magyarfutball.hu

Soroksári TE - Komáromi FC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I, 1998/1999, 21. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 17:52
    Labdarúgó NB I. - Szünet után fordítani tudtak a piros-fehérek
    Soroksári TE - Komáromi FC 2-3 (2-1)
    Soroksár, 800 néző. Vezette: Bede (Koch, Székely).
    Soroksár: Vasvári - Molnár - Tar, Szentflében, Funk - Kádár, Tóth K. (63. p. Bódi), Kovács, Tóth Cs. -Mészáros, Kecskeméti. Edző: Szurgent Lajos.
    Komárom: Bíró - Füzesi, Kajdy, Szenes, Matics -Letenyei, Chytil, Megyesi (61. p. Vidakovics) -Dupcsik -Jankóczi (46. p. Ugrai), Méhes (89. p. Bognár). Edző: Plotár Gyula.
    A 6. percben Kádár a bal oldalról beadott, a labda átszállt a komáromi védők feje felett, s felugró Tóth Cs. 4 méterről a kapu jobb oldalába fejelt 1-0.
    A 14. percben Letenyei a jobb szélen ugratta ki Dupcsikot ő laposan belőtte középre a labdát amely elcsúszott Jankóczi lába előtt, de a hosszú oldalon érkezett Méhes, és 3 méterről a jobb alsó sarokba továbbított 1-1.
    A 18. percben újra Méhes villogott, 16 méterről centikkel bombázott a jobb kapufa mellé.
    A 20. percben ismét vezetést szerzett a hazai gárda. Kecskeméti cselezgetett a jobb oldalon, majd beadott. Tóth K. a 11-es pont környékéről visszatette a labdát az érkező Kovács elé, aki nagy gólt ragasztott Bíró kapujának bal felső sarkába, 2-1.
    A 23. percben Szenes egyenlíthetett volna Megyesi beadásából, de nem találta el rendesen a labdát s azt a jobb sarok előtt Vasvári vetődve elcsípte.
    A 27. percben egy keresztbe ívelt átadást Jankóczi mellel szelídített meg, majd félfordulásból élesen a jobb kapufa mellé lőtt.
    A 38. percben újabb gólhelyzet maradt ki a hazai kapu előtt. Chytil balról belőtt szögletét Letenyei fejjel tovább csúsztatta, Kajdy pedig jobbal 5 méterről a bal felső sarok fölé bombázott.
    A 44. percben Bíró bravúrjára volt szükség. Füzesi hibájából Kádár húzhatott kapura, majd 16 méterről lőtt, a Komárom portás nagyot vetődve ütötte ki a jobb
    felső sarokba tartó játékszert.
    Az 55. percben Chytil bal oldali szabadrúgását követően Dupcsik nagyszerűen csúsztatta meg fejjel a labdát, amely a tehetetlen Vasvári felett a kapufán csattant.
    Az 59. percben góllá érett a nagy KFC-fölény. Chytil bal oldali szögletéből a hosszú oldalon érkező Kajdy a felső lécre továbbí
    totí, a lepattanót egy lépésről Ugrai kotorta a hálóba, 2-2.
    Két perc múlva ismét a szlovák idegenlégiós veszélyeztetett. Letenyei beadását Molnár röviden fejelte ki. Chytil egyből ballal kapura zúdított. Vasvári bravúrral tornázta a labdát a léc fölé.
    A 68. percben Dupcsik balról, 28 méterről ívelt a kapu irányába, Méhes keresztbe mozgott labdára, és fejjel beleért úgy. hogy az ívelés eredeti iránya nem változott. Ez
    megzavarta Vasvárit, aki dermedten nézte, hogy a játékszer a hálójában landol, 2-3.
    A 90. percben Dupcsik a hazai szögletzászló közelében hátulról rácsúszott Funk lábára, s ezért a szabálytalanságért Bede sárga lappal Jutalmazta”. A komáromi játékosnak már volt egy ilyen kártyája, így mehetett zuhanyozni.
    A komáromiak a helyzetek alapján nagyobb arányban is nyerhettek volna.
    Jók: Vasvári, Kádár, Tóth Cs., Kovács, illetve Bíró, Letenyei, Chytil, Méhes.
    Szurgent Lajos: - Egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. A KFC rutinos együttes, és ezzel élni is tudott a mi fiatal csapatunk ellen. A döntetlen igazságosabb lett volna.
    Plotár Gyula: -Elszórakoztuk az első félidőt, a fiatal Soroksár fölénk tudott nőni. Aztán a szünet után már mi is jól küzdöttünk, és szerintem megérdemelten szereztünk három pontot.
    Nyilasi a nézők között
    Bár több PNB-s mérkőzés is ezzel egy időben zajlott, a magyar foci néhány prominens képviselője is a Soroksár - Komárom mérkőzést választotta. Köztük volt Nyilasi Tibor is.
    - Barátaim - Kovács Gábor és Rajkai Tibor - miatt jöttem ki Soroksárra, és nem bántam meg. Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen egy lelkes fiatal gárda, s egy jó képességű játékosokból álló KFC csapott össze. A vendégek győzelme teljesen megérdemelt, de ennyi figyelmetlenség és fegyelmezetlenség egy jobb ellenfél esetén könnyen megbosszulhatja magát - mondta lapunknak a Fradi egykori játékosa és edzője.

    Forrás: 24 Óra, 1999-03-08