magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Budalakk Konzorcium FC Dorog 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 19:35
    Nyíregyháza -Budalakk KFCD 2-1 (0-1)
    Nyíregyháza, 3500 néző, vezette: Birincsik (Jenei, Márta).
    Budalakk KFCD: Belányi - Faragó, Borsos, Róza, Móra - Németh (Marczinkó), Brandhuber, (Bodó), Csapó, Herczku - Czifferi, Duli (Vajda). Edző: Honti József.
    A 4. percben bal oldali dorogi szöglet után Brandhuber az ötösről alig fejelt a léc fölé. Nagy erővel támadtak a hazaiak, de a Budalakk védelme jól zárt. Sőt, ha kicsit bátrabbak Czifferiék, akkor már az elején meglepetést okozhattak volna.
    A 34. percben Németh elfutott a jobb oldalon, mintaszerű beadásából a jókor érkező Duli 8 méterről a kapu jobb sarkába lőtte a labdát, 0-1. Ezután a hazaiak kapu elé ívelt labdákkal operáltak, bízva a szabálytalanságok kicsikarásában. Birincsik olykor afelett is szemet húnyt, hogy Belányit az ötösön belül faultolják. A bíró minden indok nélkül 50 percig fújta az első félidőt.
    Fordulás után két percet kellett várni a hazaiak egyenlítésére. A 40 méterről beívelt szabadrúgásra Faragó nem mozdult, a szabadon hagyott Szatke 5 méterről a hálóba fejelt, 1-1.
    Ezután kiegyenlített játékot láthattak nézők, a dorogiak kulturáltan futballoztak. A 60. percben a hazaiak támadója Róza felett átemelte a labdát, aztán nagy elánnal nekirohant a dorogi védőnek. Feldobta magát, Birincsik a nyíregyházi közönség nagy örömére ajándék 11-est ítélt. Kondora biztosan értékesítette a büntetőt, 2-1.
    A 76. percben Czifferi tisztára játszotta magát, majd laposan középre adta a labdát. Csapó üres területre érkezett, aztán hat méterről gyengén kapura lőtt. Vadon biztosan védett. Ennél nagyobb helyzet nem volt a mérkőzésen.
    És még nem volt vége. A 85. percben Marczinkó nagy lendülettel betört a 16-oson belülre, aztán 12 méterről bődületes erővel meglőtte a labdát, amely a felső lécen csattant. Megkönnyebültek a hazaiak, akik ezután a mérkőzés lefújásáig hősiesen védték kapujuk előterét.
    A Dorog nagyon jól futballozott a listavezető otthonában. Nem volt szerencséje a csapatnak, a játékvezető részrehajlása már nem is meglepő. Legalább egy pontot megérdemeltek volna a vendégek.
    Jók: Belányi, Borsos, Faragó, Marczinkó, Bodó.

    Forrás: 24 Óra, 1998-04-30