magyarfutball.hu

Érdi VSE - Rákóczi-Kaposcukor FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B 1997/1998, 35. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000
  2. Somogyi Hírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.26, 23:22 (szerk.: 2017.10.27, 10:36)
    Érdi VSE-Rákóczi-Kaposcukor FC 4-1 (2-0)
    Labdarúgó nb I, „b” csoport - 35. forduló
    A találkozó előtt a vendég kaposváriak a tisztes helytállásban, a hazaiak pedig nagyszerű tavaszi menetelésük — szombatig 13 mérkőzésen voltak veretlenek — folytatásában reménykedtek.
    ÉRD
    Nem egészen fél óra elteltével két gólra váltott sikeres érdi kontra után már érezni lehetett, hogy az ismét felforgatott hadrendben játszó Rákóczi-KFC akár egy nagyobb pofonba is beleszaladhat. A veszélyes és rutinos Dukon szabadon szervezhette csapata kontráit, ráadásul szinte mindig akadt egy-két őrizetlenül hagyott hazai támadó, jelezve a somogyi védelem komoly zavarait. A kaposvári középpályások az első játékrészben annak ellenére is többször eljutottak az érdi 16-osig, hogy Vaszics gyengélkedése miatt nem volt irányítója a csapatnak. A második félidő elején Horváth Z. becserélése után megfoghatták volna az Érdet, de a játékos a 48. percben hét méterről mellé lőtt egy nagy ziccert. A Rákóczi egyre többet támadott, ám ezzel még nagyobb esélyt kaptak a hazaiak a kontrákra. 3-0 után sikerült szépíteni ugyan, azonban egy újabb villámgyors és szépségdíjas érdi ellentámadás — a 90. percben — már döntő fölényűvé tette a hazaiak amúgy teljesen megérdemelt sikerét.
    — A mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az érdi együttesnek; abban viszont összehasonlíthatatlanul erősebbek, hogy van egy Dukon, Süveges, Varga L. összetételű támadósoruk. Ezért aztán hiába voltunk jók a mezőnyben, az érdiek kitűnően kontráztak. Ebben annak is nagy szerepe volt, hogy a középpályásaink nem tudták megszűrni a hazai középpályáról érkező játékosokat. A védők távolról vették fel az embereiket, s azok így a kipattanó labdáknál őrizetlenül maradtak — értékelte röviden a mérkőzésen történteket Horváth Lajos, a Rákóczi-Kapos- cukor FC edzője.
    így játszottak
    Érd, 2000 néző. V.: Szabó Zs. (László, Varga L.).
    Érdi VSE: Elbert - Ócsai - Jakab, Kult - Bagi, Horváth S., Tolnai, Somogyi - Süveges, Varga, Dukon Edző: Kozma Mihály.
    Rákóczi-Kaposcukor FC: Ferencz - Kelemen - Zahorecz, Máté, Itvás — Hóbel, Miovecz, Vaszics, Szabó M. - Tóth B., Kádár. Edző: Horváth Lajos.
    Csere: Vaszics helyett Horváth Z. a 46., Máté helyett Czonev a 74., Kádár helyett Bány a 80. percben.
    Sárga lap: Kult a 67., Bagi a 90. percben.
    Szögletarány: 6-11 (4-3).
    Gólszerzők: Varga (a 23. percben), Süveges (a 28. percben), Horváth S. (a 64. percben), Bagi (a 90. percben), illetve Zahorecz (a 82. percben).
    Jók: Ócsai, Süveges, Varga, Dukon, illetve Tóth B.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1998-05-18