magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Soroksári TE 3 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I, 1998/1999, 15. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.13, 21:28
    Labdarúgó NB I - Visszaállt a régi rend: ismét győzött az ősszel Jobbhoz” szokott fekete-fehér gárda
    Három szépségdíjas tarjáni találat
    SBTC — Soroksári TE 3-0 (1—0)
    Salgótarján, 800 néző. VEZETTE: Saskőy 7 (Birincsik, Jeney)
    SBTC: Szabó I. 0 - Palaticzky 6, Sági 7, Kádár 6, Forgács 5 - Gubán 6, Németh 5, Szoboszlai 5 (Tamásy 75. p.), Sándor T. 6 (Csatlós 89. p.) - Ivitz 6, Szabó II. 8. EDZŐ: Kis Károly
    SOROKSÁR: Borsos 6 - Czigler 5, Frick 6, Erdélyi 5 - Bősze 5, Szente 5 (Bankes 70. p.), Balogh G. 4 (Tímár 4, a szünetben), Vasics 4 (Simon J. 5, a szünetben), Hoffmann 5 - Gyurováth 4, Touati 4. EDZŐ: Szurgent Lajos. GÓLLÖVŐ: Szabó II. 2., Ivitz a 67., Szabó II. a 90. percben.
    SÁRGA LAP: Touati a 26., Czigler a 28., Szoboszlai a 40., Szente a 45., Simon J. az 51., Szabó II. az 59., Gyurováth a 75. percben. SZÖGLETARÁNY: 7:5 (3:2).
    Minden várakozást felülmúlóan szerepel az SBTC NB I-es labdarúgócsapata, amely a 11. forduló után a harmadik helyen tanyázott. Ezután azonban három vereség következett a sorban - a Komlótól idegenben 1-0-ra, a Tatabányától idehaza 2-1-re, a Nagykanizsától vendégként 3-2-re kaptak ki Ságiék -, s a fekete-fehér gárda visszacsúszott az ötödik helyre. Ahhoz képest, hogy a bajnoki rajt előtt a klub vezetői csupán a biztos bentmaradást tűzték ki célul, még ez is szép eredmény, pániknak nyomát sem lehetett tapasztalni a csapat háza táján, ám mint tudjuk, evés közben jön meg az étvágy. Az ezen az őszön , jobbhoz” szokott Kis-legénység így aztán a Soroksár ellen csak és kizárólag a győzelemben gondolkodott.
    Találgatásra adott okot a mérkőzés előtt, hogy megváltozott a játékvezető személye: eredetileg Hidasi jött volna szombaton Salgótarjánba, általános meglepetésre mégis Saskőy érkezett meg. Csak nem valami újabb „merénylet” készül a Stécé ellen? — kérdezgették egymástól a drukkerek, akik még jól emlékeznek Bukovics két héttel ezelőtti dicstelen ténykedésére. (Ha valaki nem tudná, a sípmester részrehajló működésével győzelemhez segítette a tatabányai Kiprichéket, amiért főnökei azóta is „pihentetik”, nevével mostanság semminemű mérkőzésen nem találkozni.) No, majd meglátjuk - zárták le a polémiát a szurkolók, miközben elfoglalták helyüket a tóstrandi katlanban, s pontban 13.30-kor elkezdődött a találkozó.
    Másfél perc múltán pedig már örömmámorban úszott a nagyérdemű. Merthogy Palaticzky hosszan előrevágott labdáját Szabó 11. a jobbösszekötő helyén megszelídítette, majd 13 méterről a léc alá bombázott. 1-0.
    Ezután is támadásban maradtak a hazaiak, s a 20. percben tovább növelhették volna előnyüket. Szoboszlai - Szabó II.-Ivitz volt a játékszer útja, ám a belázasodott Győri helyén szereplő csatár gyatrán Borsos „ketrecének” bal sarka mellé durrantott.
    A 32. percen ismét csak a lobogó hajú támadó iratkozhatott volna fel a góllövőlistára. Ezúttal az előretörő Sági hozta kihagyha- tatlannak tűnő helyzetbe, Zoli barátunk viszont most a kilépő vendégportást találta telibe 12 méterről.
    A soroksáriak első lövésére egészen a 41. percig kellett várni. Ide-oda pattogott a bőrgolyó a hazai kapu előtt, Erdélyi 16 méterről rászúrta, ám a résen lévő Szabó I. (biztos kézzel mentett a jobb sarok előtt. A második játékrész vendégrohamokkal indult. A 49. percben Szente 18 méterről „tesztelte” a vendéglátók cerberusát, aki ezúttal is magabiztosan hatástalanította a lapos lövést.
    Az 52. percben óriási tömörülés alakult ki a vendégek ötösén, s a megint előremerészkedő védő, a szálfatermetű Sági két lépésről pöckölte a „pettyest” Borsos kapujának bal sarka mellé. Rá két percre jött a válasz. Hoffmannt találta egyedül a laszti a tarjáni kapu előtt, de a középpályás 10 méterről elkapkodta a nagy lehetőséget.
    Ezzel a soroksáriak ellőtték maradék puskapomkat is, ettől kezdve jóformán csak az SBTC volt pályán.
    A 64. percben Németh passzolt Szabó II.-hoz, ő lefutotta a védőket, de 8 méterről a kilépő Borsosba vágta a „pettyest”. Fél perc múltán ismét Szabó II. rezegtethette volna meg a vendégek portásának hálóját, aki azonban a 6 méterről gyengén meglőtt labdát lábbal a kapufára tolta.
    A 67. percben Gubán mértani pontossággal adott jobbról középre, s a sokat mozgó, nagyon akaró Ivitz az ötösről a kapus fölött a hálóba fejelt. 2-0.
    A 73. percben a jobbhátvédben most már hetek óta jól focizó Palaticzky robogott el a jobb oldalon, beadásával csaknem sikerült „átcsippentenie” a labdát Borsoson, aki csak nagy nehezen, ujjheggyel tudott menteni.
    A 89. percben Ivitz megszerezhette volna a második találatát, de Frick ollózva mentett a gólvonal előtt.
    A 90. percben tetőzött a Soroksár csapatának vesszőfutása. Szabó II. kapott pontos labdát az ellenfél tárfelének közepén, megiramodott vele az ellenfél kapuja felé, majd 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 3-0.
    Összességében elmondható: a közepes színvonalú mérkőzésen a végig jobban játszó hazai csapat három szépségdíjas góllal megérdemelten nyert, de nagyobb arányban is győzhetett volna.
    Kis Károly: - Felül tudtunk kerekedni a nehézségeinken, s magabiztos győzelmet arattunk. Sokat jelentett számunkra, hogy a három vereség ellenére is nyugodt légkörben dolgozhattunk.
    Szurgent Lajos: - A gólok ellenére csapatom talpon tudott maradni. Á félidőben mindent egy lapra tettünk fel, de nem sikerült egyenlítenünk. A második gól megnyugtatta az SBTC-t, s magabiztosan győzött.
    Szombaton a Soproni Drehert fogadja a Stécé. Salgótarjáni fiúk, tovább lehet a pontok számát szaporítani, s a gólkülönbséget javítani!

    Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 1998-11-02