magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Salgótarjáni BTC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 09:13
    Csak Capatinának fájt a győzelem
    NB I B, 3. forduló
    Nyíregyházi FC-Salgótarjáni BTC 2-0 (1-0)
    Nyíregyháza, 1300 néző. V.: Jenei (Birincsik, Lánczos).
    Nyíregyháza: Vadon - Czap - Barna, Göncz - Kondora, Karkusz, Kirchmáyer, Szatke, Koltai- Németh Gy., Janícs. Edző: Őze Tibor.
    Salgótarján: Szabó - Sági - Kajli, Kecskés, Nagy P. - Palaticzky, Szoboszlai, Németh T., Forgó - Gubán, Győri. Edző: Kis Károly.
    Csere: Győri h. Hadusovszki és Palaticzky h. Csatlós a 63., Koltai h. Kiss Gy. a 71., Gubán h. Gyetvai a 78., Karkusz h. Lahos a 79., Németh Gy. h. Capatina a 86. percben.
    Sárga lap: Göncz a 13., Nagy P. a 22., Forgó a 24., Szoboszlai az 52., Palaticzky az 57., Kirchmáyer a 61., Koltai a 66. percben.
    Gólszerző: Janics a 23., Szatke a 75. percben.
    2. p.: Kirchmáyer 22 méteres szabadrúgása nyomán akadt munkája Szabónak, aki még időben elcsípte a bal sarokba szánt labdát.
    23. p.: Bal oldalról járt szabadrúgás a Nyíregyházának: Kirchmáyer középre csavarta a labdát, ami némi közelharc árán Kecskés sarkáról Szabó kapushoz vándorolt. A játékvezető szándékos hazaadásnak minősítette az esetet (a lelátóról nem tűnt annak...), ezért az ötös vonaláról közvetlen szabadrúgással büntette a tarjániakat. Kirchmáyer Janics elé pöckölt, ő pedig a bal sarokba bombázott. 1-0.
    32. p.: Az előrevágtaló Karkusz mesteri labdát tálalt a védők közül kibújó JanicsnaJy, a szerb légiós, jobbról, 10 méterrql tüzelt. Szabó azonban újfeni biztos kézzel hárított.
    40. p.: A bal szélen megugró Németh Gy. 15 méterről elgurította a labdát a kifutó, kapus mellett, a visszarohanó Nagy góltól mentette meg csapatát, midőn a| ötösről kivágta a golyóbist.
    60. p.: .1 anics sarkalt a felnyö- muló Koltai elé. aki 23 méterről, futtából bikázott. Szabó tomamu- tatvánnyal kaparintotta meg a labdát.
    75. p.: Kirchmáyer jobb oldali szögletét követően Szatke 1 méterről a jobb sarokba fejelte a labdát. 2-0.
    80. p.: A jobb szélen nyargaló Kajli röppályát tévesztett beadása komoly zavart okozott, mert a laposan suhanó labda centikkel a jobb kapufa mellett „közlekedett ki” a játéktérről.
    A mérkőzés előtt a hazai tábor a tornyosuló viharfelhők miatt aggályoskodott, míg a tarjáni oldalon „Semmire sincs pénzünk” címmel tartott kiselő- adást a klub elnöke. Talán a nincstelenség az oka, hogy a vendégek olyan mezben masíroztak a pályára, melyről csak totózni lehetett a játékosok kilétére. Nem mintha ebből bármilyen probléma származott volna. A látogatók ugyanis mindvégig zsenge teljesítményt mutattak, több játékosuk mély átéléssel alakította a „láthatatlan ember” szerepét. A Nyíregyháza? Nos, a piros-kékek sem tündököltek, de az akarat nem hibádzott - ez pedig bőven elég volt a sikerhez.
    A langyos iramú első félidőben Jenei bíró túlzott szigora szülte meg az NYFC vezető gólját, eztán néhány pillanat alatt romba dönthette volna ellenfelét az Őze-csapat, ám Janics és Koltai elszúrta az alkalmat. Mivel a „Stécére” a pihenő sem hatott, a házigazda egylet tovább nyüstölte a karancsal- jai védelmet. S bár a Nyíregyháza is sok hibával ténykedett, a színvonal pedig jottányit sem emelkedett, így sem volt mitől rettegnie a hazai kis- padon ülőknek. Midőn Szatke „rábólintott” a győzelemre, a hajrában mindenféle izgalom száműzetett a pázsitról. Az NYFC különösebb megerőltetés nélkül nyerte a meccset - vezéráldozattal. Az újfent csatasorba álló Valerij Capatina egy percnyi játék után súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett!
    Őze Tibor: —Araszolgatunk... Néha nehezebb győzni, mini sziporkázni. Ma nem sziporkáztunk, de sikerült nyernünk.
    Kis Károly: - Játékosaim ezúttal is becsületesen küzdöttek, de olyan góllal kerültek hátrányba, amelyről ha elmondanám a véleményemet, nagyon megbüntetnének.

    Forrás: Új Kelet, 1997-08-11