magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferenczvárosi TC 1 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.28, 21:09
    Ferencvárosi Torna Club — Nemzeti Sport Club: 3 : 1 (0 : 0).

    E mérkőzés kimenetelébe erősen beleszólt a balszerencse is, amely ezuttal a NSC.-ot kereste föl kegyeivel.
    A FTC. hosszu idő után ismét komplett csapattal szerepelt, míg a NSC kilenc emberrel vonult a porondra, majd 10 percnyi játék után két tartalékkal egészíti ki 11-re a létszámot. Hiányzott Burián kapus és Reich fedezet. De ezzel az erős handicappeléssel is olyan elfogadható játékot produkált, hogy teljesen egyenlő ellenfele volt az első félidőben a nagyon is rendszertelenül játszó FTC-nak. Mint két egyenlő ellenfél küzdött a két csapat, amit az eredmény is mutat, mert szünetig egy oldalon sem esett goal.
    Helycsere után a NSC, legjobb embere a reprezentatív Feldmann megsérül és kiáll. A 10 emberrel játszó NSC. kénytelen felforgatni csapatját és teljesen visszaesik. FTC. gyors egymásutánban két goalhoz jut. A NSC. a jó formában levő Tóth révén mindazonáltal gyakran támad és Tanyainak sikerül is goalt rugnia, amire Korody a kapus hibájából csakhamar a harmadik góllal felel. Ezután a NSC. teljesen a védekezésre szorul és sikeresen ellenáll a FTC erélytelen ostromának. Herczog Ede (KSE) vezette a mérkőzést.

    Pesti Hírlap, 1911. március 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 20:06
    F. T. C. — N. S. C. 3:1.

    (Millenáris pálya.) A bajnokcsapat komplett le­génységével szemben a nemzetiek Burrián és Reich helyén tartalékokkal — Tanner és Molnár — vették fel a küzdelmet, viszont a Postatakarékpénztári S. E-belépett Vajda és Faragó, utóbbi a tavaszi szézónban elsóízben, újból játszottak.
    Az N. $. C. váratlanul jó formát mutatott és daczára a ferenezvárosiak óriási fölényének, a támadásból is jócs­kán kivette a maga részét, mert csatársora, ha ritkán is,de majd minden alkalommal veszélyesen támadott. A csapatnak messze kimagaslóan legjobb embere a re­prezentatív Feldmann, a kit azonban mesés labdaszedó-képessége és közepes klasszisu hátvédet is megszégyenitó rövid rúgásai, még inkább pedig végtelen agilitása egye­nesen a középfedezet helyére predesztinálnak. Még két »first class« embere van a nemzetieknek : Hlavay czenter-half és Tóth középcsatár. A csatársor jobboldala szépen összejátszik, de kissé gyáva. A tartalék kapuvéd, a kit a közönség termetének Buriánéval való hasonlósága után ítélve, a jeles kapuvédnek hitt, igen jól védett, a másik tartaléknak azonban inkább az ifjúsági-, helyeseb­ben gyerekcsapatban volna a helye.
    Az F. T. C.-ben a védelem jól megállotta helyét,a támadósor azonban, a mely pedig mindenkor a csapat erőssége volt, a W. A. C.-matchhez hasonlóan várakozá­son alul játszott. Weisz Ferencz még mindig nem heverte ki az egy hónappal előbb a Torna-Club elleni mérkőzésen szenvedett inrándulását, s így kissé bizonytalanul, lassan játszott és sokszor elmaradt partnereitől. Szeitler kevés labdát kapott, no meg tul önzetlenül is akarván játszani,a Weiszszal való folytonos összjáték nem lehetett eredmé­nyes. Weinber inkább csatárt, vagy hátvédet, mint fedezetet játszott, ellenben Bródi ezúttal is kiválóan, nagy klasszisának megfelelően játszott.
    Kilencz emberrel kezdi az N. S. C. a játékot, a mi a védelmében némi kapkodást idéz elő. Tiz percz után beállnak a tartalékok, s így a csapat teljes lesz. Annak daczára óriási fölényben van az F. T. C., Feldmann azonban egymaga is nagyszerűen fogja a Schlosser—Borbás-párt. Nemzetinek közben több alkalma nyílik a vezető goal elérésére, de Kovács egy ízben az ötös vonalról is Fritz kezébe rúgja a labdát, Schlosser két süvítő labdája viszont a kapufáról pattant vissza.
    Félidő 0: 0.
    A második félidő újból az F. T. C. fölényét mutatja, de ellenfele egy ideig még sikeresen védekezik. A nyolczadik perczben azonban Feldmann inrándulás miatt kiáll,mire a 13-ik percz Schlosser révén meghozza a zöld-fehé­rek vezetőgoalját. majd Schlosser—Borbás fejjátéka Szeitler korneréből a második goalt. A 22-ik perezben Tanyai megszökik, s helyezett labdája az N. S. C. egyet­len goalját jelenti. A hátralévő időben Kórody két goalt rug, a melyek közül az elsőt Herzog Ede biró off-side czimen nem ítéli meg.

    Az Újság 1911 március 28.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.12, 16:09 (szerk.: 2021.06.13, 10:53)
    Ferencvárosi Torna Klub — Nemzeti Sport Klub 3:1. Félidő 0:0

    Meglehetősen unalmas tónusban folyt le a két csapat mérkőzése. A FTK az első félidőben sehogyse boldogult szívósan védekező ellenfelével s dacára nagyobb fölényének, néhány eredménytelen korneren kívül több eredményt elérni nem tudott.
    Szünet után fokozódik az iram. Offenzivában természetesen megint a FTK van. Egymásután viszi a legveszélyesebb támadásokat, de eredmény nél­kül. A 15. percben Feldmann, az NSK védelmének lelke, megsérül és kiáll. Evvel meg van pecsételve a NSK sorsa. A FTK csatársorának fölénye mindin­kább kidomborodik. Schlosser csakhamar meg­szerzi a vezető golat, amit pár perc múlva Borbás fejeséből a második goal követ. Ezután az NSK tá­mad s Tanyai egy sikerült kiszökése megszerzi a NSK egyetlen goalját. Félidő végén rúgja Kórody az FTK harmadik goalját. Biró: Herzogh Ede.

    Pesti Napló, 1911. március 28.