magyarfutball.hu

Vasas SC - Kaposvári Rákóczi FC* 18:00 * törölve

   
Tölts fel te is saját képeket! »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.01, 09:57 (szerk.: 2017.10.01, 12:05)
    Vasas SC-Rákóczi FC-NABI 1-1 (1-1)
    A tavaly még a legfelső osztályban játszó házigazda és az évek óta odaigyekvő vendégegyüttes összecsapásán mindkét gárdának égető szüksége lett volna a három pontra. A hazaiak 50 százalékos teljesítményt nyújtottak a találkozó kezdetéig a „száműzött” Rákóczi pedig hat forduló után mindössze egy győzelemmel és egy döntetlennel szerénykedett a tabella hátsó régiójában.
    Az első percektől kezdve bátran futballoztak Kovács Kálmán tanítványai és többször is veszélyes akciókat vezettek főként a baloldalon. A 30. percben is azon a félen indult az akció. Nagypál léptette ki a bal oldalról Rajczi Pétert, akit Plókai nem tudott szerelni, a csatár éles szögből Pikács kapust érintve és a bal kapufa segítségével a bal alsó sarokba talált mintegy 10 méterről 0-1. Hiába vezetett a vendég együttes, jött a sajnos menetrendszerűnek mondható egyenlítő gól. A 32. percben Tesch ment el a bal oldalon, az alapvonalról laposan középre gurított, egy védőről az érkező Lukács elé keriilt a labda, aki mintegy 6 méterről középről a tehetetlen Balajcza mellett a kapu közepébe bombázott. A hátralevő időben semmi említésre méltó nem történt.
    A második félidő első részében is a Rákóczi birtokolta többet a labdát, s az 56. percben Nagypál szabadrúgása épphogy a jobb felső sarok mellé szállt. Egy perccel később Modor bal oldali beadása után Tóth Balázs tízméteres ívelt fejese a felső lécen csattant. Kiegyenlítettebbé vált a játék, a Vasas is egyre többet veszélyeztetett, mégis a Rákóczi előtt adtak újabb lehetőségek. A 76. percben Rajczi elől az ötösön mentettek, majd egy perccel később ugyanő külön párharcot vívott a kapujából kifutó Pikáccsal, a védők is besegítettek a kapusnak, s tán ha Rajczi elesik, büntetőt is kaphatott volna. Az utolsó tíz percben a hazaiak mindent megpróbáltak a három pont megszerzéséért, egyre-másra rúgták a szögleteket és a szabadrúgásokat, de szerencsére ezekből még csak gólveszélyes helyzet sem teremtődött. Ugyanakkor a Rákóczi kontráiban benne volt a lehetőség. Sajnos, benne is maradt.
    Kifejezetten jó játékkal rukkolt elő időnként a vendégegyüttes, ez, valamint a Fáy utcában megszerzett egy pont talán biztató lehet a jövő heti, első hazai mérkőzés előtt. Általános vélekedés szerint tipikus ik- szes mérkőzés volt, de mégis a Rákóczi állt közelebb a sikerhez.
    így játszottak
    Fáy utca, 1000 néző. V. Szabó R. (Venczel, Erős)
    Vasas: Pikács - Schindler, Plókai, Hegedűs, Herczeg - M'bemba, Zabos, Szabados, Aranyos - Lukács, Tesch. Edző: Csábi József.
    Rákóczi FC-NABI: Balajcza - Mező, Csík, Petrók, Kovácsevics - Nagypál, Máié, Tóth B„ Madar - Tóth G., Rajczi Edző: Kovács Kálmán.

    Csere: Herczeg helyett Hirt a 46., percben, Zabos helyett Rézmányi az 51. percben, Tesch helyett Maróti a 62. percben, Tóth Gábor helyett Jovánczai a 66. percben, Madar helyett Farkas a 75. percben, Nagypál helyett Jéger a 80. percben.
    Sárga lap: Hegedűs 71. perc. Szögletarány: 4:6 (1:2)
    Csábi József: - Nehéz mérkőzésen vagyunk túl úgy, hogy egy félidőt ajándékoztunk a Rákóczinak. A második játékrészben már azt játszottuk, amit kell, ez azonban ma csak egy döntetlenhez volt elég.
    Kovács Kálmán: - Jó iramú találkozón mindent megtettünk, hogy nyerjünk, de nem tudtunk a Vasas fölé kerekedni. Ha ma a pályán lehettem volna, akkor lett volna egy U-esünk a második félidőben.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 2002-09-07
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.10.23, 14:08
    A mérkőzés 1-1-re végződött, később a Vasas törlése miatt, ezt a meccset is törölték.