magyarfutball.hu

Rákóczi-Kaposcukor FC - Soroksári TE 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.30, 22:58
    Hét perc, két Rákóczi-gól
    Rákóczi FC-Soroksári TE 2-0 (0-0)
    Hazai pályán gyűjtötte be újabb három bajnoki pontját a Rákóczi FC
    Az első félidőben kimaradtak a hazai helyzetek. Szünet után aztán gyorsan eldőlt a mérkőzés. Egy vendégtámadást szerelt Meksz, majd negyven méteres keresztlabdával indította Tóth G.-t aki jó ütemben vette át a labdát, egyedül húzott kapura és a kimozduló Bakos mellett a balösszekötő helyéről a kapuba lőtt 1-0. Alig telt el hét perc, amikor egy partdobás után a védőkről Piri elé pattant a labda. Ő még egy cselt csinált és a soroksári kapus
    mellett a hálóba lőtt. 2-0.
    Bár ötven percet kellett várni az első gólra, ám a hazai győzelem nem igen forgott veszélyben. A rutintalan fiatal vendég együttes a mezőnyben ugyan időnként ügyesen adogatott, de helyzeteket csak a hazaiak szarvas hibái révén sikerült teremteniük. Ami a legszembetűnőbb volt, hogy a Rákóczi milyen sok hibával szőtte akcióit szolid ellenfelével szemben. Bár kezdettől főként a védekezésre koncentrált az ellenfél, Bőzsöny edző elképzelésével szemben, a hátsó alakzatok az első játékrészben nem igen kapcsolódtak be a támadásokba, többnyire megelégedtek a labda előre juttatásával. Ez is oka volt, hogy oly sokáig váratott magára az első találat. Ehhez járult, hogy a játékvezető elég sajátos stílusban bíráskodott. Eléggé elnéző volt a pestiek egykori ismert nevű labdarúgóinak csemetéivel szemben. Eltűrte hogy ítéletét leintsék, hogy a labda távollétében ellenfelükbe rúgjanak, egyszóval nem a kor szelleme szerint fújta a sípot és ezzel többnyire a vendégeknek kedvezett. Igaz, amikor kénytelen volt a kiállítás eszközéhez nyúlni, azzal sem tudott mit kezdeni a Rákóczi, mert az időközben becserélt fiatalok elég sok labdát „eladtak”, teret engedve ezáltal a soroksári rohamoknak.
    így játszottak.
    Kaposvár, 1500 néző. Vezette: Kéri (Puskás, Varga II.)
    Rákóczi FC: Házi
    (6)-Meksz (7)-Itvás (6), Novák (6), Barna (6)-Finta (5), Tóth G. (7), Bány (5), Szabó
    (5) -Csíkvár (5), Piri (6). Edző: Bőzsöny János.
    Soroksár: Bakos (6)-Czigler (5)-Tar (6), Molnár (5)- Funk (6) Tóth Cs. (5), ifj. Szurgent (5), Tóth K. (5), Bódi (5)-Kádár (5), Mészáros (6) . Edző- Id. Szurgent Lajos.
    Csere: Ifj. Szurgent helyett Kovács (56. p.), Bány helyett Tóth B. (61. p.), Tóth K. helyett Kecskeméti (63. p.), Finta helyett Máté (78. p.), Piri helyett Petrók (85. p.).
    Sárga lap: Ifj. Szurgent (30.p.), Tóth K. (32. p.), Csíkvár (61. p.), Funk (74. p.).
    Kiállítva: Funk a második sárga lap után 74. p.).
    Szögletarány: 8:4 (8:2).
    Bőzsöny János: Összjátékunk elég pontatlan volt, ezért nyertük a vártnál is nehezebben ezt a küzdelmes mérkőzést. A rutin döntött.
    Id. Szurgent Lajos: Lelkesedésünk kevés volt az erőteljesebb, gólratörőbb hazaiak ellen.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1999-03-29