megyei Hírlap: 3.000
  2. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.07.01, 21:41 (szerk.: 2021.10.07, 00:45)
    A játékvezető eldöntötte a pontok sorsát

    1. p. Balról, az alapvonal közeléből Hajba beemelte a labdát a kapu előterébe, a védők egymásra vártak, nem úgy Werle, aki kibújt közülük, majd elhúzta a kivetődő Fekete mellett a labdát, végül 2 méterről a kapu közepébe passzolta a már vert békéscsabai portás mellett, 0-1.
    50. p. Tóth a kezdőkörből jól ugratta ki Popovitsot, aki végigszáguldott a vendégek térfelén, a védők csak a hátát látták. A 16-oshoz érve a kifutó és elvetődő Szentpéteri mellett elhúzta a labdát, majd éles szögből, jobbról az üres kapuba gurított, 1-1.
    60. p. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek 18 méterre a békéscsabai kaputól, Györök a sorfal mellett laposan, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt, 1-2.
    66. p. Gabala távolról megcélozta a vendégek kapuját, a labda egy védőről visszavágódott Popovits elé, aki 7 méterről a kapuba lőtt, 2-2.
    86. p. Simon a felezővonalnál szabályosan becsúszott Burzinak, ám a játékvezető másként látta, amiért sárga lapot adott a csabaiak középpályásának. Mivel ilyen kártyája már volt, rögtön villant a piros is.
    93. p. Werle két védő között megindult a kapu felé, miközben kézzel maga elé tette a labdát. A hazai védők és a kimozduló Fekete is leálltak a sípszóra vára, miközben a fővárosiak középpályása tovább futott, átemelte Fekete fölött a labdát, ami a kapu közepébe hullott.
    A játékvezető zokszó nélkül gólt ítélt, 2-3.
    Még ugyanehhez tartozik, hogy Fekete kapus, látva, hogy a játékvezető nem állította meg a támadást, kirontott a kapujából és meglökte Kassait. Másodperceken belül villant újra a piros lap, Fekete is vonulhatott az öltözőbe.
    Lapsánszki húzta magára a megkülönböztető mezt, miszerint ő lenne mostanától a kapus, de már nem volt tovább, a bíró lefújta a mérkőzést.

    Asszisztensek: Mohácsi Lajos, Ember Tibor
    Sárga lap: Serban (Lendvai buktatásáért), Máj (akadályozta a szabadrúgás elvégzését), Simon (Hajba lábát összeakasztotta), Burzi (Szoboszlait felrúgta), Balog (nem engedte elvégezni a szabadrúgást).
    Szögletarány: 5:2 (4:0)

    Még a nézők is a helyüket keresték és a csabai labdarúgók azt mérték fel, kinek ki lesz a párja a pályán, amikor a 23. másodpercben az elalvó védők között megszerezte a vezetést a fővárosi csapat. Jó néhány percre megfogta a hazaiakat a váratlan gól. Aztán amikor magukhoz tértek a megrázkódtatásból, fokozatosan enyhe mezőnyfölénybe kerültek. Ez viszont mégis a REAC-nak kedvezett,hiszen így élhettek a villámgyors kontrákkal, amelyek az első játékrészben sokkal veszélyesebbnek bizonyultak, mint a csabaiak körülményes támadásai, amiket igazán nem is tudtak befejezni. A beíveléseket Szentpéteri rendre leszedte a fejekről, távolról pedig nem is próbálkoztak a lila-fehérek. A védelmet pedig egyáltalán nem tudták átjátszani.
    A vendégek viszont igyekeztek széthúzni a mezőnyt, ha pedig kontráztak, rendre lefutották a csabai védőket, de a gyors gólon kívül már ők is ártalmatlannak bizonyultak az első félidőben.

    A fordulás után jóval nagyobb sebességre kapcsolt a Békéscsaba és egyre veszélyesebbé is váltak támadásai. A fővárosiak továbbra is főleg a kontrákra hagyatkoztak, amelyek olykor látványosak is voltak. Így aztán egy jó mérkőzés kerekedett ki az egészből.
    Még élvezhettük volna is a játékot, ám az egyre részrehajlóbban bíráskodó játékvezető alaposan elrontotta a szurkolók örömét. Rengetegszer fordítva ítélt, egyszóval rossz felfogásban vezette a mérkőzést. A kezdetekben csak percekre rontotta el a játékot. Volt arra is példa, hogy két csabai ütközött egymással, mire sípjába fújt és a hazaiaknak szabadrúgást ítélt.
    Amit viszont a finisben művelt, az már minősíthetetlen, ugyanis egy személyben döntötte el a három pont sorsát, amikor a 93. percben nem vette észre Werle kezezését.
    Egyszerűen felfoghatatlan, hogy akár a bajnoki cím sorsát is eldöntő legfontosabb NB I B-s találkozóra miért küldenek olyan játékvezetőt, aki tapasztalatlan. Ráadásul néhány megmozdulásából azt lehetett kivenni, hogy meglehetősen részrehajlóan bíráskodik.

    Jó: Balog, Valentényi, Bánföldi, Popovits (a mezőny legjobbja) ill. Hajba, Máj, Werle, Györök.

    Pásztor József: -Kétszer is sikerült talpra állnunk, a harmadik vendéggól után már nem volt esélyünk.
    Kutasi Róbert: -Nagyszerű mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy akár a bajnokságra is esélyes lehet csapatunk. Győzelmünket az elnökség korrektségének, játékosaink nagyszerű hozzáállásának és Csábi József jó taktikájának köszönhetjük. Sok sikert kívánok a Békéscsabának, külön Pásztor Józsefnek, s mielőbbi gyógyulást Keresztúrinak.

    1. Békéscsaba 23 14 5 4 51-26 47
    2. REAC 23 11 7 5 44-25 40


    Békés Megyei Hírlap, 2002. március 25.