magyarfutball.hu

Pereces TK - Ferencvárosi TC 3 : 0* 16:00 * félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2018.03.16, 15:27
    A végső határozat:
    3:0 arányban igazolta a fellebbviteli bizottság a Pereces—Ferencváros mérkőzést

    Az MLSz fellebbviteli bizottsága pénteken este tárgyalta a Pereces fellebbezését a kapufatörés miatt félbeszakadt Pereces—Ferencváros mérkőzés ügyében. A bizottság megváltoztatta az egyesbíró döntését, a mérkőzés eredményét a pályán elért 3:0-ás eredménnyel igazolta.
    Az üggyel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatokat kaptuk:
    Nádas Adolf, a Ferencváros ügyv. elnöke: Minket az ügy lényegében nem érdekel, legfeljebb a kiesési zónában lévő csapatokat érinti. Mindenesetre súlyos példát teremtett a bizottság ezzel az ítélettel.
    Mallák István, a Pereces alelnöke: Annak örülök legjobban, hogy a demokratikus Magyarországon a kis munkásegyleteket is meghallgatják.

    Népsport
    1947.05.25
     
  2. avatar: fgymat
    2018.03.16, 14:44
    A megismételt és végül megsemmisített mérkőzés:
    1947.05.21.
    Perecesi TK – Ferencvárosi TC 0:0
    Pereces, 3.500 néző, vezette: Molnár Imre
    PTK: Kalmár – Zentai II., Felföldi – Polcz II., Pió, Zentai I. – Futó II., Cseh, Kertesi, Forgács, Salamon I. Edző: Lengyel Nándor
    FTC: Henni – Szabó, Ónody – Kéri, Kispéter, Lakat – Hegyes, Gyulai, Sárosi dr., Hernádi, Hlavács. Edző: Opata Zoltán

    Népsport
    1947.05.22.
     
  3. avatar: fgymat
    2018.03.11, 21:19 (szerk.: 2018.03.12, 09:50)
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    Képes Sportlap
    1947.04.22.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2017.01.27, 15:24
    PTK-FTC

    Bár régi a hozzászólás amelyre válaszolok, de hátha még érdekes lehet. A fradi elleni meccs a háború után volt. 3-0-nál leszakadt a kapufa és a fradi nem várta meg a helyreállítást hanem "elmenekült". Először megismételték a meccset 1-1. De végül 3-0 val a PTK kapta a 2 pontot. Megjegyzem teljesen jogosan. (A fradi lemaradt ezzel a ponttal a bajnoki címről, amit nagyon nehezményeztek. ) Az akkori szabályok szerint a helyreállítást meg nem váró fradi volt a hibás. Az első döntés az újrajátszásról volt az érdekes döntés.

    A meccsen csak Polcz II (Jenő) játszott csak a Polcz testvérek közül. Polcz I (Károly) a háborúban meghalt. Polcz III (Oszkár) inkább később a Miskolci Honvéd NB2-es menetelésekor volt jelentős. (Amikor még egy Honvéd csapatot nem akartak az NB1-be, ezért alulmaradtak az osztályozón.)

    A PTK annak köszönhette a kiesését, hogy az őszi szezont a diósgyőri pályán rendezték, a salakos PTK pályán tavasszal szenvedtek az ellenfelek.

    Régi csapatfotókat kerestem a PTK-ról, így jutottam a régi hozzászóláshoz. Ha van esetleg valakinek bescannelve.... smiley


    Nem a bajnoki címről, hanem a 3. helyről maradt le, lásd a bajnokság tabllája:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/bajnoki-vegeredmeny/78

    A megismételt mérkőzésre mindenhol 0:0-át írnak, az 1:1-es eremény honnan van?


    Családi történetekből. smiley Nagymamám Polcz lány volt. A testvérei játszottak a PTK-ban. Tőlük hallottam a történetet. De utánakeresve, úgy látszik, kicsit torzulnak az emlékek az idő elteltével. Nem akartam senkit megtéveszteni. Valóban mindenhol 0-0 és 3. hely szerepel. Sorry.


    Sokszor hallottam gyerekkoromban a leszakadt kapufa történetét. A falumból sokan látták azt a mérkőzést. Az meccs igazi főszereplője a Pereces Kertesi nevű középcsatára volt. Mikor berúgta a csapata és saját harmadik gólját, beszaladt a kapuba, örömében belekapaszkodott a hálóba...És akkor reccs!!! A felső kapufa eltörött, leszakadt! Próbálták helyreállítani, de sikertelenül. Látva az esetet ( -és véleményem szerint a rájukra nézve katasztrófális 0:3-as eredményt is- ) a Fradi játékosok, élükön a nagy sztár dr. Sárosi Györggyel levonultak, felöltöztek és személygépkocsikkal elhagyták a pályát. Állítólag nem viselkedtek valami sportszerűen, különösen nem Sárosi, s ezt még a Fradi-drukkerek is elismerték.
    A megismételt meccs 0:0-ra végződött. Az elmondások szerint szegény Kertesi járt a legrosszabbul. Az első meccs előtt azt az igéretet kapta, hogy ha három gólt lő és megnyerik a meccset, akkor kap egy komplett, felszerelt konyhabútort. Mivel a megismételt meccsen ezt nem sikerült elérnie, így nem kapta meg...Lehet, hogy ez is közrejátszott, hogy a Pereces a bajnokság végén kiesett. Hogy ez volt-e az igazság, ma már nehéz eldönteni.


    Nem emiatt estek ki, hiszen végül a 0-0 ellenére megkapták a három pontot.

    Gyerekkoromban sokat fociztam ezen a pályán a 80-as években. Akkoriban már nem volt rajta bajnoki, a Volán leköltözött Erenyőbe.
    Régen sokat tanakodtak, hogy miért volt nehéz ezen a pályán játszani, írtak olyan baromságot, hogy a magaslat miattsmiley), 300 méteren van kb. a pálya, így ez hülyeség.

    Szerintem az ok az volt, hogy ez volt Magyarország egyik legnagyobb pályája, nagyon széles volt és hosszú is, és a salakot sokan nem szerették.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?go=125281816&t=9065992