magyarfutball.hu

Csepel SC - Budalakk Konzorcium FC Dorog 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B 1997/1998, 35. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 19:38
    Csepel - Budalakk Konzorcium FCD 0-2 (0-1)
    Csepel, 500 néző, vezette: Sápi (Mezey, Saskőy).
    Budalakk KFCD: Belányi-Németh (Magyar a 75. perc), Róza, Horváth G., Móra - Bodó (Brandhuber a szünetben), Marczinkó, Herczku, Bajkai - Czifferi, Duli (Takács a 66. perc). Edző: Honti József.
    Ahogy várható volt, a csepeliek nagy erővel támadtak a mérkőzés első perceiben. A dorogiak viszont életveszélyesen kontráztak, már ekkor látni lehetett, hogy a kapkodó fővárosi védelmet köny- nyen át lehet játszani. A 3. percben Németh fejesét Balázs nagy bravúrral védte, a kiütött labdát Róza lőtte meg ismét, de a csepeli portás ezúttal is remekelt. Az 5. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Szöglet után Bajkai sarokkal megcsúsztatta a labdát, a berobbanó Németh közelről a hálóba lőtt, 0-1.
    A Budalakk ezután tudatosan hagyta támadni a csepeleieket, hogy kedvenc taktikájukat, a kontrákat játszhassák. A 18. percben Marczinkó ügyesen kilépett a védők közül, egyedül vezette a labdát kapura, becsapta Balázst is, aki viszont lábbal menteni tudta a dorogi középpályás hálóba tartó lövését. Nem sokkal később Czifferi vitte egyedül a labdát Balázsra, de ő is a kapusba lőtt.
    A második félidőben nagyszerűen futballoztak a dorogiak. Futószalagon jöttek a gólszerzési lehetőségek, különösen Czifferi és Takács játszott ekkor ellenállhatatlanul.
    Az 52. percben Czifferi négy elpuskázott lehetősége után már nem hibázott. Rávezette a labdát Balázsra, majd a lábai között a hálóba gurított, 0-2. A 83. percben Takács sokadszor robogott el a balszélen. Jól adott középre és a lendületesen érkező Brandhuber kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. A partjelző ki tudja miért, lest látott, így a bíró nem adta meg a szabályos gólt.
    Nagyszerűen futballoztak a dorogiak. Az első perctől tudatták ellenfelükkel, hogy ki a jobb, ez gólokban is megmutatkozott. A sok kihagyott ziccerért viszont kár. Ez a mérkőzés akár hatgólos Budalakk-győzelmet is hozhatott volna. A védelem magas szinten látta el feladatát, különösen Belányi, Róza és Horváth G. nyújtott kimagasló teljesítményt. A középpályás sor rengeteget futott, kellemes meglepetés volt erőtől duzzadó játéka, és a csereként beállt Takács agilis focija. A csatárok rengeteg bosszúságot okoztak a csepeli védelemnek, Czifferi ezúttal is szétzilálta a nehézkés fővárosi védelmet. A Budalakk ezzel elkerült a kiesőhelyről. A Csepel előtt három, a Tiszaújvárossal szemben egy pont a dorogiak előnye.
    Farkas János technikai vezető: - Megköszönöm a klub egyik főtámogatójának, a dorogi önkormányzatnak, közülük is kiemelve dr. Tittmann János polgármestert és Szalánczay Péter alpolgármestert, hogy ismét segítettek a csapatnak. Anyagi és erkölcsi támogatásuk nélkül nem zárhattunk volna ilyen eredményes hetet.
    Valencsik Ferenc klubigazgató: - Csodálatosan futballoztunk. Ez a hét mindennél többet mond. Három idegenbeli mécsesét játszottunk és abból hét pontot szereztünk, gólkülönbségünk 4-1. A hét végén érdemes lesz kijönni a Pécs elleni döntő fontosságú hazai mérkőzésünkre.

    Forrás: 24 Óra, 1998-05-18