magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - VAC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 23:13 (szerk.: 2022.03.26, 15:05)
    FTC — VAC 1:0 (0:0)

    Üllöi-uti pálya, 6000 néző
    Bíró: Spanring István

    Érdekes, izgalmas, tetszetős fordu­latokban gazdag mérkőzés, amelyet a zöld-fehérek csak elkeseredett küzde­lem után tudtak minimális gólarány­ban megnyerni. A játék mindvégig változatos, hullámzó lefolyásu volt s egy percen belül gyakran mindkét kapu komoly veszélyben forgott. Szá­mos gólhelyzete volt mindkét csapat­nak s a mérkőzést kis szerencsével a VAC is megnyerhette volna, bár el kell ismerni, hogy ha történetesen a szerencse a zöld-fehéreket vette volna különösebb pártfogásába a győzelem aránya is jóval nagyobb lehetett volna. A mérkőzésen látottakat össze­gezve meg kell állapítanunk, hogy az FTC a mezőnyben egy árnyalattal jobb volt ellenfelénél s igy megérde­melten jutott az oly fontos két pont­hoz.

    Az FTC kapujában Cajka kevés dolgát jól végezte. A hátvédek közül Takáts volt a jobbik; ugy kapcso­lásai, mint felszabadító rugásai kitü­nően sikerültek. Hungler II. is meg­felelt, bár még nem a régi. A fedezet­sorban a sulyos beteg Szabó (tüdő­gyulladásban fekszik) helyén Wilheim II. szerepelt, kiváló sikerrel. Ö volt ma a halfsor legjobb embere. Obitz és Blum nem tudták szokott formájukat kijátszani. A csatársorban ma csak Wiener II. balszélső volt elemében; gyors lefutásai mindenkor veszélyt jelentettek az ellenfél kapu­jára, a belső csatárok azonban nem tudták azokat értékesíteni. Patakinak és a Nikolsburger helyén szereplő Tóthnak ma rossz napja volt. Schwarcz a nehéz talajon állandóan bukdácsolt s lövései sorra célt tévesz­tettek. Héger tulsókáig tartja megá­nál a labdát s igy amit gyorsaságá­val nyer e réven, azt elveszti a vá­mon.

    A VAC csapata, bár vesztesként hagyta el a küzdőteret, elismerésreméltoan küzdött. Zeisler kapus ujólag bebizonyította, hogy kiváló képessé­gekkel rendelkezik; vakmerőséggel határos önfeláldozással több ízben az FTC csatárok lábáról szedte le a lab­dát. A két hátvéd, Orosz és Weisz I. önfeláldozóan látta el nehéz szerepét. A fedezetsorban Weisz II. centerhalf mutatott kimagasló játékot. Weisz II. ma feltétlenül jobbat produkált ne­hezebb körülmények között, mint nagynevű vis á vis-ja, Obitz. Jó volt Hermann is, de céltalan durvaságával teljesen lerontja játékanak értékét. A csatársorban, mint mindig a Boros— Breuer jobbszárny mutatott szép já­tékot, de csak a mezőnyben; a kapu előtt csődöt mondott az ő tudomá­nyuk is, akárcsak baloldali kollégáiké.
    A győztes gólt Pataki lőtte a má­sodik félidő 15. percében.

    Sporthirlap, 1921. december 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 16:15 (szerk.: 2018.09.25, 16:22)
    Az NS csak 10 nevet közölt le.
    A Nagy Béla: Fradi futballkrónika 1899-1973 (Budapest, 1974) alapján Tóth-Potya István lesz a hiányzó:
    December 11. Üllői út
    FTC-VAC 1:0 B/316.
    G: Pataki.
    Csajka — Takács I, Hungler II — Wilhelm II, Obitz, Blum — Héger, Schwarz, Pataki, Tóth, Wiener II.

     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.25, 13:42
    Az FTC 10 emberrel szerepelt?
     
  5. avatar: erdosor
    2018.09.25, 12:06 (szerk.: 2018.09.25, 13:26)
    Üllői-ut. Bíró: Spanring.

    A játék hatalmas iramban indul és az elején nagyon szép, később erős lesz, sőt durva, Spanring bíró kezdetben nem volt a szokott erélyes. A gól a II. félidő 15. percében esett. Szép csatárjáték után Wiener II. Patakihoz passzol, aki nyugodtan, helyezve lő, a labda a kapusról a hálóba perdül (1:0). Ezután megbénul az FTC csatársor akcióképessége, mert a bíró Hégert, aki egyik VAC-játékossal szemben a nemzetiségi kérdésben elfoglalt álláspontjának adott kifejezést, kiállította.

    FTC: Csajka—Takács, Hungler II.-Wilheim II., Obitz-Blum, Héger, Schwarc, Pataki, Wiener II.
    VAC: Zeisler—Gross, Weisz I.—Móra, Weisz II., Hermán—Boross II., Breuer II., Engl, Kövess, Nagy.

    Nemzeti Sport, 1921.12.12.